начало

Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото

Незаконно строителство на съсед

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Незаконно строителство на съсед

Мнениеот martinovi » 22 Ное 2013, 17:12

Здравейте,
Съседът ми преди години (около 2000г. )е започнал строителство на сграда върху оградата, която разделя имотите ни, сградата е с височина 3,80м (до плоча)върху оградата и с дължина около 15метра, сградата не е довършена (няма прозорци, нито покрив, води се груб строеж). Тухлите на оградата, под неговите, вече са започнали да се ронят, защото не са от стабилна основа, а са от сгур, и са получили дъги от тежестта ,и също така при валежи водата се излива при нас. Въпросът ми е следния, след сезиране на компетентните органи ще бъде ли премахната сградата, защото има висока опасност от срутване в близко бъдеще върху моят имот ?

Но всичко не свършва и до тук, сега пак строи на същата ограда,непосредствено до нея - незаконно барбекю, което е и по-високо от оградата, и без наше разрешение. След подадена жалба до община Марица и до Кмета на село Калековец, компетентните органи ми заявиха, че тъй като ние имаме направено огнище (около 4 кв.м.) от преди 50 години, което според тях се води незаконно, те виждат проблема в мен и за това не могат да се заемат с моят съсед и жалбата ми не подлежи на обсъждане . Въпросът ми е същият, може ли да бъде спрян строежа на барбекюто и премахнато ?

П.П. Огнището ми е построено преди моят съсед да се е настанил да живее, защото неговото жилище на времето е било родилен доми в последствие е отчуждено и закупено от него, а всички постройки в моят имот са от много преди това.

Благодаря.
martinovi
Нов потребител

Re: Незаконно строителство на съсед

Мнениеот emilgrigorov » 22 Ное 2013, 22:32

От кои партии са участниците в шоуто :?: Включително и Вие, и Съседа, и Кмета, и компетентните органи от община Марица ...
Щото има прецеденти с едно барбекю ...
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 23 Ное 2013, 10:58

emilgrigorov написа:От кои партии са участниците в шоуто :?: Включително и Вие, и Съседа, и Кмета, и компетентните органи от община Марица ...
emilgrigorov имам лични впечатлния от общ. Марица от преди последните избори. В същност това няма никакво значение. Не мислих да влизам в тази тема, защото решаването и е свързано със сериозно изследване, на съществуващата там обстановка, а това не става току така, но честно казано ти ме провокира с темата за партийната принадлежност на играчите. :lol: :lol: :lol:
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 23 Ное 2013, 14:45

julyanvonemona написа:
emilgrigorov написа:От кои партии са участниците в шоуто :?: Включително и Вие, и Съседа, и Кмета, и компетентните органи от община Марица ...
emilgrigorov имам лични впечатлния от общ. Марица от преди последните избори. В същност това няма никакво значение. Не мислих да влизам в тази тема, защото решаването и е свързано със сериозно изследване, на съществуващата там обстановка, а това не става току така, но честно казано ти ме провокира с темата за партийната принадлежност на играчите. :lol: :lol: :lol:

Каквито и впечатления да имаш отпреди, откакто бяха назначени нови служители, занимаващи се с незаконно строителство и устройство на територията, нещата са по - позитивни.
Към питащия : изискайте да се извърши проверка на място и всичко констатирано да бъде отразено писмено, не разчитайте на устни обяснения. ЗУТ предвижда определена форма, в която да бъдат обективирани подобни волеизявления.Компетентните служители следва да изпълнят задълженията си по административен ред. Доколкото става ясно от поста Ви, най - вероятно ще Ви се наложи да се обърнете за съдействие към колега адвокат!
П.П.Преди да предприемете каквито и да е действия, най - добре би било да представите наличните документи и фактологията по казуса на юрист.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 23 Ное 2013, 15:14

nk7702n написа:Каквито и впечатления да имаш отпреди, откакто бяха назначени нови служители, занимаващи се с незаконно строителство и устройство на територията, нещата са по - позитивни.
Към питащия : изискайте да се извърши проверка на място и всичко констатирано да бъде отразено писмено, не разчитайте на устни обяснения. ЗУТ предвижда определена форма, в която да бъдат обективирани подобни волеизявления.Компетентните служители следва да изпълнят задълженията си по административен ред. Доколкото става ясно от поста Ви, най - вероятно ще Ви се наложи да се обърнете за съдействие към колега адвокат!
П.П.Преди да предприемете каквито и да е действия, най - добре би било да представите наличните документи и фактологията по казуса на юрист.

Дори и да е така както казваш, от изнесената до тук фактология е видно, че нещата не са прости. Мечката ще играе хоро и в двата двора. Общинарите от Марица очевидно са напипали това обстоятелство - между другото това е информация която може да се извлече от обясненията които дава питащият.
Екшън да има!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 23 Ное 2013, 15:45

Трябва да се прецени, ако жалбоподателят също има незаконно строителство в имота си, кой е най - целесъобразният начин за действие оттук нататък с оглед подадената от него жалба. Затова го насочих към колега адвокат, да му прегледа документите, да се запознае с фактологията, да посети общината и да види какви документи са постъпили при тях след подадената от него жалба. Иначе, нямам нищо против да хвърляме и малко боб, ама надали ще отгатнем!
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 23 Ное 2013, 17:12

nk7702n написа:....Иначе, нямам нищо против да хвърляме и малко боб, ама надали ще отгатнем!.....

Пази се да не се появи моята "муза" Melly с кристалното клъбце :lol: :lol: :lol:
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот Melly » 24 Ное 2013, 14:21

julyanvonemona написа:
nk7702n написа:....Иначе, нямам нищо против да хвърляме и малко боб, ама надали ще отгатнем!.....

Пази се да не се появи моята "муза" Melly с кристалното клъбце :lol: :lol: :lol:

Eй сега те (опс, за мънинко пропуснах, че сте си тандем) ви отепАх... с мълчание. :lol: :lol: :lol:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 24 Ное 2013, 15:29

Melly написа:.....Eй сега те (опс, за мънинко пропуснах, че сте си тандем) ви отепАх... с мълчание.

Кога требе сме си тандем, иначе големо мълчание пада!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 24 Ное 2013, 21:36

Предусещам следващата мащабна акция.
Срещу селските пещи и огнища ... една позабравена традиция.
Някой да знае майстор за селска пещ?
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 24 Ное 2013, 23:42

emilgrigorov написа:Предусещам следващата мащабна акция.
Срещу селските пещи и огнища ... една позабравена традиция.
Някой да знае майстор за селска пещ?

По принцип си прав в забележката си, но закона е така направен, че дреболийте са важни. Опитал ли си да вникнешв Закона за регионалното развитие? Не си нали! Просто онези там неща не са важни и за това са измислени както дойде.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация