начало

Юридическият факултет на ПУ спечели националните кръгове на състезанието Phillip C. Jessup Юридическият факултет на ПУ спечели националните кръгове на състезанието Phillip C. Jessup

Дерегистрация на МПС от КАТ след кражба

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дерегистрация на МПС от КАТ след кражба

Мнениеот michoni » 07 Дек 2012, 14:13

Здравейте колеги, моля за малко помощ за следното:

Имам клиент, чиято кола е открадната преди време. Впоследствие е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, но същото е прекратено с постановление на прокуратурата. Сега човекът иска да дерегистрира /не знам дали това е думата/ колата от КАТ, но тъй като постоянно пътува, направи нотариално заверено пълномощно на трето лице да извърши всички необходими действия. Само че от КАТ-София са заявили на пълномощника, че собственика на колата лично трябвало да отиде там?? Не можело с пълномощник. И освен това са отказали да дадат каквато и да е информация за процедурата на пълномощника...

Може ли да ми кажете така ли е наистина? И ако знаете какви документи точно трябва да се представят, изобщо малко процедурни разяснения, ще ви бъда много благодарна.

Приятен ден!
michoni
Потребител

Назад към Административно право