- Дата и час: 15 Дек 2024, 21:04 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2014
|
|
Re: Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2013, vol. 3
На мен не ми се рискува, затова ще приложа нотариално заверено копие от трудовата книжка. Представяш ли си да стигнеш до финал и да възникне проблем. Друг е въпросът, че излишно ръсим пари за нотариални заверки.
- jivko1
- Потребител
Да може би е трябвало.
Точно поради тази причина не намирам смисъл да се набутвам с още 50 лв.
Проблема че ще ги носи пълномощник, но освен да прецакам него ако не му ги приемат два пъти да го разкарам хаха
Точно поради тази причина не намирам смисъл да се набутвам с още 50 лв.
Проблема че ще ги носи пълномощник, но освен да прецакам него ако не му ги приемат два пъти да го разкарам хаха
- kitaikataaa
- Младши потребител
jivko1 написа:На мен не ми се рискува, затова ще приложа нотариално заверено копие от трудовата книжка. Представяш ли си да стигнеш до финал и да възникне проблем. Друг е въпросът, че излишно ръсим пари за нотариални заверки.
Оптимист си, та дори финали виждаш - това е добро начало!
kitaikataaa написа:Да и аз така мисля да направя ще поема този риск Благодаря ти
Те че ще ти вземат документите и без книжката, ще ти ги вземат. Въпросът е после, като изготвят списъка за допуснати и недопуснати и сравнят от CV-то, че имаш стаж, а няма приложена трудова книжка, да не те допуснат.
Значи правилно съм си мислел, че трябваше да се запозная с въпросният красив женски индивид и телефонни номера да разменим, то не за друго, ами на по-късен етап да я попитам дали е била допусната до изпита...
Ей, това е... глупав человек съм!
Тази година не пропускай подобна възможност
------------------------------------------------------------------------
Освен за сина на Сотир Цацаров да се представя, та да върже от-ма
Similia similibus curantur.
-
tiesto - Потребител
той пък няма син...... лошоооо ))))
- shany83
- Потребител
shany83 написа:той пък няма син...... лошоооо ))))
Стига бе! Вярно, че щерка имаше! Ей, не ми върви и това е. Ако не позиция в конкурса, аджеба гадже да наглася..ама уви!
-
tiesto - Потребител
tiesto а миналата година като се яви какво стана ?В смисъл самия изпит труден ли ти се стори защото имам познати издължали с 5 и... и пак не ги класирали е тва не мога да разбера за различните градове и те класират по бал или .....
- kitaikataaa
- Младши потребител
Колеги, гледам, че се чудите за разни неща, та ето какво:
1) Медицинското е от 30лв (за София) не защото е 30лв, а защото включва "преглед". Под преглед не се разбира проверка дали се водиш в регистрите (10лв), а преглед при специалист психиатър. Съвсем друг е въпросът колко те преглеждат.
2) Заверка на трудова/служебна книжка.
Документите се приемат и без нея. (Някои хора нямат трудова/служебна книжка = нямат стаж!)
Всички се допускат до изпита.
НО ако имате стаж и не сте представили нотариална заверка на книжката, при "атестацията на етичната комисия" ще изгорите. Т.е. дори да спечелите конкурса мястото Ви не е гарантирано, а подлежите на проверка за етични и морални качества. При проверката се обаждат на бивши работодатели, за целта се изисква да сте ги посочили чрез нотариалната заверка на книжката ... ако не сте.. не сте "етично пригодни" за магистрат, горите и на ваше място идва следващия в класирането, който Ви благославя за проявения скръндзлък да си заверите книжката.
Съвет - ако мислите да печелите място от конкурса, заверете си книжката, ако не мислите - недейте.
П.П. Понеже сме България и някои хора "имат връзки" за тях това с книжките не важи! За всички останали (особено за спечелилите място, а след тях в класирането е "връзкар" важи с двойна сила!)
Успех на всички! (Но малцина ще успеят!)
1) Медицинското е от 30лв (за София) не защото е 30лв, а защото включва "преглед". Под преглед не се разбира проверка дали се водиш в регистрите (10лв), а преглед при специалист психиатър. Съвсем друг е въпросът колко те преглеждат.
