- Дата и час: 28 Ное 2024, 05:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
За етиката между адвокатите
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
За етиката между адвокатите
Здравейте. Предстои ми по едно дело да се срещна с адвокат, защитник на ответника, който се слави с грубото си отношение към отсрещната страна. Нападателен, притиска опонентите си, понякога почти се кара. Въпросът ми е мога ли в отговор да си позволя иронично отношение към него и ако да, то до каква степен, защото не искам да влизам в тона му, но пък и не искам да изглеждам слаб и унижен ако не реагирам по никакъв начин.
- petkoff
- Младши потребител
Re: За етиката между адвокатите
Еми мен един път в зала извикаха съдебна охрана - щото ми звънна телефона - и аз реагирах остро и така. В смисъл - излязох в коридора - да ги накова.
Дърпали са ми чантата също да видят какво нося ново като доказателство.
Има едно решение - тоест - адвокатът може да си говори всичко. Но не обиди и ругатни и други такива.
Ирония - може - защо не. Глобата е 100 лева за непристойно в зала. Един районен съдия накара всички да си извадят дъвките в залата - има глоби.
Овладейте ситуацията и го накарайте да се чувства да отвърне и тогава - отвърнете.
Непрекъснато се мачкаме по залите адвокатите, включително по всякакви заседания.
Дърпали са ми чантата също да видят какво нося ново като доказателство.
Има едно решение - тоест - адвокатът може да си говори всичко. Но не обиди и ругатни и други такива.
Ирония - може - защо не. Глобата е 100 лева за непристойно в зала. Един районен съдия накара всички да си извадят дъвките в залата - има глоби.
Овладейте ситуацията и го накарайте да се чувства да отвърне и тогава - отвърнете.
Непрекъснато се мачкаме по залите адвокатите, включително по всякакви заседания.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
petkoff написа:Здравейте. Предстои ми по едно дело да се срещна с адвокат, защитник на ответника, който се слави с грубото си отношение към отсрещната страна. Нападателен, притиска опонентите си, понякога почти се кара. Въпросът ми е мога ли в отговор да си позволя иронично отношение към него и ако да, то до каква степен, защото не искам да влизам в тона му, но пък и не искам да изглеждам слаб и унижен ако не реагирам по никакъв начин.
Не знам от годините или друго, но не споделям мнението на Ванко за подобаващ отговор.
Намирам, че ако успеете да се овладеете и не слезете до стъпало, на което не сте- печелите повече, от колкото ако влезете в тона на неврозния.
С благ тон напомнете, че при цялото ви уважение към колегата, нарушава етична норма, която му вменява задължение да се отнася към другите адвокати с уважение и учтивост. Дори и в зала. Най-вече там.
Помолете съда да разпореди протоколиране думите му и след това се снабдете с копие от протокола. От там насетне трябва да знаете- според зависи казаното.
И, запомнете- в зала комуникирате със съда, не с процесуалния представител на другата страна.
п.п. изобщо не разбирам тоя маниер на работа. В зала се излагат аргументи, не опростачени маниери.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
bird_of_paradise написа:petkoff написа:Здравейте. Предстои ми по едно дело да се срещна с адвокат, защитник на ответника, който се слави с грубото си отношение към отсрещната страна. Нападателен, притиска опонентите си, понякога почти се кара. Въпросът ми е мога ли в отговор да си позволя иронично отношение към него и ако да, то до каква степен, защото не искам да влизам в тона му, но пък и не искам да изглеждам слаб и унижен ако не реагирам по никакъв начин.
Не знам от годините или друго, но не споделям мнението на Ванко за подобаващ отговор.
Намирам, че ако успеете да се овладеете и не слезете до стъпало, на което не сте- печелите повече, от колкото ако влезете в тона на неврозния.
С благ тон напомнете, че при цялото ви уважение към колегата, нарушава етична норма, която му вменява задължение да се отнася към другите адвокати с уважение и учтивост. Дори и в зала. Най-вече там.
Помолете съда да разпореди протоколиране думите му и след това се снабдете с копие от протокола. От там насетне трябва да знаете- според зависи казаното.
