начало

Кои грешки при отчитането на медицинска помощ извиняват лечебните заведения пред НЗОК Кои грешки при отчитането на медицинска помощ извиняват лечебните заведения пред НЗОК

Наследствена земя

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наследствена земя

Мнениеот elenaalex » 22 Авг 2011, 20:18

Здравейте

Имам наследствена земя от майка ми, която е починала. Започнахме разделяне на имота, като до момента мястото е разделено в общината и имам скица само на моята част, както и нотариалния акт на майка ми. Останалите собственици,които делим мястото са подписали нужните документи, но физическото състояние не им позволява да пътуват, тъй като са на легло, а и живеят доста далеч. Всички тези неща се движат от адвокат, който вчера ми заяви, че последната стъпка преди да ми изкара нотариалния акт е да докарам 3-ма свидетели, че точно тази част е моя :shock:.

Въпросът ми е, че при условие, че имам издадена скица на моята част от мястото, наистина ли ми трябват и свидетели да го докажат това, за да си получа нотариалния акт или адвокатът се 'престарава'?

Много благодаря предварително
elenaalex
Младши потребител

Re: Наследствена земя

Мнениеот Гост. » 22 Авг 2011, 21:01

:roll: Нещо не е както трябва в обясненията ви.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 22 Авг 2011, 21:09

Даа, общината не извършва делби на имоти, нещо не сте разбрали какво точно е станало. Там се изготвят само някои документи.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот elenaalex » 22 Авг 2011, 22:12

Аз никъде не твърдя, че в общината сме разделили имота. Твърдя, че имам издадена скица на моята идеална част от имота, както и на останалите 2 части.

Въпросът ми е конкретен - трябва ли да водя 3-ма свидетели, които да потвърдят, че точно тази част е моя, за да ми издадат нотариален акт?
elenaalex
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 22 Авг 2011, 22:19

Нещо не го обяснявате добре. Актуална скица с Вашия дял след делбата не може да Ви бъде издадена преди изготвяне на НА. Идете пак при адвоката си и го слушайте внимателно.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 22 Авг 2011, 22:32

Скица- проект за делба.

Обаче се питам- 1. има си акт за собственост( едно удостоверение за наследници и ето ти легитимация), ако и да се подготвя 2? доброволна делба( при все, че всичко е подписано?), за :?: какъв дявол е тази обстоятелствена проверка?
:roll: Нямам обяснение.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 22 Авг 2011, 22:42

Сигурно има някакъв спорен момент относно установяване на собствеността на майката пред смъртта и, иначе би била безсмислена наистина обстоятелствената проверка.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот elenaalex » 23 Авг 2011, 10:28

Може би не обяснявам добре, пък и не съм запозната с терминологията много добре, затова ще опитам пак.

Майка ми има нотариален акт за идеална част от 6 декара земя. С наследниците разделихме земята, като никой от тях няма претенции, като изкарахме обща скица, както и скица на всеки един от тях от общината. След тази задача, адвокатът каза, че да ми издаде нотариален акт, трябва да докарам 3-ма свидетели, за да докажат, че тази точно част е моя. Това обаче ми се вижда доста странно при условие, че няма наследник с претенции и всички са се разписали и реално ние сме си я разделили, само това трябва да се оформи с документи. по тази причина питам дали е наистина необходимо да се водят свидетели, защото тази земя от 1 декар ще ми излезе златна, ако трябва да осигурявам транспорта, да не говорим, че хората, които могат да са свидетели, са трудно подвижни и става една...

Благодаря за усилията да ми отговорите
elenaalex
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба