начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Проблем с жалба ел. фиш - моля помогнете!

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблем с жалба ел. фиш - моля помогнете!

Мнениеот jd_stojanov » 16 Юли 2013, 12:02

Здравейте,

След получаване на електронен фиш подадох жалба в срок до съответната областна дирекция на МВР. Жалбата ми беше адресирана до ДИРЕКТОРА на МВР (тъй като фиша бе получен от там). 2-3 дена след подадената жалба получих писмо (отговор) от директора на съответното МВР, че жалбата ми е отхвърлена.

Въпросът ми е: имайки предвид чл. 60 от ЗАНН не би ли следвало от съответната дирекция на МВР в 7-дневен срок да изпратят жалбата към съответния районен съд, за да може да бъде разгледана? Това, което стана в случая е, че вместо жалбата ми да бъде отнесена към районен съд, от съответното МВР просто ми върнаха един отговор, че жалбата се отхвърля, с което реално съм лишен от правото да обжалвам пред районен съд (тъй като вече е изтекъл 14-дневен срок). Обосновката на служителите от съответната дирекция на МВР беше, че съм адресирал жалбата си до ДИРЕКТОРА на МВР, а трябвало да бъде адресирана до РАЙОНЕН СЪД, чрез МВР. Има ли одобрен образец за подаване на жалба с/у електронен фиш и не би ли следвало позовавайки се на чл. 60 от ЗАНН от съответната дирекция на МВР по презумция да прехвърлят жалбата към районен съд?

Благодаря предварително!
jd_stojanov
Нов потребител

Re: Проблем с жалба ел. фиш - моля помогнете!

Мнениеот B_Simeonov » 17 Юли 2013, 14:03

Ако приемем, че сте възразил срещу фиша пред директора на ОДМВР, срокът за обжалване пред съда тече от датата на получаване на отказа на директора да анулира фиша и е 14-дневен
B_Simeonov
Младши потребител

Мнениеот jd_stojanov » 17 Юли 2013, 15:51

Здравейте B_Simeonov,

Благодаря Ви много за отговора! В такъв случай до кого следва да адресирам втората жалба? ДО РАЙОНЕН СЪД (чрез съответната дирекция на МВР) или директно ДО РАЙОНЕН СЪД? Някъде бях чел, че жалби не може да се изпращат директно до районен съд, но не знам дали информацията е точна.
И още един въпрос свързан с темата: следва ли във втората жалба да спомена, че вече съм изпратил една до директор на МВР, която е била отхвърлена? Между другото писмото от МВР беше получено без обратна разписка, така че коя дата вземаме предвид в такъв случай?
jd_stojanov
Нов потребител

Мнениеот kanku30 » 27 Авг 2013, 16:17

Здравейте.Пиша тук ,за да не отварям нова тема.
Изчетох маса форуми,закони и пр. и пр. мнения и не откривам това ,което търся ,та реших да си задам въпроса тук.
Та за кво иде реч.Получих си от служителите на КАТ стандартната снимчица на автомобил с превишена скорост ,но....Снимката е направена през април 2012 ,а сега сме август 2013(колата дори вече е продадена :D )Фиша е за малко парички(50 кинта) ,но много ми се иска да го обжалвам по две причини:
1.Има неква алинея в ЗАНН чл.34 ,в която пише ,че не може да се налага административно наказание ,когато е изтекла 1 година от направеното нарушение.
2.На въпросното място ,където съм сниман ,В МОМЕНТА НЯМА знак ,който да упоменава ,че максимално допустимата скорост е 40 км/ч ,а не както си е по закон 50 км/ч.Може преди година и половина да е имало такъв знак ,но сега НЯМА.Три пъти обиколих да проверя >:(

Разбрах ,че жалбата е свободен текст с упоменаване на обстоятелствата и се подава при наказващия орган,разбирайте КАТ с адресат Районния съд(тва пък ква гупост е,ама нейсе).Но това ,което ме вълнува най много е дали има такса от съда за разглеждане на жалбата?Защото нали разбирате ,че при глоба от 50 лв и не дай боже потвърдена и съдебни разноски още 50 многооо убаво ще се набутам.Та моля тези ,които са обжалвали да кажат има ли некви такси?Благодаря предварително.
kanku30
Нов потребител

Мнениеот nikolov__ » 28 Авг 2013, 21:22

Няма такса, жалбата в два екземпляра (вторият за съда) чрез наказващия орган.
errare humanum est
Аватар
nikolov__
Младши потребител

Мнениеот thebeast » 30 Авг 2013, 20:02

Проверка на седмия ден дали от КАТ не са забравили да изпратят жалбата в съда!
Все още не съм видял дали изобщо могат да пишат писма - юриста ако е в отпуск, едва ли има друг грамотен да го напише! :!:
thebeast
Потребител

Назад към Административно право