начало

ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право

Колективен Трудов Договор

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Колективен Трудов Договор

Мнениеот vandu84 » 30 Ное 2014, 10:15

Здравете !
Ще съм Ви много благодарен ако ми бъде малко разяснено за КТД.
Първо ще обясна проблема, а после и въпросите.
Работя във фирма с персонал около 150 човека, другата седмица ми предстои сватба и следователно си поисках двата дни полагаща ми се отпуска. От там обаче ми отвърнаха че в предприятието няма КТД и не могат да ми дадът тези 2 дни, но мога даси ги взема от моята отпуска. Двата дни ще ги прежаля, но след 3 месеца жена ми трябва да роди и когато се поинтересувах за 15те дни отпуска ( в интернет ) ми стана ясно че и те са регламентирани в КТД.
Не можах да намеря никъде информация дали фирмата е длъжна да има КТД. Попаднах на информация че при фирми със служители над 15 човека КТД е задължителен.
vandu84
Нов потребител

Re: Колективен Трудов Договор

Мнениеот xaoc1973 » 01 Дек 2014, 11:30

КТД на ниво "предприятие" не е задължителен.
Ако има заповед на министъра на МТСП, то националният браншови КТД се разпростира върху всички предприятия в бранша задължително.
ВЪПРОС: Откъде имате невярната информация за КТД при 15 човека?
KAPITALISMUS MACHT FREI!
xaoc1973
Потребител

Назад към Трудово право