начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Младши инспектор в Агенция Митници-конкурс vol. 2

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Младши инспектор в Агенция Митници-конкурс vol. 2

Мнениеот bbboxxx » 18 Сеп 2012, 22:24

bel_ami написа:Много искам да знам дали има някой, който е над 40 години и е одобрен след интервю, при подаване на документите няма изисквания за възрастова граница, но ми се струва, че по време на интервюто има някакво отсяване и предпочитат по-млади, например около 30 годишни :?:

По мои наблюдения основната част от назначените с които имах удоволствието да се запозная са на възраст от 30 до 35 години, но има и колеги които са и над лимита ти от 40 години :lol:
Смятам, че едва ли възрастта е фактора който е решаващ, но все пак не е без значение тъй като се предполага, че хората които се назначават все пак трябва да имат перспективата да работят в тази институция по-продължителен период от време (или поне такъв е замисълът на вложенията в човешките ресурси) :mrgreen:
bbboxxx
Младши потребител

Мнениеот vaness » 19 Сеп 2012, 13:59

Офицер от отдела за борба с наркотиците отива в една ферма и иска да провери района за растения, от които може да се правят наркотици.
Фермерът казва:
- Няма проблем, сър, само не ходете в ей онова поле...
Офицерът избухва:
- Мистър, аз представлявам щатската власт!
И гордо вади значката от джоба си:
- Виждате ли тази значка?! Тази значка ми дава право да ходям където пожелая, за да си свърша работата! Без повече обяснения!
- Окей, сър, - съгласява се фемерът - Можете да ходите, където си поискате,
След пет минути фемерът вижда, че офицерът бяга с пълни сили, а след него - разярен бик. Фермерът притичва след тях, крещейки:
- Значката! Покажи му шибаната си значка!
vaness
Потребител

Мнениеот obektiven » 19 Сеп 2012, 14:29

След 3 опит за работа в Агенция "Митници", сега съм приет, тепърва обаче трябва да докажа себе си!
Никога не се отказвайте от себе си!
Другото е въпрос на време!
Успех на всеки един, неспирайте да преследвате Щастието, то е вашата посока в живота! :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=
obektiven
Нов потребител

Мнениеот megan_lb » 19 Сеп 2012, 22:08

obektiven написа:След 3 опит за работа в Агенция "Митници", сега съм приет, тепърва обаче трябва да докажа себе си!
Успех на всеки един, неспирайте да преследвате Щастието, то е вашата посока в живота! :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=

Бравооо!!! Много успех ти желая!!
megan_lb
Младши потребител

Мнениеот miss_elena » 20 Сеп 2012, 11:02

Относно митница Югозападна, интервютата минаха, така че не чакайте повече обаждане .
miss_elena
Нов потребител

Мнениеот kolegat » 20 Сеп 2012, 11:14

obektiven написа:След 3 опит за работа в Агенция "Митници", сега съм приет, тепърва обаче трябва да докажа себе си!

Браво на момчето ! Сега ти пожелавам със заплата от 600-700 лв. месечно да успееш да създадеш семейство и да отгледаш поне 2 деца. Ей това вече ще е наистина голямо постижение !
kolegat
Потребител

Мнениеот vanci86 » 20 Сеп 2012, 11:22

Някои от Пловдив да е получил обаждане за протокол?То май печелившите са ясни от понеделник,или?
vanci86
Младши потребител

Мнениеот obektiven » 20 Сеп 2012, 13:01

kolegat написа:

Браво на момчето ! Сега ти пожелавам със заплата от 600-700 лв. месечно да успееш да създадеш семейство и да отгледаш поне 2 деца. Ей това вече ще е наистина голямо постижение !

Благодаря за пожеланието, ми има хора, които са го постигнали!
Иначе най-лесно е да се откажеш!
Независимо дали си момчето или момичето!
obektiven
Нов потребител

Мнениеот z_stoqnova » 20 Сеп 2012, 15:55

Честито назначение! Супер е, че в този форум има и хора, които не са се отказали след първия неуспех, оплювайки тотално АМ. Щом си толкова упорит съм сигурна, че ще успееш. :)
Искам да те попитам с какво беше по-добър третия път? Върху какво се подготвя? Аз сега ще се явявам за втори път и залягам повече над законите, че не ги бях научила много.
z_stoqnova
Младши потребител

Мнениеот kitanaje5 » 20 Сеп 2012, 16:01

Здравейте,
има ли хора, които днес бяха на изпит за инспектор в АМ за Митница Столична, за да споделят кой вариант им се падна, въпроси, които са им се паднали, и изобщо някакви насоки относно теста.
Благодаря предварително
Последна промяна kitanaje5 на 20 Сеп 2012, 19:01, променена общо 1 път
kitanaje5
Нов потребител

Мнениеот bbboxxx » 20 Сеп 2012, 18:28

kitanaje5 написа:Здравейте,
имали хора, които днес бяха на изпит за инспектор в АМ за Митница Столична, за да споделят кой вариант им се падна, въпроси, които са им се паднали, и изобщо някакви насоки относно теста.
Благодаря предварително

По мои сведения (не мога да кажа достоверни) тестовете се рекомбинират при всеки нов кръг конкурси, така че, не е толкова от значение кой е варианта - въпросите са определен брой и се преподреждат в нова конфигурация само. :wink: Наблегни на концентрацията и спокойствието при изпитите, вярвам, че законите няма да ти се опънат въобще! :wink:
bbboxxx
Младши потребител

Мнениеот megan_lb » 20 Сеп 2012, 23:09

има ли хора, които днес бяха на изпит за инспектор в АМ за Митница Столична, за да споделят кой вариант им се падна, въпроси, които са им се паднали, и изобщо някакви насоки относно теста.
Благодаря предварително

Ще е хубаво наистина някой от Столицата да опресни знанията ни с въпросите от днес, както за интелигентност, така и за професионална компетентност. Бъдете така добри моля, както ние бяхме добри с вас след нашите изпити във Бургас, Варна и Русе. :!: Хубаво е да продължим комуникацията и размяната на информация. Аз лично съм заинтересована особено от теста за интелигентност, има ли някой който може да го пресъздаде, поне на 50% .???
megan_lb
Младши потребител

Мнениеот dundy123 » 21 Сеп 2012, 09:56

bbboxxx написа:
имали хора, които днес бяха на изпит за инспектор в АМ за Митница Столична, за да споделят кой вариант им се падна, въпроси, които са им се паднали, и изобщо някакви насоки относно теста.
Благодаря предварително

По мои сведения (не мога да кажа достоверни) тестовете се рекомбинират при всеки нов кръг конкурси, така че, не е толкова от значение кой е варианта - въпросите са определен брой и се преподреждат в нова конфигурация само. :wink: Наблегни на концентрацията и спокойствието при изпитите, вярвам, че законите няма да ти се опънат въобще! :wink:

Здравейте!
Да явно наистина въпросите за професионална компетентност се рекомибинират защото вчера се падна вариант 3. Аз като "сериен" кандидат :mrgreen: помня, че този вариант беше изтеглен и на теста на 06.08.2012в София, но сега въпросите бяха различни. На мен ми се стори по-лесен. Въпросите които си спомням са:
1.Кое не е митническо бюро: Хасково, Малко Търново, Плевен.
2.Коя страна не е член На ЕС: Германия, Латвия,Швейцария
3.При внос от трета страна на акцизна стока се установява, че има и мито. Какво трябва да се внесе: мито и акциз, акциз и ДДС,Акциз,ДДС и мито.
4.С какъв документ е уредено взаимодействието между НАП и АМ: наредба, правилник, инструкция.
5. Какво трябва да съдържа заявлението за географско означение: авторско право, име и адрес на заявителя, и още нещо което не помня.
Теста за лоялност беше само 69 въпроса но те се дублираха с въпроси от този с 90 въпроса.
Теста за интелигентност беше различен от предходните два за столична и аерогара. На мен ми беше доста гадничък макар модула с пресмятане да бе по-лесен от преди. Състоеше се от 5 модула. Първи модул да се избират двойки думи пропуснати в началото и края на изречение. По спомен нещо от този тип:
1. ..........към църква като университет към.......
Имаше двойки думи от, които да се изберат подходящите религия и знание, проповед и изпит и другите двойки не ги помня.
Втори модул беше да се определи вярно твърдение. Дадени са изречения и към тях няколко твърдения. Трябваше да се определи, кое е вярното. Тук трябваше да се обърне внимание на думи от типа на "всички", "някой". и други. Не помня дори и един пример но идеята беше да се абстрахираме от истинността на информацията и да дадем отговор само на база на написаното.
Модул 3 беше с пресмятания от типа на:
1. Мотор трябва да измине 450км. С 1л. гориво изминава 35км. Цената на горивото е 1,50лв. Колко лв. му струва горивото? Има отговори и трябва да се избере верният.
Модул 4. От свързан текст да се направят заключения за верността на твърдения. Възможностите за отговор бяха: Верен, Вероятно верен, Няма достатъчно данни, Вероятно неверен, Неверен.
Имаше 1 текст от около 10-15 изречения и 5 твърдения. Текста беше за изследване направено от военни през 1955 г.за издържливостта на студ на войниците.
Следващите текстове бяха по-кратки. Не помня дали бяха 2 или 3.
Модул 5. Да се определи най- пълното и вярно определение или твърдение.Пример:
1. Банкнотите с различен номинал са с различен цвят защото:
- така са по-красиви
- за да се разпознават по-лесно.... тук имаше и още нещо но не си го спомням.
- защото така са решили дизайнерите.
Ами това е, което си спомням. :D Дано съм била полезна.
Успех на всички!
dundy123
Младши потребител

Мнениеот megan_lb » 21 Сеп 2012, 12:43

dundy123 , благодарим за предоставеното инфо, успех с номинациите :lol: :wink:
megan_lb
Младши потребител

Мнениеот kitanaje5 » 21 Сеп 2012, 14:46

dundy123 написа:
bbboxxx написа:
Благодаря предварително

Здравейте!
Да явно наистина въпросите за професионална компетентност се рекомибинират защото вчера се падна вариант 3. Аз като "сериен" кандидат :mrgreen: помня, че този вариант беше изтеглен и на теста на 06.08.2012в София, но сега въпросите бяха различни. На мен ми се стори по-лесен. Въпросите които си спомням са:
1.Кое не е митническо бюро: Хасково, Малко Търново, Плевен.
2.Коя страна не е член На ЕС: Германия, Латвия,Швейцария
3.При внос от трета страна на акцизна стока се установява, че има и мито. Какво трябва да се внесе: мито и акциз, акциз и ДДС,Акциз,ДДС и мито.
4.С какъв документ е уредено взаимодействието между НАП и АМ: наредба, правилник, инструкция.
5. Какво трябва да съдържа заявлението за географско означение: авторско право, име и адрес на заявителя, и още нещо което не помня.
Теста за лоялност беше само 69 въпроса но те се дублираха с въпроси от този с 90 въпроса.
Теста за интелигентност беше различен от предходните два за столична и аерогара. На мен ми беше доста гадничък макар модула с пресмятане да бе по-лесен от преди. Състоеше се от 5 модула. Първи модул да се избират двойки думи пропуснати в началото и края на изречение. По спомен нещо от този тип:
1. ..........към църква като университет към.......
Имаше двойки думи от, които да се изберат подходящите религия и знание, проповед и изпит и другите двойки не ги помня.
Втори модул беше да се определи вярно твърдение. Дадени са изречения и към тях няколко твърдения. Трябваше да се определи, кое е вярното. Тук трябваше да се обърне внимание на думи от типа на "всички", "някой". и други. Не помня дори и един пример но идеята беше да се абстрахираме от истинността на информацията и да дадем отговор само на база на написаното.
Модул 3 беше с пресмятания от типа на:
1. Мотор трябва да измине 450км. С 1л. гориво изминава 35км. Цената на горивото е 1,50лв. Колко лв. му струва горивото? Има отговори и трябва да се избере верният.
Модул 4. От свързан текст да се направят заключения за верността на твърдения. Възможностите за отговор бяха: Верен, Вероятно верен, Няма достатъчно данни, Вероятно неверен, Неверен.
Имаше 1 текст от около 10-15 изречения и 5 твърдения. Текста беше за изследване направено от военни през 1955 г.за издържливостта на студ на войниците.
Следващите текстове бяха по-кратки. Не помня дали бяха 2 или 3.
Модул 5. Да се определи най- пълното и вярно определение или твърдение.Пример:
1. Банкнотите с различен номинал са с различен цвят защото:
- така са по-красиви
- за да се разпознават по-лесно.... тук имаше и още нещо но не си го спомням.
- защото така са решили дизайнерите.
Ами това е, което си спомням. :D Дано съм била полезна.
Успех на всички!

Всичко описано до тук съвпада изцяло. Аз днес бях на изпита в Хасково. Също се падна вариант 3. Теста за професионална компетентност беше изцяло то Закона за акцизите и данъчните складове и Закона за марките и географските означения.Един въпрос от Закона за държавния служител. Изпита общо взето беше лесен, но единствения проблем беше, че не знаеш колко време имаш за всеки отделен модул. Така започва засичането и не знаеш до кога имаш време, и изведнъж се казва: Времето ви свърши и започва едно препускане... най-голямата предпоставка за грешното решаване на теста е, че се бърза и човек не може да осмисли нещата.
Относно задачите с пресмятане, нямаш право да ползваш отделен лист да смяташ, всичко се прави на ум, иначе задачите са за 4 клас, но числата бяха супер изчанчени, което още затруднява смятането на ум.
kitanaje5
Нов потребител

Мнениеот nov4ovek » 22 Сеп 2012, 19:04

:wink: :)
Последна промяна nov4ovek на 24 Сеп 2012, 13:17, променена общо 1 път
nov4ovek
Младши потребител

Мнениеот z_stoqnova » 24 Сеп 2012, 10:20

Някой има ли идея кога ще излязат резултатите за Свиленград?
z_stoqnova
Младши потребител

Мнениеот boy1963 » 24 Сеп 2012, 12:33

Вероятно след Столична :D
boy1963
Младши потребител

Мнениеот bbboxxx » 24 Сеп 2012, 14:12

nov4ovek написа::wink: :)

Привет!
Радвам се, че отново се появяваш!
Изключени са ти ЛС и не мога да ти пратя отговор на въпроса който ми зададе преди редакцията на съобщението :(
bbboxxx
Младши потребител

Мнениеот bromelia » 26 Сеп 2012, 11:48

Хей, ако на някой му се обадят за интервю нека сподели във форума! :D :wink:
bromelia
Нов потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити