начало

ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право

Работен устройствен план при допълващо застрояване

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Работен устройствен план при допълващо застрояване

Мнениеот julyanvonemona » 29 Дек 2010, 00:09

Има решение на ВАС по този въпрос и то точно в тази му част, но в момента не мога да го цитирам, само защото ми е трудно да го открия.

Очаквам поне да публикувате номера на решението или поне да ме насочите по кой законов текстот ЗУТе взето.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот bgarch » 29 Дек 2010, 12:09

pldrumev написа:На bgarch обещавам да изпиша в този форум поне десет решения на ВАС, третиращи именно въпроса за разрешаване на допълващо застрояване, когато то не е предвидено с действащия за имота ПУП, включая и гараж.

Това вече ще бъде друга "бира", както обича да казва julyanvonemona. Моля, покажете ги, да ги прочетем, да прочетем и аргументите към тях. Само дано тези решения не ги тълкувате по същия начин както и текстовете на ЗУТ.
Много ми е интересно как от употребата на думата "имот" в единствено или в множествено число вадите кардинални изводи за смисъла на текста. Защото аз не стигам до такива изводи, колкото и да се опитвам да разбера това, което казвате. Чл. 42, ал. 2 ЗУТ определя случаите, в които се допуска изключение от общата норма по ал. 1, а не ограничава възможността за застрояване на постройките от допълващото застрояване. И аз като julyanvonemona не мога да разбера от постовете Ви коя точно норма според Вас забранява свързано допълващо застрояване между повече от два имота.
Изображение
bgarch
Потребител

Мнениеот pldrumev » 29 Дек 2010, 22:48

Реших да се включа в този подфорум, прочитайки така поставения въпрос от rosenh , с чистите намерения да му спестя загубата на време и харчене на излишни пари за разни ПУП-ове и РУП-ове, които някои хора са му предписали с намерението евентуално да им ги и поръча.
Чувствам погнуса, когато говоря за такива неща.Но да се надавям, че няма гузни хора от нито допусналите ПУП, нито от ангажиралите се с изработването на ПУП.Аз лично никога не съм считал изказванията в тези форуми за консултации, а съм ги възприемал точно като свободно изразяване на мнение, и то по разбираеми причини.
За моя изненада, взе че се получи дискусия, от която лъхат обвинения спрямо моите коментари. Съжалявам, ако съм объркал някои сметки, за което моля да бъда извинен.
Ето и обещаните решения на ВАС:
1. РЕШЕНИЕ № 5256 ОТ 07.06.2005 Г. ПО АДМ. Д. № 2245/2005 Г., II ОТД. НА ВАС, въз основа на което не се разрешава свързано допълващо застрояване в повече от два имота. Цитирам го по молба на julyanvonemona и на bgarch.
1. Ето и няколко решения на ВАС( не са 10, bgarch, но мисля, че и тези са достатъчни), въз основа на които смятам, че при действащ ПУП за имота, то за допълващо застрояване, непредвидено в действащия ПУП, не е необходим ПУП- ПЗ и РУП, а същото се допуска с виза за проучване и проектиране по чл. 140 от ЗУТ:
Решение № 4178/30.03.2010г; Решение №2802/04.03.2009г; Решение № 50/ 03.04.2008г; и др.
и едно Определение № 2889/13.03.2008г
Много добре знам, че освен тези решения ( и определения) на ВАС, има и други такива-противоречащи си, и поради тази причина с удоволствие бих продължил настоящата дискусия, но неудачните подмятания ми дават повод да прекратя участието си по тази тема.
pldrumev
Младши потребител

Мнениеот bgarch » 30 Дек 2010, 10:47

pldrumev написа:....да му спестя загубата на време и харчене на излишни пари за разни ПУП-ове и РУП-ове, които някои хора са му предписали с намерението евентуално да им ги и поръча.
Чувствам погнуса, когато говоря за такива неща.Но да се надавям, че няма гузни хора от нито допусналите ПУП, нито от ангажиралите се с изработването на ПУП.

Господин Друмев, този път погнусеният съм аз! Наистина! Говоря съвсем сериозно.
Едва ли някой от участващите в тази дискусия иска да поеме поръчка за ПУП и РУП от въпросния питащ. Поне аз не съм забелязал такава нагласа у никого. Може би точно Вие сте гузният, който постъпва по този начин и не можете да приемете факта, че има хора, за които е от интерес изясняването на правната материя извън шумоленето на пари. И тъй като ПУП-овете и РУП-овете се изработват от архитекти, смея да Ви уверя, че манталитета на архитектите не е на толкова ниско ниво, на което се опитвате да го изкарате Вие.
Радвам се, че се отказвате от по- нататъшно участие!
Изображение
bgarch
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 30 Дек 2010, 13:28

Много добре знам, че освен тези решения ( и определения) на ВАС, има и други такива-противоречащи си, и поради тази причина с удоволствие бих продължил настоящата дискусия,

Нека си позволя 2 въпроса та и ако на Вас субективно да Ви изглежда като "неудачно подмятане".Ето го!
Г-н pldrumev, Как да разбирам противоречащите си решения и определения на ВАС за които говорите
- като Ваш опит да внушите отношение на дискредитация към съдебната практика;
- като опит да внесете елемент на заблуда върху основанията за мотивите на съответните решения или;
- като решения по частни и различни в същността си казуси, по които ВАС дава диферинцирани решения.
И второ: Защо от всичи противоречащи си решения и определения Вие давате ухо на тези които биха съответствали на защитаваната от Вас теза?
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Предишна

Назад към Строителство и регулация