начало

ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право

Искате ли да разведрим малко форума

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Искате ли да разведрим малко форума

Мнениеот 666666 » 14 Фев 2003, 14:54

да разведрим малко форума, като споделим смешни/трагични случки от студентският ни живот:)))
И понеже отварям тази тема, се чувствам длъжна да започна първа.
Пред вратата на изпитната зала сме. Чакаме да влезем за изпит по конституционно право. Момиче, застано до мене ме пита: "Колежке, може ли да ми кажеш правителство и министерски съвет едно и също ли е или са различни неща?"
666666
Младши потребител

Re: Искате ли

Мнениеот Begemot » 15 Фев 2003, 12:34

Колежке 666666 (да не се разсърдите ако не съм преброил цифрите правилно - математиката не е силната ми страна),

Подобна тема изисква собствено място във форума и не виждам защо трябва да се ограничаваме със студентският период от жизненият ни път. Има достатъчно светли примери и от съдебната зала, градският транспорт и т.н. Въобще в главата ми се заформя идеята да си направим смешен форум....
Begemot

Мнениеот Стойчо Стойчев » 15 Фев 2003, 23:22

Страхотна идея, давайте да я осъществим. Наистина ще стане страхотно.
Стойчо Стойчев

Мнениеот remo » 18 Фев 2003, 07:06

Уважаема 666666,

от тази идея webmaster-a може да сгласи цял конкурс за освежаване на веселата страна на форума.
Ама и Вие, с прекият достъп до ГУМЛС, сте повече от гяволи - не случайно неговият номер е "само" - 666! ;-))))
Идеята ми допада и съм "за" - изцяло!
remo

Re: Обвиняемият има думата

Мнениеот karfi4kata » 24 Фев 2003, 00:05

Сега случка не ми хрумва, но пък се сещам за едно много мило и симпатично обяснение. Искате ли да цитирам? То и да не искате, аз почнах :))

"Аз исках само да я уплаша с ножа, да я боцна по задника, но тя мръдна и ножът влезе само 10 сантиметра, макар че беше дълъг около 15 сантиметра, за което много съжалявам"

:)))
karfi4kata

Мнениеот diansh » 24 Фев 2003, 09:47

ХЕХЕХЕХЕХ!
Хохох!
Колеги, на лекс-срещата (последната) разбрах, че сте ми препълнени с такива истински случки от правния живот. Сега разбирам, че идеята да се поинтернества на тази тема никак не е лоша - та всъщност действителните кодоши на тая тема след това могат да се издадат в самостоятелна книжка!
Е, хайде да се запрятаме да я осъществиме!
(Знам, че Кот Бегемот всъщност би си облизал опашката от кеф!)
diansh
Младши потребител

Мнениеот ! » 24 Фев 2003, 11:03

Не знам в кой ВУЗ е било, но имало някакъв изпит скоро и преподавателя питал студентите: Вчерашните тътени как ги определяте-юридическо събитие или действие? Няколко човека подред казали, че било действие и той ги скъсал. Накрая един доста добър студент и от любимите на професора повторил същото. Професора казал: Абе колеги, как може гръмотевиците да са юридически действия?
-Ами господин професор, то не беше грюмотевица а заря:-)
!

Мнениеот snakemoon » 24 Фев 2003, 11:34

Истинските случки, колеги, са колкото смешни толкова и трагични:
Обстановка: Съдебна зала. Разглежда се спор за собственост върху земеделски земи. Производството е пред първа инстанция, десето поред заседание, пет пъти призованите свидетели са се явявали, но заседанията са се отлагали поради нередовно призоваване на страните(Ищците са 27, а ответниците 12). Най накрая се оказва, че всички са редовно призовани и може да се пристъпи към събиране на доказателствата.Разпитват се свидетели. Приключват показанията на свидетелка на преклонна възраст и се вика поредния свидетел. .....Трето поредно повикване на свидетеля, но той не се появява. Съдията запитва страната дали държи на този свидетел и тя потвърждава. Съдията започва да чете определение - да се призове отново свидетеля, като в призовката се отбележи, че при неявяване същият ще бъде санкциониран. Изведнъж, свидетелката на преклонна възраст става и пита: " ...За бай Стамен "Бекяра" ли става въпрос?.." Получава утвърдителен отговор. " ..Ми той горкия ...почина снощи, не можа да дочака да ви каже за нивата..."
snakemoon

Мнениеот karfi4kata » 24 Фев 2003, 13:36

Експертно заключение:

"Нараняването е станало с твърд тъп предмет - вероятно локомотив" ;)
karfi4kata

Мнениеот Denitza » 24 Фев 2003, 14:56

666666 obaidimi se za dogowora
Denitza

Мнениеот karfi4kata » 24 Фев 2003, 16:47

Не знам дали тук му е мястото, но се сетих за статията, която прочетох преди време в едно юридическо списание. Иде реч за някои меко казано абсурдни закони, които според статията са действащи, колкото и невероятно да звучат...То цялото съдържание няма да седна да преразказвам, но какво ще кажете за това, че в Айова, Форт Медисън пожарникарите били длъжни да правят 15 минутна тренировка преди всеки пожар. :)) Ами това, че в Калифорния било забранено да се носят каубойски ботуши от лица, които нямат две крави, също така е забранено да се плаче по време на даване на свидетелски показания в съда, забранено е и......да се мие кола по бельо. (!) В Чикаго пък е забранено да се взривява ядрено устройство в четири града, даже и глоба има - 500 долара :)) То това нищо, но в Англия все още действа закон от 1313г., който забранява да се влиза в парламента в доспехи. :)))) В Йорк е в сила друг свеж закон , който гласи, че "може да се стреля по шотландци с лък във всички дни от седмицата, с изключение на неделя"....Ако знаете обаче в съвременен Сингапур какви люти забрани има...:))Забранено е да се дъвче дъвка в метрото, да се ходи без дрехи вкъщи и да не се пуска вода в тоалетната след ползване. В Гана пък ( още по-голяма веселба) от 1994 г. действа следното строго правило - интимна връзка с момичета под 18 години могат да имат само мъже, които притежават над 50 долара, овца и три бутилки джин.......:))))))
karfi4kata

Мнениеот Дижел » 25 Фев 2003, 04:51

На практико-теоретичния в София гледам един колега избаран с костюмче, вратовъзка , елече, тънка брадичка направо като излязъл от списание за последния писък на адвокатската мода в Ню Йорк.Гледм и си викам брее къде съм тръгнал аз хората как са напред с материала кой знае откога работят в кантори.Вътре се оказахме един до друг и колегата се наведе към мен и тихичко ме попита "абе колега къде трябва да търся определение за собственост в ЗЗД или в ЗС"??Беше искрено учуден когато му казах , че няма законово определение и трябва да го знае:))))
Дижел

Мнениеот gallup » 26 Фев 2003, 00:02

Лекция по Облигационно право... Началото на трети курс... Видове договори...
преподавателят: "Договорите биват няколко вида според различни критерии... едностранни и двустрани, възмездни и безвъзмезни, реални и консенсуални.... комутативни и алеаторни... Дайте ми примери за последната класификация.."
студент: "Комутативен е договорът за продажба, за замяна..."
препдавателят: "А някой алеаторен?..."
студентът: "Договорът със здравната каса..."
gallup

Мнениеот Tais » 26 Фев 2003, 13:00

Първи курс...римско право...лекция при небезизвестният проф. Чолов...пример за владение:
"Вървиал си един елин през полето...и вижда една крава, сама, без надзор да си пасе необезпокоявана от нищо и никого. Приближава елина до кравата и я овладява, но збележете колеги, той я овладява, моля ви не бъркайте овладяването(показва, като движи ръцете си напред) с обладаването (дърпа ръцете си рязко назад)! ":)))
Tais

Мнениеот 666666 » 26 Фев 2003, 14:46

Хехеее виждам, че се понапълни темата. Пишете, не се жалете:)))
666666
Младши потребител

Мнениеот karfi4ka » 26 Фев 2003, 23:39

Тя темата хубаво се понапълни, ама мен много ме учудва как онзи чаровник - Кота, сиреч Бегемота ;) още не е отреагирал подобаващо. Още ме напушва на смях, като се сетя какви смехории разправяше цяла вечер в "Ел Корасон", със сигурност има какво да сподели още. :))
karfi4ka
Младши потребител

Мнениеот hebigatsu » 05 Мар 2003, 18:13

Цирк в практиката : Съдия-изпълнителя при ....РС наложи ЗАПОР върху .....НЕДВИЖИМ ИМОТ. Няма майтап, това е самата истина.
hebigatsu
Активен потребител

Мнениеот ! » 06 Мар 2003, 10:04

Ееееееее пообъркал се е малко човека:-)...............запори, възбрани и т.н. hebigatsu написа:
>
> Цирк в практиката : Съдия-изпълнителя при ....РС наложи ЗАПОР
> върху .....НЕДВИЖИМ ИМОТ. Няма майтап, това е самата истина.
!

Назад към Общи дискусии