Здравейте искам да попитам как стои вьрпоса с польчаване на чуждо гражданство, ако името може да се смени в чуждия паспорт, трябва ли то да бъде сменено и в българския и няма ли да настане бъркотия, с две думи когато си получа чуждо гражданство и сменя името трябва ли да ходя в България за да сменя и другото или мога директно да се откажа от българското?
Благодаря
- Дата и час: 21 Ное 2024, 23:14 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
промяна на лично име при получаване на чуждо гражданство
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: промяна на лично име при получаване на чуждо гражданство
Божидаре,
Май периодично с тебе си водим дискусии за това и онова и все около името ти се върти проблема.
(Не знам какво не му харесваш, за мен си е много хубаво).
Виж ся' - ще си говорим като хора, а не като прависти - получаването на чуждо гражданство (респективно отказът от българско такова) няма ама абсолютно нищо общо със смяната на името. За второто си има ред и производство, който ти беше изяснен вече в 2 теми напълно безплатно.
Ако зорът е в цинцата и не ти се дават пари за адвокат, при който да идеш, за да получиш нормален съвет "какво може и какво не може", разбирам те, но пак ти казвам, че това, което го мислиш, няма как да се случи.
Ако зорът е "да чуеш това, което искаш" - значи пак не си намерил форума, защото тук винаги ще попадаш на отговорите, които си получил тук:
viewtopic.php?t=54882
Подозирам, че болката изобщо не е свързана със "звученето на името", а се корени в нещо съвсем друго, но ти си знаеш, няма да задълбаваме и в това.
Май периодично с тебе си водим дискусии за това и онова и все около името ти се върти проблема.
Виж ся' - ще си говорим като хора, а не като прависти - получаването на чуждо гражданство (респективно отказът от българско такова) няма ама абсолютно нищо общо със смяната на името. За второто си има ред и производство, който ти беше изяснен вече в 2 теми напълно безплатно.
Ако зорът е в цинцата и не ти се дават пари за адвокат, при който да идеш, за да получиш нормален съвет "какво може и какво не може", разбирам те, но пак ти казвам, че това, което го мислиш, няма как да се случи.
Ако зорът е "да чуеш това, което искаш" - значи пак не си намерил форума, защото тук винаги ще попадаш на отговорите, които си получил тук:
viewtopic.php?t=54882
Подозирам, че болката изобщо не е свързана със "звученето на името", а се корени в нещо съвсем друго, но ти си знаеш, няма да задълбаваме и в това.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
borovinka написа:Божидаре,
http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?t=54882
(частично заличаване; причина: обидни квалификации към друг потребител) не ми дръж такьв тон (частично заличаване; причина: обидни квалификации към друг потребител), защо отговаряш като не искаш бе, ако ще и 1000 теми ще пусна ясно ли е второ нищо не разбираш щото ако разбираше щеше да знаеш че вески емигрант има рпавото да смени името си и тогава е по-лесно да се смени и в бьлгарския паспорт, защото какво по-голямо доказателство от това, а ако не стане и мога да се откажа от него (частично заличаване). я какво е казал тука тоя адвокат:
''отиваш в Bg,сменяш си името(не знам колко е трудно и колко време отнема),взимаш си удостоверение за идентичност на имената.Преведи и го легализирай-ще ти трябва много.
За всеки стар документ,който имаш-диплома/курс/банкова сметка и т.н.трябва да доказваш,че е идентично със смененото ти име,че това си ти.
Е ,след това вече няма да имаш проблеми да си с новото (леснопроизнасящо се)име при кандидатстването за натурализация и после паспорт.
По лесно ще стане след ,като си взел гражданство и в последствие да смениш името.
Мисля,че обезателно трябва да се уведоми за това в BG -не може едно лице да има два ID документа /паспорта с различни имена .
Чл. 9. (Изм. - ДВ, бр. 82 от 2009 г.) (1) При промяна на имената, единния граждански номер (личния номер/личен номер на чужденец), пола, гражданството или при настъпили съществени и трайни изменения на образа лицето е длъжно да подаде заявление за издаване на нови български лични документи в срок до 30 дни.
(частично заличаване; причина: обидни квалификации към друг потребител) как очакваш хората да произнесат буква от славянската азбука несъществуваща при тях.(частично заличаване; причина: обидни квалификации към друг потребител)
- b_ivanov
- Нов потребител
(заличаване; причина: обидни квалификации към друг потребител)
- b_ivanov
- Нов потребител
(заличаване; причина: обидни квалификации към друг потребител)
Достъпът на потребителя е ограничен.
Достъпът на потребителя е ограничен.
- b_ivanov
- Нов потребител
Хм .. много обиди, много нещо от интелигенцията зад граница.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
- bludniq_sin
- Потребител
И с какво си заслужих любезното ти отношение?
Неколкократно се опитах да ти обясня, че няма закон (български), според който това, което искаш, да се случи така, както ти го искаш и на основанията, на които ти го искаш, ама нейсе - аз съм ти крива.
Добре, иди си дай парите на някой от споменатите от тебе адвокати от Ню Йорк, те със сигурност ще знаят българското право по-добре от практикуващите в България.
Освен това не виждам с какво заслужих личностните ти обиди и нападки, просто изказах мнение, както правят всички в този форум, стоя зад това си мнение и ще продължавам да го поддържам. И всичко това с любезен тон. Умишлено пуснах и линка към предишната тема, като ще помоля тази да не се заключва, защото е показателна що за "юзъри" имаме наоколо.
Какви са ти личностните проблеми и какво стои зад неистовото желание да се харесаш на околните "с промененото име", ми е ясно - всеки сам си намира начин да си избива комплексите. От писанията и отношението ти мога да съдя само, че твоите са толкова дълбоко вкоренени, че няма да ги избиеш никога, независимо дали ще се казваш Божидар, Теодор, Кристофър, Бенедикт или Мбонго-тонго.
Освен това подозирам, че с "добрите" съвети, които получаваш от адвокати - онлайн и офлайн, така ще си натвориш чудеса в гражданското състояние у нас и в чужбина, че след това много зор ще видиш с установяването "аз ли съм или не съм". Адвокатът, който ти е дал горния съвет, или идея си няма за какво ти е говорил, или много е държал да ти вземе парите за съвета.
Остани си със здраве и друг път си дръж комплексите на по-къса каишка, че в момента много лесно издават що за личност си.
Неколкократно се опитах да ти обясня, че няма закон (български), според който това, което искаш, да се случи така, както ти го искаш и на основанията, на които ти го искаш, ама нейсе - аз съм ти крива.
Добре, иди си дай парите на някой от споменатите от тебе адвокати от Ню Йорк, те със сигурност ще знаят българското право по-добре от практикуващите в България.
Горното и особено подчертаното ясно показва що за капацитети в правната материя ползваш и че не искаш правен съвет, ами такъв, който да отговаря на това, което ти се ще да чуеш.отиваш в Bg,сменяш си името(не знам колко е трудно и колко време отнема),взимаш си удостоверение за идентичност на имената.Преведи и го легализирай-ще ти трябва много.
За всеки стар документ,който имаш-диплома/курс/банкова сметка и т.н.трябва да доказваш,че е идентично със смененото ти име,че това си ти.
Освен това не виждам с какво заслужих личностните ти обиди и нападки, просто изказах мнение, както правят всички в този форум, стоя зад това си мнение и ще продължавам да го поддържам. И всичко това с любезен тон. Умишлено пуснах и линка към предишната тема, като ще помоля тази да не се заключва, защото е показателна що за "юзъри" имаме наоколо.
Какви са ти личностните проблеми и какво стои зад неистовото желание да се харесаш на околните "с промененото име", ми е ясно - всеки сам си намира начин да си избива комплексите. От писанията и отношението ти мога да съдя само, че твоите са толкова дълбоко вкоренени, че няма да ги избиеш никога, независимо дали ще се казваш Божидар, Теодор, Кристофър, Бенедикт или Мбонго-тонго.
Освен това подозирам, че с "добрите" съвети, които получаваш от адвокати - онлайн и офлайн, така ще си натвориш чудеса в гражданското състояние у нас и в чужбина, че след това много зор ще видиш с установяването "аз ли съм или не съм". Адвокатът, който ти е дал горния съвет, или идея си няма за какво ти е говорил, или много е държал да ти вземе парите за съвета.
Остани си със здраве и друг път си дръж комплексите на по-къса каишка, че в момента много лесно издават що за личност си.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|