2) Заверка на трудова/служебна книжка.
Документите се приемат и без нея. (Някои хора нямат трудова/служебна книжка = нямат стаж!)
Всички се допускат до изпита.
НО ако имате стаж и не сте представили нотариална заверка на книжката, при "атестацията на етичната комисия" ще изгорите. Т.е. дори да спечелите конкурса мястото Ви не е гарантирано, а подлежите на проверка за етични и морални качества. При проверката се обаждат на бивши работодатели, за целта се изисква да сте ги посочили чрез нотариалната заверка на книжката ... ако не сте.. не сте "етично пригодни" за магистрат, горите и на ваше място идва следващия в класирането, който Ви благославя за проявения скръндзлък да си заверите книжката.
Съвет - ако мислите да печелите място от конкурса, заверете си книжката, ако не мислите - недейте.
П.П. Понеже сме България и някои хора "имат връзки" за тях това с книжките не важи! За всички останали (особено за спечелилите място, а след тях в класирането е "връзкар" важи с двойна сила!)
Успех на всички! (Но малцина ще успеят!)
- zmeyan
- Потребител
tiesto написа:jivko1 написа:На мен не ми се рискува, затова ще приложа нотариално заверено копие от трудовата книжка. Представяш ли си да стигнеш до финал и да възникне проблем. Друг е въпросът, че излишно ръсим пари за нотариални заверки.
"Оптимист си, та дори финали виждаш - това е добро начало! "
Ами стига разходки, трябва вече да се взема.
Kitaikataaa миналата година 5 на писмен си беше ниска оценка. Разгледай протоколите от миналия конкурс.
- jivko1
- Потребител
Да знам .
Въпросната колежка има над 5,50 и на двата и 6 на държавни , но как след това Ви класират според различните градове по бал или има обявени примерно 30 места и 30 с най-висок бал печелят без значение за кой град искат да кандидатстват ?
Въпросната колежка има над 5,50 и на двата и 6 на държавни , но как след това Ви класират според различните градове по бал или има обявени примерно 30 места и 30 с най-висок бал печелят без значение за кой град искат да кандидатстват ?
- kitaikataaa
- Младши потребител
kitaikataaa написа:tiesto а миналата година като се яви какво стана ?В смисъл самия изпит труден ли ти се стори защото имам познати издължали с 5 и... и пак не ги класирали е тва не мога да разбера за различните градове и те класират по бал или .....
Ходих само за младши прокурор - имам 5.50 на казуса и 5.25 на устния и естествено не ми достигна, тъй като самата година беше много "силна"- или евала на знаещите и успели с честен труд или егати късмета, точно тогава толкова много нагласени бройки да има.
-
tiesto - Потребител
Не си спомням колко беше най-ниският бал, но беше доста висок. Класират по бал и който има по-висока оценка избира и така докато се заемат местата.
- jivko1
- Потребител
jivko1 написа:tiesto написа:jivko1 написа:На мен не ми се рискува, затова ще приложа нотариално заверено копие от трудовата книжка. Представяш ли си да стигнеш до финал и да възникне проблем. Друг е въпросът, че излишно ръсим пари за нотариални заверки.
Kitaikataaa миналата година 5 на писмен си беше ниска оценка. Разгледай протоколите от миналия конкурс.
Да, точно това коментирах и аз в моя по-горен пост.
Според мен под 5.50 на казуса и явяване на устен си е само за "спорта" и да видиш как е, шанс нулев при наличие на множество изроди с над 5.80 на казуса.
Осланям се тази година на дедукционната си логика : повече места + по-малко изроди (връзкари ала "мама и тати", парянги за нагласянки с оценки по 5.80 и нагоре) + качествена подготовка и МНОГО късмет = и таз добра, виж бре, аз съм в топ 20 на класацията...
-
tiesto - Потребител
jivko1 написа:tiesto написа:jivko1 написа:На мен не ми се рискува, затова ще приложа нотариално заверено копие от трудовата книжка. Представяш ли си да стигнеш до финал и да възникне проблем. Друг е въпросът, че излишно ръсим пари за нотариални заверки.
Най-доброто отмъщение е да живееш щастливо
-
u3mamhukaa - Потребител
Все още ли не сте разбрали, че печелившите са вече известни?
С явяването на такива конкурси само легитимирате провеждането!
Не харчете излишно пари!!!
Оставете ги да се явяват само предварително избраните, тогава всички ще видят, че царят е гол.
И все пак успех!!!
Оставете ги да се явяват само предварително избраните, тогава всички ще видят, че царят е гол.
И все пак успех!!!
- datajumanji
- Потребител
datajumanji написа:Все още ли не сте разбрали, че печелившите са вече известни?
И все пак успех!!!
Донякъде ми се струва, че имаш право..... колкото и да е тъжно
- shany83
- Потребител
datajumanji написа:Все още ли не сте разбрали, че печелившите са вече известни?
И все пак успех!!!
51 ли са нагласени места? Стига, бе! Ела го кажи, че е нагласен на моята колежка от университета, която е съдия в СРС, а е сираче.
ВИНАГИ, ВИНАГИ, ВИНАГИ всяка система има пробив и слабо място. Въпрос на желание и на воля е!
А и тя успя, защото просто нямаше друга алтернатива! Доколкото знам дори работеше на две места, за да се издържа и да успее да събере пари за документи, явяване и т.н. Тежка съдба, но не и непобедима!
-
tiesto - Потребител
Колеги, къде мога да намеря конспектите за изпитите?
- ivanina_yankova
- Нов потребител
Колеги,здравейте и от мен!На всички,които ще се явяват на предстоящите конкурси за младши магистрати желая много късмет.Аз също ще се явявам,макар че това ще ми е за 3-ти път -миналата година и през 2012г. изкарах оценки,които бяха хубави,погледнати на общия фон/5.50,5.20 и т.н./,но недостатъчни,за да попадна в класирането.Може би съм прекален оптимист,но не съм напълно съгласен с колегата по-горе,че всичко е нагласено предварително.Сигурно някои от печелившите действително са ясни,но не ми се вярва това да се отнася за всички места.Още повече, че и аз като tiesto имам колеги от университета,които вече са магистрати,познавам ги от 1-ви курс и знам,че това бяха едни от най-четящите и мислещи хора /говоря за СУ,където броят на колегите в един курс е 300-400 души!/.Някои от тях бяха без почти никакви финансови възможности и работеха,за да се издържат по време на следването,но въпреки това успяха.
Що се отнася до въпроса на колегата ivanina_yankova,конспектите ги има в сайта на ВСС,раздел "Въртрешни актове" и могат да бъдат изтеглени от там.
Що се отнася до въпроса на колегата ivanina_yankova,конспектите ги има в сайта на ВСС,раздел "Въртрешни актове" и могат да бъдат изтеглени от там.
- law8383
- Младши потребител
tiesto написа:ВИНАГИ, ВИНАГИ, ВИНАГИ всяка система има пробив и слабо място. Въпрос на желание и на воля е!
А и тя успя, защото просто нямаше друга алтернатива! Доколкото знам дори работеше на две места, за да се издържа и да успее да събере пари за документи, явяване и т.н. Тежка съдба, но не и непобедима!
А мърмота къде точно е в схемата?
Точно в тази система НИКОГА, НИКОГА, НИКОГА не е имало, няма и няма да има пробив!!!
- datajumanji
- Потребител
Хайде сега никога. Вие да не би нарочно да разубеждавате хората, че да остане по-малко конкуренция.
Колеги вместо да се надъхвате как няма шанс по-добре седнете и четете. Аз миналата година бях сигурен,че няма да имам висока оценка на съдийския казус, а се оказа че имам отлична оценка. Само че не бях достатъчно подготвен по гражданско и така....
Сега конкурса е по-прозрачен според мен.
Колеги вместо да се надъхвате как няма шанс по-добре седнете и четете. Аз миналата година бях сигурен,че няма да имам висока оценка на съдийския казус, а се оказа че имам отлична оценка. Само че не бях достатъчно подготвен по гражданско и така....
Сега конкурса е по-прозрачен според мен.
- jivko1
- Потребител
|
|