начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Спор с наемодател

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Спор с наемодател

Мнениеот mava6i » 20 Окт 2016, 14:08

Здравейте,

В края на юни месец се изнесохме от апартамент в който живяхме под наем над 3 години. При поискване да ни върнат депозита минус последните сметки за ток, вода т.н получихме някакви невероятни сметки за почистване и ремонти, които аз оспорих. Към момента сме им изпратили официално писмо през адвокат за да ни върнат половината депозит (600 лева) като от моя гледна точка, останалите пари покриват всичко което ние приемаме като разходи. Те категорично отказват и изглежда единствената ми опция в момента е да ги съдя. Въпросът ми е може ли някой да ме посъветва каква е вероятността да спечеля подобно дело с наемодател, които в случая са фирма. Разбирам, че не сте запознати с всички детайли, аз просто искам да добия представа в подобни дела наемателя има ли шанс?

Благодаря предварително.
Поздрави,
Гергана
mava6i
Нов потребител

Re: Спор с наемодател

Мнениеот svettoslav » 22 Окт 2016, 00:19

Мятай ги, няма какво да ги мислиш.
И 6 лв. да са -пак бих ги осъдил!
Ник'ква аванта.
svettoslav
Активен потребител

Re: Спор с наемодател

Мнениеот ivanov_p » 22 Окт 2016, 07:01

Може да ги съдите, но трябва да имате разписка, че сте дали депозита, не просто да е писан в договора. след това вадите от него това, което обезпечава, ток, вода. Важно е и да имате доказателство кога сте предали ключовете, за да не приспадат и от наема или да го пуснат като насрещен иск.
ivanov_p
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