начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Отдаване под наем - 4 собственика

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отдаване под наем - 4 собственика

Мнениеот van4eto_as » 13 Юни 2016, 12:18

Здравейте,
Къщата в която живея е собственост на мен, сестра ми, вуйчо ми и братовчедка му, моя леля демек. Лелята има 1/2 идеална част, иска да я отдаде под наем. С малко бебе съм и не ми се ще да деля с наематели. До колкото разбрах ако не сме съгласни всички собственици не може да влязат наематели, ако и откажа да влязат външни лица какви са ми вариантите, налага ми се да остана тук поне до септември.
Благодаря предварително!
P.S. ползвам кухня, баня и стая за спане, има още 2 спални, заринати в багаж и негодни за живот, дължа ли и наем?!
van4eto_as
Младши потребител

Re: Отдаване под наем - 4 собственика

Мнениеот ivanov_p » 13 Юни 2016, 12:57

Ако леля ви има ключ може да даде имота под наем. Ако няма ключ и я възпрепятствате при ползването на жилището може да ви изпрати покана да й плащате наем и от получаването на поканата го дължите.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот van4eto_as » 13 Юни 2016, 13:46

Не съм я възпрепиятствала да ползва, ключа е един и стои на едно и също място от 20 години насам, т.е. може да влезе дори и да е заключено и мен да ме няма. Значи тя може да вкара когото и да било да живее в къщата - един вход, един етаж, един електромер, една баня, един водомер, без нашето съгласие, така ли? Тя не желае да стъпи дори и да види какво иска да отдава под наем - половината къща е негодна за живот. До колкото знам за подобрения, които аз съм правила ми дължи пари, ако и представя фактури, нали така? Има някакъв договор за ползване, сключен между нея, майка ми и вуйчо ми - той важи ли при условие, че майка ми е мъртва? В този вариант на ползване, ако договора важи, банята ще се падне в нейната част на ползване, а в нашата с вуйчо ми входа?! Благодаря за отделеното време и внимание, с това малко дете са ми вързани ръцете и дори до адвокат не мога да успея да отида. Благодаря!
van4eto_as
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 13 Юни 2016, 18:00

Не е толкова до пари - правите едно право на ползване върху идеална част и заспива работата.
Имам опит в това - както и да е. Като нямате пари - ще трябва да се въртите по съдебен път - има вратичка там.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот van4eto_as » 13 Юни 2016, 18:56

Идеята ми е, че като ги вкара тия наематели и те ми ползват банята например за която тя не е дала една стотинка каква ми е ползата на мен? Да си вкарам тогава и аз наематели и да се изнеса? Идеята ми е следната - външен човек може да влезе и да живее без да ме питат искам или не искам, така ли?
van4eto_as
Младши потребител

Мнениеот barakuda » 13 Юни 2016, 19:55

Сложете блиндирана врата и решетки и сменете ключа. И си говорете с родата.
barakuda
Потребител

Назад към Съсобственост и делба