Моля за препоръка на добър адвокат, който има реално спечелени дела по интелектуална собственост.
П.П Имам и друго питане - има ли регистър, в който може да се открият адвокатите и съответно техните кантори със спечелени и загубени дела -количество ?
Предварително Ви благодаря!
- Дата и час: 22 Ное 2024, 01:12 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Препоръчайте добър адвокат по интелектуална собственост
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Препоръчайте добър адвокат по интелектуална собственост
Последна промяна kana5 на 01 Авг 2013, 14:53, променена общо 4 пъти
- kana5
- Младши потребител
Re: Препоръчайте добър адвокат по интелектуална собственост
Съжалявам, че не мога да препоръчам никой обаче това с регистъра искрено ме разсмя Дефинирайте "спечелено" дело Включете си личните съобщения ако не сте го направил - вероятно може някой форумец, който има опит да се свърже с Вас.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
- bludniq_sin
- Потребител
Кое е непонятно под спечелено и загубено дело. По-интересно е , че до този момент няма нито едно предложение.
- kana5
- Младши потребител
Е, как "кое е непонятно"?
Не знам дали си давате сметка колко не са толкоз елементарни нещата, ама да цитирам по памет един съдия от СГС: "Обикновено в един спор и двете страни са неизправни, само че едната малко повече от другата. Много рядко единият е абсолютен звяр, хайдук и мошеник, а другият - целият в бяло".
Това означава, че дори тактически може да се търси повече, а да се присъди по-малко. По различни съображения. Печелите не 10 лв., а 5. Това сега "спечелено" дело ли е?
Може да сте на страната на ответника и да се търси минимизиране на загубите, защото е ясно, че не може да се спаси всичко. Спасява се квот може, ама ответникът все пак е осъден да плати нещо. При софийската топлофикация това положение не е рядкост досега. А това - "спечелено" ли е?
И тъ нъ...
Това да не ви е тенис - или единия, или другия
Ааа, иии ъъъ... тука "добрите адвокати по интелектуална собственост" изобщо не стоят на опашка да Ви се редят плахо да молят за бачкане... Уточнявам - аз изобщо не работя тази материя, а сега имам час престой, та се дракам за убиване на времето
Не знам дали си давате сметка колко не са толкоз елементарни нещата, ама да цитирам по памет един съдия от СГС: "Обикновено в един спор и двете страни са неизправни, само че едната малко повече от другата. Много рядко единият е абсолютен звяр, хайдук и мошеник, а другият - целият в бяло".
Това означава, че дори тактически може да се търси повече, а да се присъди по-малко. По различни съображения. Печелите не 10 лв., а 5. Това сега "спечелено" дело ли е?
Може да сте на страната на ответника и да се търси минимизиране на загубите, защото е ясно, че не може да се спаси всичко. Спасява се квот може, ама ответникът все пак е осъден да плати нещо. При софийската топлофикация това положение не е рядкост досега. А това - "спечелено" ли е?
И тъ нъ...
Това да не ви е тенис - или единия, или другия
Ааа, иии ъъъ... тука "добрите адвокати по интелектуална собственост" изобщо не стоят на опашка да Ви се редят плахо да молят за бачкане... Уточнявам - аз изобщо не работя тази материя, а сега имам час престой, та се дракам за убиване на времето
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
Питам някой, който знае и може да препоръча.
- kana5
- Младши потребител
И да знам, как да Ви препоръчам, като не ми е ясно какъв е Вашият критерий за "спечелено" дело? Колегата може да си разбира отлично от работата, ама Вие какво ще искате у СиВи-то? Че е заклал, унищожил, фалирал "врага" по делата (и по колко дела - 10, 20, 100) или що?
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
Моят "критерий за "спечелено" дело" е колегата ви да си разбира отлично от работата, да съм от , а не от . Лек ден
- kana5
- Младши потребител
Много ви е неясен критерият за спечелено дело, затова едва ли ще получите адекватен съвет и насочване тук.
Познавам поне 3-ма адвокати, занимаващи се с интелектуална собственост, но при посочените от вас "критерии за професионалност" не бих се ангажирала да ви препоръчам имената на който и да било от тях.
Уточнете за какво искане/дело става въпрос, може някой от форума да се заинтересува и да си размените контакти в ЛС.
Познавам поне 3-ма адвокати, занимаващи се с интелектуална собственост, но при посочените от вас "критерии за професионалност" не бих се ангажирала да ви препоръчам имената на който и да било от тях.
Уточнете за какво искане/дело става въпрос, може някой от форума да се заинтересува и да си размените контакти в ЛС.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Интелектуална собственост
|
|