начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2014

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2013, vol. 3

Мнениеот drita » 12 Фев 2014, 11:17

И аз с въпрос. Задължително ли е прилагане на удостоверение за идентичност на имена при сменена фамилия? На кой телефон звъните във ВСС?
Устният изпит за мл. прокурори е само по нак. право и процес.
drita
Младши потребител

Мнениеот shany83 » 12 Фев 2014, 11:20

Здравей колега, добре си дошъл :)
Медицинското за 30 кинта изглежда като медицинското за 10 кинта, аз понеже съм се явявала неведнъж (тъй като не съм толкова умна и пропускам важни неща като се вглеждам в пунктуационни, правописТни, стилистични и технически грешки и затова не мога да се класирам). Миналата година медицинското ми струваше 10 кинта и пишеше същите неща като на твоето - приеха го, а по-миналата година струваше 30 кинта със същото съдържание :)
Успех!
shany83
Потребител

Мнениеот jivko1 » 12 Фев 2014, 11:30

Цената не е определяща, защото навсякъде е различна, но трябва да пише, че си минал преглед - това е определящото. При нас са две бележки и на едната пише, че си минал медицински преглед. Цената е една и съща независимо дали ще поискам за единия или и за двата конкурса - не плащам двойно. Преди беше по-евтино, но после се усетиха :).
jivko1
Потребител

Мнениеот velikova_ » 12 Фев 2014, 11:35

drita написа:И аз с въпрос. Задължително ли е прилагане на удостоверение за идентичност на имена при сменена фамилия? На кой телефон звъните във ВСС?
Устният изпит за мл. прокурори е само по нак. право и процес.

Аз прилагам, не ми се рискува заради липса на някакъв документ да не ми допуснат документите. Медицинското трябва да е вследствие на извършен медицински преглед или поне така пишеше по спомени, т.е. медицинското от 30лв( за София), а дали ще вземете него и ще рискувате си преценявате. Тази година например за конкурса за съдебен помощник в апелативен съд половината кандидати не ги допуснаха точно защото си бяха извадили това медицинко от 10лв, за да си спестят парите. Телефоните ги има написани на сайта, малко ако се поразровите и ще ги откриете.
velikova_
Потребител

Мнениеот u3mamhukaa » 12 Фев 2014, 11:43

Аз да ви кажа мислех да си извадя за 10 лева , защото на листчето пише едно и също , според мен са еднакви.До сега не са ми искали касовата бележка във ВСС.
Имам един въпрос - на съдийския избираш само единия казус ,нали , не трябва да се решават и двата?
Не съм се явявал , за това питам.

А , и още един въпрос къде ще е изпита сега ?
Най-доброто отмъщение е да живееш щастливо
Аватар
u3mamhukaa
Потребител

Мнениеот shany83 » 12 Фев 2014, 11:45

да, единия казус само, в случай, че спазят правилата и се теглят два казуса, нооооо......на конкурсите винаги очаквай неочакваното......
shany83
Потребител

Мнениеот shany83 » 12 Фев 2014, 11:47

пише в УАСГ - до СРС
shany83
Потребител

Мнениеот velikova_ » 12 Фев 2014, 11:50

Аз по мои спомени, когато си вадих удостоверението от 10лв пишеше само, че лицето не се води на отчет и нищо повече.
velikova_
Потребител

Мнениеот jivko1 » 12 Фев 2014, 12:13

Не е нужно удостоверение за идентичност на имената. Позната с която сме се явявали винаги прилага декларация за идентичност на имената и не е имало проблем. Ако искаш ще ти изпратя примерна декларация, но и сама можеш да намериш в нета. Но за да си по-спокойна попитай дали може с декларация, защото ако може е излишно да даваш пари за удостоверение за идентичност.
jivko1
Потребител

Мнениеот kitaikataaa » 12 Фев 2014, 12:21

Колеги някой от Вас има ли разработени теми от миналата година за прокурорския изпит?
Това с трудовата книжка е голяма дилема за мен .Пише че трябва да се приложи със или без стаж , мои познати които са се явявали вече казват че не са носили и незнам вече какво да правя,тъй като пълномощник ще ми носи документите хм... пък заверката не е никак малко пари ?Вече сам с 100 лв назад за мен лично са от значение.Някой който е ходил да има спомени в тази връзка ?
Благодаря
kitaikataaa
Младши потребител

Мнениеот happiness » 12 Фев 2014, 12:25

kitaikataaa написа:Това с трудовата книжка е голяма дилема за мен .Пише че трябва да се приложи със или без стаж

Здравей, според мен си направи нот. заверено копие на трудовата книжка, защото ако се класираш, изпращат писмо на последния работодател с искане за трудова характеристика - от нея установяват т.нар. "нравствени качества на кандидата", което е задължително условие за назначаване и няма общо с юридическия стаж.
happiness
Младши потребител

Мнениеот kitaikataaa » 12 Фев 2014, 12:35

Благодаря ти и аз така мисля да направя за всеки случай, ноо като знам че имам 17 страници за заверка и леко ме боли сърцето .Предполагам че искат цялото съдържание в нея да бъде заверено.
kitaikataaa
Младши потребител

Мнениеот tiesto » 12 Фев 2014, 12:35

kitaikataaa написа:Колеги някой от Вас има ли разработени теми от миналата година за прокурорския изпит?
Това с трудовата книжка е голяма дилема за мен .Пише че трябва да се приложи със или без стаж , мои познати които са се явявали вече казват че не са носили и незнам вече какво да правя,тъй като пълномощник ще ми носи документите хм... пък заверката не е никак малко пари ?Вече сам с 100 лв назад за мен лично са от значение.Някой който е ходил да има спомени в тази връзка ?
Благодаря

Миналата година бях приложил към документите и нот. заверено копие от трудовата книжка, но преди мен имаше много красиво момиче ( то затова си спомням и с толкова подробности, а и как се забравя такова лице :shock: ), което не носеше копие от трудова книжка и пак и приеха документите и дадоха входящ номер.
Според мен ако си от София, отиди с готовите документи без трудова книжка и пробвай...пък ако не, винаги можеш на място има бол нотариуси да ти я заверят.
Similia similibus curantur.
Аватар
tiesto
Потребител

Мнениеот tiesto » 12 Фев 2014, 12:38

От години за пръв път виждам, толкова съвестни и с такова желание да бъдат изрядни документите. Дано и в знанията си са така. Има надежда в края на тунела... :idea: :idea: :idea:
Аватар
tiesto
Потребител

Мнениеот kitaikataaa » 12 Фев 2014, 12:39

Да и аз така мисля да направя ще поема този риск :) Благодаря ти
kitaikataaa
Младши потребител

Мнениеот happiness » 12 Фев 2014, 12:44

kitaikataaa написа:Да и аз така мисля да направя ще поема този риск :) Благодаря ти

Те че ще ти вземат документите и без книжката, ще ти ги вземат. Въпросът е после, като изготвят списъка за допуснати и недопуснати и сравнят от CV-то, че имаш стаж, а няма приложена трудова книжка, да не те допуснат.
happiness
Младши потребител

Мнениеот tiesto » 12 Фев 2014, 12:46

kitaikataaa написа:Да и аз така мисля да направя ще поема този риск :) Благодаря ти

A, то ако си от София - риск няма. Пък и да не столичанче, все тази..В крайна сметка от 2000+ кандидати, умрял някой точно тебе да възпира да не бъдеш допусната до изпита.
А и тези чеда, които спират коли пред СУ за по 100.000 лева и нагоре... така и така ще си намерят мястото в справедливата,открива и релевантна съдебната система. :lol:
Аватар
tiesto
Потребител

Мнениеот tiesto » 12 Фев 2014, 12:48

happiness написа:

Те че ще ти вземат документите и без книжката, ще ти ги вземат. Въпросът е после, като изготвят списъка за допуснати и недопуснати и сравнят от CV-то, че имаш стаж, а няма приложена трудова книжка, да не те допуснат.

Значи правилно съм си мислел, че трябваше да се запозная с въпросният красив женски индивид и телефонни номера да разменим, то не за друго, ами на по-късен етап да я попитам дали е била допусната до изпита... :lol:
Ей, това е... глупав человек съм! :P
Аватар
tiesto
Потребител

Мнениеот happiness » 12 Фев 2014, 12:52

tiesto написа:
happiness написа:

Значи правилно съм си мислел, че трябваше да се запозная с въпросният красив женски индивид и телефонни номера да разменим, то не за друго, ами на по-късен етап да я попитам дали е била допусната до изпита... :lol:
Ей, това е... глупав человек съм! :P

:D Тази година не пропускай подобна възможност
happiness
Младши потребител

Мнениеот tiesto » 12 Фев 2014, 12:53

От миналата година:

НЕДОПУСНАТИ КАНДИДАТИ (само един недопуснат)

Код Вх № Име Основание за недопускане:
Кандидатът не отговаря на изискванията по чл. 181, ал. 1 от Закона за съдебната власт

С други думи Красотата е била допусната... :lol: :lol: :lol:
Аватар
tiesto
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити