имам следният казус:
Живея на последен етаж /4-ти/ старо строителство. Апартаментът е с две тераси, които са усвоени или са част от стаите. Така съм го закупил
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Благодаря предварително!
П.Петров
|
|
saladin написа:Здравейте,
имам следният казус:
Живея на последен етаж /4-ти/ старо строителство. Апартаментът е с две тераси, които са усвоени или са част от стаите. Така съм го закупилЗа терасите разбира се няма разрешително. В момента искам да си сложа слънчев колектор, който според търговеца/строител на панела може да се инсталира вертикално на външната част\стена на терасата. Питането ми е тябва ли първо да се сдобия с разрешителното за терасите и какви документи трябва да подготвя за изграждането на този слънчев колектор.
Благодаря предварително!
П.Петров
poli_g написа:Що се отнася до колектора нищо не ви трябва. Ама никак, заради празнота в нормативната уредба. Наредба 7 ви ползва..., а законодателят изостава, а обществените отношение не спират да еволюират.
Да, имам едно питане- като как т.14 противоречи на указаното в наредба 7?
vdggbg написа:Изисква се разрешение, което се издава на базата на констр. становище, без проект.
poli_g написа:vdggbg написа:Изисква се разрешение, което се издава на базата на констр. становище, без проект.
Бихте ли ми посочил относимите актове, които да чета по този въпрос?
Благодаря.
Melly написа:Охххххх, къде видяхте аналогия между инвестиционен проект и конструктивно становище?
poli_g написа: от poli_g » 10 Авг 2012 05:45 pm
vdggbg написа:
Изисква се разрешение, което се издава на базата на констр. становище, без проект.
Благодаря.
като изказвам мнение че това е относимата норма по отн. Разрешението за строеж, а по отношение противоречието ЗУТ Наредба 7 според чл.119 Н7 има и такова ама кой ти гледа в тази жега.Относно изискването за разрешение за строеж в чл.151 ЗУТ е казано кога такова не се изисква. По аргумент на противното за всичко което е извън посочените там хипотези, се изисква разрешение за строеж. Малко се затруднявам относно изискването за конструктивно становище, ама има и други юнаци! Нека се понапънат малко!
julyanvonemona написа:poli_g написа:vdggbg написа:Изисква се разрешение, което се издава на базата на констр. становище, без проект.
Благодаря.
Относно изискването за разрешение за строеж в чл.151 ЗУТ е казано кога такова не се изисква. По аргумент на противното за всичко което е извън посочените там хипотези, се изисква разрешение за строеж. Малко се затруднявам относно изискването за конструктивно становище, ама има и други юнаци! Нека се понапънат малко!
poli_g написа:... защото имам подобен проблем...
vdggbg написа:...Сигурно ще трябва някакъв хербицид, що ли?
По темата: За поставяне на слънчевите колектори по фасади и покриви, по смисъла на чл. не е необходимо нито разрешение за строеж, нито такова за поставяне.
julyanvonemona написа:Да, имам едно питане- ?
Много просто!
т.14 от чл.147(1) ЗУТ е ново спрямо №7 явление. Онези от МРРБ да четат чл.15 (3) ЗНА и да му мислят!
, а и фактите на отменените нормативни текстове са публикувани в съответните държавни вестници заедно с името ми, следователно той няма право да създава алюзия, че съм измамник!ст'интките на хорицата
защото аз бих го задал обратно, а именно!като как т.14 противоречи на указаното в наредба 7
Като как указаното в Наредба №7 противоречи на т.14 от чл.147 (1) ЗУТ.
julyanvonemona написа:......ст'интките на хорицата
Назад към Строителство и регулация
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 23 госта