начало

Кои грешки при отчитането на медицинска помощ извиняват лечебните заведения пред НЗОК Кои грешки при отчитането на медицинска помощ извиняват лечебните заведения пред НЗОК

Примерен договор

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Примерен договор

Мнениеот dgeri » 14 Окт 2011, 14:05

Помогнете ми ка то ми изпратите премерен договор в нотариална форма по чл 183 ал 1 от ЗУТ между двама съсобственици Искам в урегулиран парцел от 820 кв м да построя лятна кухня За тази цел ми е нужен този договор заверен от нотариус Благодаря Ви!!
dgeri
Нов потребител

Re: Примерен договор

Мнениеот rts » 14 Окт 2011, 14:19

Трябва Ви не примерен договор, а адвокат, който да провери всички обстоятелства и изготви нужния проект на документа.
rts
Активен потребител

Мнениеот dgeri » 14 Окт 2011, 14:46

Аз несъм специалист в областа но ми се струва че чак до проект на такъв документ не е нужен!!Нотариуса просто ми каза да напишем собственоръчно един договор който да подпишем пред него Искаше ми се да е по официален договора и затова помолих за помощ!!
dgeri
Нов потребител

Мнениеот dgeri » 14 Окт 2011, 14:49

Погледнете чл 183 ал 1 от ЗУТ
dgeri
Нов потребител

Мнениеот rts » 14 Окт 2011, 14:52

dgeri написа:Аз несъм специалист в областа но ми се струва че чак до проект на такъв документ не е нужен!!Нотариуса просто ми каза да напишем собственоръчно един договор който да подпишем пред него

Сменете си нотариуса. Примерен договор не Ви върши работа, трябва Ви конкретен и ред други неща преди това.
rts
Активен потребител

Мнениеот dgeri » 14 Окт 2011, 15:35

Чл. 183. (Изм. - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) (1) В съсобствен урегулиран поземлен имот може да се извърши нов строеж, надстрояване или пристрояване от един или повече съсобственици въз основа на договор в нотариална форма с останалите собственици.
dgeri
Нов потребител

Мнениеот dgeri » 14 Окт 2011, 15:52

нотариална форма значи единствено форма на нотариален акт.
dgeri
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 07 Ное 2011, 09:40

Става въпрос за чл.183 (1) ЗУТ. Трябва Ви, не примерен договор, а конкретен такъв, написан от юрист, (юристи са и адвокатите, и самия нотариус)!Лично аз бих си взел виза, изготвил проект за лятната кухня (в случай че общинският съвет по чл.147(1)1) ЗУТ го изисква) и въз основа на визата или проекта бих сключил договора, като ще настоявам да се впише че те са нераздлна част от договора. Това ще осигури стабилност на уговореното и за двете страни. Такава препоръка дава Кисьов в неговото "Нотариално ръководство" от 1926г. Точно в тази област от самодейност може да си изпатите, така че каквото и да научите от форума, не заобикаляйте юриста! Успех!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Съсобственост и делба