И, запомнете- в зала комуникирате със съда, не с процесуалния представител на другата страна.
п.п. изобщо не разбирам тоя маниер на работа. В зала се излагат аргументи, не опростачени маниери.
Тц... Според светеца - и тамяна
-
teogeo - Активен потребител
Беше при Кольо Колев - Софийски градски съд, имаше две акционерни книги - тоест - две дублиращи се акц. книги. Едните се представяха за акционери и другите за акционери. И ако аз бях представил едната книга - то - излиза че другата е нередовна един вид. Както и да е. Един крайно неприятен колега - нека да е жив и здрав. Но почна да ми съска и да ми дърпа чантата - дали не нося книгата в себе си. Мутренски похвати. На една колежка ѝ влезаха в дома след заседанието - с цел сплашване - нищо не взели - просто тарашили - да ѝ покажат какво следва.
Аз чантата не я дадох естествено, но направих така - започва заседанието. По хода на делото, имам възражение - казвам. Лицето отляво на мен е мним адвокат. Представям "Държавен Вестник", с вписаните адвокати - брой януари 2004 - лицето не е вписано в Софийска адвокатска колегия. Съдията - ни поглежда. Колегата се разтревожва - вади една залепена с тиксо карта - бяха старите хартиените - а - оказва се от Кюстендилска колегия. Аз го броя от Софийска колегия. Но който нахалства - получава, каквото трябва.
Достатъчно за начален полуусук.
Аз съм също агресивен - но документално. Стига се и до пререкания. Но - съдът е място, където се мълчи и се слуша и се говори, когато ти дадат думата.
Ами има агресия по залите - как да няма. Преправят и протоколи, изобщо - сладък бизнес - но както и да е.
Ами едно вещо лице - направи се че го нямало - аз простенах - промълвих - измърморих - имам си маниер - към съдията се обърнах и поисках 500 лева глоба - за неявяване, и о чудо - вещото лице влезе в залата - здраво и компетентно. Той седял в коридора - пионерче. Ответните страни му цъкаха по телефоните - ама скрито под банките да влезе - че глоба. Влезе и пя като славейче.
Аз чантата не я дадох естествено, но направих така - започва заседанието. По хода на делото, имам възражение - казвам. Лицето отляво на мен е мним адвокат. Представям "Държавен Вестник", с вписаните адвокати - брой януари 2004 - лицето не е вписано в Софийска адвокатска колегия. Съдията - ни поглежда. Колегата се разтревожва - вади една залепена с тиксо карта - бяха старите хартиените - а - оказва се от Кюстендилска колегия. Аз го броя от Софийска колегия. Но който нахалства - получава, каквото трябва.
Достатъчно за начален полуусук.
Аз съм също агресивен - но документално. Стига се и до пререкания. Но - съдът е място, където се мълчи и се слуша и се говори, когато ти дадат думата.
Ами има агресия по залите - как да няма. Преправят и протоколи, изобщо - сладък бизнес - но както и да е.
Ами едно вещо лице - направи се че го нямало - аз простенах - промълвих - измърморих - имам си маниер - към съдията се обърнах и поисках 500 лева глоба - за неявяване, и о чудо - вещото лице влезе в залата - здраво и компетентно. Той седял в коридора - пионерче. Ответните страни му цъкаха по телефоните - ама скрито под банките да влезе - че глоба. Влезе и пя като славейче.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Хи-хи... "като славейче.."
Благодаря ви за съветите. Ще имам предвид казаното от вас, но ще се стремя да спазя съвета на bird_of_paradise. Да комуникирам само със съда и ако се стигне до грубост, да поискам да се протоколира. Убеден съм, че ще даде нужния ефект.
Благодаря ви за съветите. Ще имам предвид казаното от вас, но ще се стремя да спазя съвета на bird_of_paradise. Да комуникирам само със съда и ако се стигне до грубост, да поискам да се протоколира. Убеден съм, че ще даде нужния ефект.
- petkoff
- Младши потребител
teogeo написа:Тц... Според светеца - и тамяна
Два аргумента в израз на несъгласие: съдебната зала не е селски мегдан, а егото само пречи на концентрацията. Няма никаква полза от размяна на пиперливи фалцети, защото пързалката е хлъзгава, а посоката в тази хипотеза е само надолу, но това е мое мнение.
п.п. Всеки от нас е срещал опонент, който му е опъвал нервите- я с глупави аргументи ( нямам обяснение дали е от незнание или просто процесуален похват), я с безполезни доказателствени искания ( дето само тормозят делото, но не допринасят за разкриване на истината), я със шиканиране, безумни искания за отводи ( на магистрати- някак ми става тъпо да разбирам кой с кого дели едно легло, но след като колегите настояват - ок., че и на адвокати- ей, на последния път, като ми поискаха отвода може и да запалих от 1/4 оборот, но в залата се въздържах) и прочее щуротии.
Мисълта ми е ,че всяко дело си е низ от нерви, но не бива да давате априори хляб за радост на противната страна. Извади ли ви извън равновесие- загубил сте делото.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
Правят номера колегите и затова отвръщам.
Сега не може да се ритаме директно с шутове - нали минахме този етап - не, че не е изключено, напротив.
Но като ми се направят номера в залата и аз отвръщам. Впрочем - мразен съм, да това го знам - все намирам как да обърна заседанието в своя полза. От консигнация в продажба - от превръщане на иск - в нищо.
Извинявам се за самохвалството.
По принцип трябва да си подготвен предварително, удачно е да е по сценарий, но като не става така, действай според обстоятелствата.
Не работя с едни и същи състави, за съжале, просто много са млади кадрите, аз малко не обичам промените - но както и да е. В смисъл - трябва наново да се обясняваш на съдията - както и да е. Един вид да въвеждаш съдията в темп. Тоест - хипноза - на живо.
Има много хищни адвокати.
За радост на данъчните.
Вижте какво - квалитетните адвокати сме около 300 души - за България.
Дано да се запазим дълго време - че не знам какво. За мен е безмислено като тема - естествено трябва да се издървиш на другия пред съда, дори да е интригантско.
Врагът е враг, дори на шахмат.
Сега не може да се ритаме директно с шутове - нали минахме този етап - не, че не е изключено, напротив.
Но като ми се направят номера в залата и аз отвръщам. Впрочем - мразен съм, да това го знам - все намирам как да обърна заседанието в своя полза. От консигнация в продажба - от превръщане на иск - в нищо.
Извинявам се за самохвалството.
По принцип трябва да си подготвен предварително, удачно е да е по сценарий, но като не става така, действай според обстоятелствата.
Не работя с едни и същи състави, за съжале, просто много са млади кадрите, аз малко не обичам промените - но както и да е. В смисъл - трябва наново да се обясняваш на съдията - както и да е. Един вид да въвеждаш съдията в темп. Тоест - хипноза - на живо.
Има много хищни адвокати.
За радост на данъчните.
Вижте какво - квалитетните адвокати сме около 300 души - за България.
Дано да се запазим дълго време - че не знам какво. За мен е безмислено като тема - естествено трябва да се издървиш на другия пред съда, дори да е интригантско.
Врагът е враг, дори на шахмат.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
М,дам... едва сега започвам да разбирам мъжката гледна точка и репликата на колега преди повече от 10г.: " Не стига, че трябва да се БОРЯ с нея( сочеше мен), ами и с вас, господин съдия".
Не искам да съм сексист, но излиза, че за мъжете адвокати работата в съдебна зала е голяма борба .
300 адвоката на тепиха... само като го визуализирам и ... .
п.п. айде, спорна седмица и по-малко бой
Не искам да съм сексист, но излиза, че за мъжете адвокати работата в съдебна зала е голяма борба .
- bird_of_paradise
- Активен потребител
bird_of_paradise написа::roll: М,дам... едва сега започвам да разбирам мъжката гледна точка и репликата на колега преди повече от 10г.: " Не стига, че трябва да се БОРЯ с нея( сочеше мен), ами и с вас, господин съдия".
Борбата е безмилостно жестока! Борбата, както казват, е епична!
С никого се не борим. Борба е да си докажеш тезата. Процесуални усилия. Винаги опитвам първо с добрата. Не налитам да се бия, просто не обичам да ме закачат и отвръщам.
Наскоро в един Н-ски административен съд най-чинно се обръщам към съдията с: "Г-н административен съдия". Накрая той ме срязва: "В ЗСВ няма такова нещо като административен съдия (откъдЯ накъдЯ???). Не знам какво сте завършили, ама пак казвам - в ЗСВ няма такова нещо като административен съдия"
Викам: "Ветеринарна медицина сме завършили. С говеда се занимаваме".
Съдията: "Занимавали сте се или се занимавате още?"
Викам: "Още, още. Ей сега даже, към настоящия момент"
Не се усети на момента, ама след 2-3мин дигна злобен поглед. Сега обжалвам...
-
teogeo - Активен потребител
bird_of_paradise написа:teogeo написа:... Всеки от нас е срещал опонент, който му е опъвал нервите- я с глупави аргументи ( нямам обяснение дали е от незнание или просто процесуален похват), я с безполезни доказателствени искания ( дето само тормозят делото, но не допринасят за разкриване на истината), я със шиканиране, ..... и прочее щуротии.
...... Извади ли ви извън равновесие- загубил сте делото.
Анджък!
Аферим, машала, ашколсун!
... Всичко, изредено от птичето (и още куп нещица, в зависимост какъв се явяваш в процеса), според мен, са израз на слабост - дали незнание, дали некомпетентност, дали компилация от двете ... ДалЕ липса на полезни ходове, ама в името на н.в. клиента трябва да се манкира ... НМЗНЧ ...
Апропо - обичам точно така да се държат адвокатите, обожавам подобно поведение! Защото ... така
По темата: в случая, според мен, на питащия му липсват едни (две), сравнително малки, но много важни нещица ...
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
-
doc03 - Активен потребител
Ще бъда благодарен да науча какво ми липсва. Знам, че са много повече нещата, а не само две, но всичко по малко...
- petkoff
- Младши потребител
Не ни е лесно на адвокатите, но както и да е-аз навремето се подигравах на преподавателите по дисциплините Реторика, Информационно право, разни такива неща - като лексика, психология.
Подигравах се естествено вътрешно, макар да съм гадинка по отношение отношенията. Но ето - настъпи един момент - в който това - учено-недоучено - конкретно Реториката - се оказа полезно. Наистина - хипнозата в съдебна зала е добър инструмент. Почти нямам неовладяна ситуация - конкретно в зала. При преговори е по - трудно - щото всеки знае предварително какво, като всеки си държи неговото и съгласие не се постига лесно. Търговски регистрации - никакъв проблем. Заявлението а4 и си ок. Сега - говорим - за силни противници - отново казвам, макар да е смешно явно - истински силните адвокати сме 300 - толкова. При това, говоря - знаете за какво говоря - адвокат в стаичка няма - адвокатът е лъвът в залата.
За какво обрано поведение да говорим - като трябва да спечелиш делото - ако ти мълчат - да - ще мълча, но при агресия от другата страна. Не знам, въпрос на тактика е - в зависимост от обстановката. Разбира се, най-важна е документалната подготовка.
Подигравах се естествено вътрешно, макар да съм гадинка по отношение отношенията. Но ето - настъпи един момент - в който това - учено-недоучено - конкретно Реториката - се оказа полезно. Наистина - хипнозата в съдебна зала е добър инструмент. Почти нямам неовладяна ситуация - конкретно в зала. При преговори е по - трудно - щото всеки знае предварително какво, като всеки си държи неговото и съгласие не се постига лесно. Търговски регистрации - никакъв проблем. Заявлението а4 и си ок. Сега - говорим - за силни противници - отново казвам, макар да е смешно явно - истински силните адвокати сме 300 - толкова. При това, говоря - знаете за какво говоря - адвокат в стаичка няма - адвокатът е лъвът в залата.
За какво обрано поведение да говорим - като трябва да спечелиш делото - ако ти мълчат - да - ще мълча, но при агресия от другата страна. Не знам, въпрос на тактика е - в зависимост от обстановката. Разбира се, най-важна е документалната подготовка.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|