Здравейте,
тъй като не съм компетентен в областта на правото бих желал да Ви попитам следното, с което се сблъсках.
Имам диагноза БАР (Биполярно афективно разстройство), както и алкохолизъм. В момента съм в ремисия. Преди време в момент на афект и алкохолно влияние изтеглих 3 кредита в размер на около 1000 лева, Имам над 20 епикризи, с които удостоверявам за заболяванията си. Имам добра работа и смятам, че се справям въпреки неприятните диагнози. В момента съм даден на ЧСИ и то за суми, които са некоректни и безумни, с оглед на изтеглените такива (пример: не виждам за адекватно да платя сума от 1100 лева, след като съм изплатил около 85% от дължимата сума и са ми станали да доизплатя максимум 150 лева!). Въпросът ми е дали бих могъл да обжалвам съответното изпълнително дело, на което да представя епикризите, с които разполагам и ако се наложи дори някакво експертно психиатрично решение с диагноза БАР и алкохолна зависимост. Не ме разбирайте погрешно - не желая да избягам от отговорност! За мен е нереално да плащам 1000 % лихва, при положение, че съм имал здравословни проблеми! Но за съжаление кредитните институции и ЧСИ-и омаловажават този факт!
Благодаря Ви предварително!
- Дата и час: 28 Ное 2024, 05:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Психиатрична експертиза, кредити!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Психиатрична експертиза, кредити!
Трябва да се включите в срокове - 14 дена - за възражение, да оспорите разноски и такива неща - за да намалите сметката.
Също така - трябва да има процес - дело, за да може да се разгледат тези неща, за които говорите.
Ако се пропусне този 14-дневен срок - не виждам как ще се възрази.
Освен това трябва да има един вид неспособност да разбирате свойството и значението на подписаните кредити, което не е равно само на една диагноза.
Също така - трябва да има процес - дело, за да може да се разгледат тези неща, за които говорите.
Ако се пропусне този 14-дневен срок - не виждам как ще се възрази.
Освен това трябва да има един вид неспособност да разбирате свойството и значението на подписаните кредити, което не е равно само на една диагноза.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Може и да е имало възможност. Но тя се реализира в делото, по което вече сте осъден.
След като сте получили документите за дължимите суми, от ЧСИ, текат едни кратки срокове, в които може да се възрази. Като следствие се развива дело, където напр.може да се твърди, че сделките са недействителни(нищожни, унищожаеми и тн)-сключени при явно неизгодни условия или по време на отключването на болестта и т.н.
*Видях че има отговор по темата. Но така или иначе -в допълнение.
След като сте получили документите за дължимите суми, от ЧСИ, текат едни кратки срокове, в които може да се възрази. Като следствие се развива дело, където напр.може да се твърди, че сделките са недействителни(нищожни, унищожаеми и тн)-сключени при явно неизгодни условия или по време на отключването на болестта и т.н.
*Видях че има отговор по темата. Но така или иначе -в допълнение.
- svettoslav
- Активен потребител
Благодаря Ви! Разбирам! А, добре, какви са възможностите и има ли такива за завеждане на някакво дело? За мен това е мошеническа история, разбирате ли! Няма как аз да съм обслужвал кредит и за неизплащане на 3 вноски и просрочие няколко месеца да дължа 1000 % лихва! Това е недопустимо! Предпочитам да се възползвам от адвокатски услуги. Това реално ли е? И последно, ако нямам никакво имущество, движимо и недвижимо, на мое име може ли да има наказателни последствие и какви биха могли да бъдат те? Извинявам се, ако съм нахален с въпросите си, но се чудя как да процедирам.
Благодаря В!
Благодаря В!
- pivan777
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|