начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

ползване на гараж(или част ) като склад

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: ползване на гараж(или част ) като склад

Мнениеот kirile » 08 Окт 2010, 08:51

Не , не съм ги объркал - поискал съм УТ само на единия гараж , който е преустроен от моя наследодател преди 30 години , за което съм представил писмени доказателства , но въпреки това ми отказаха. Разтакаването не е в моя полза , защото докато не приключи процедурата по констативния акт отказват да издадат РС по внесения проект за преустройство.
kirile
Потребител

Мнениеот kirile » 08 Окт 2010, 08:58

julyanvonemona написа:kirile, Съзнателно ли избягваш да отговориш на въпроса ми от последния пост или го правиш от невнимание.

Отговорил съм Ви веднага - не в констативния акт , а в протокола от РЕСУТ пише , че не може да се издаде РС , тъй като има съставен констативен акт за незаконен строеж. Цитират чл.148 ал.7 от ЗУТ.
Между другото проекта ми е внесен с доклад от строителен надзор и доколкото знам при това положение проекта не се разглежда от РЕСУТ в едномесечен срок , а се издава РС в едноседмичен срок. Да обаче моят проект е внесен преди една година и още ме разтакават и не издават РС.
kirile
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 08 Окт 2010, 09:49

Могъл си да обжалваш мълчаливият отказ да ти бъде издадено РС пред н-ка на РДНСК, но отдавна си изпуснал срока. Сега можеш да подновиш производството на ново и евентуално да обжалваш такъв отказ. Много добре обаче си помисли относно същността на проблема - в смисъл дали си прав?
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот kirile » 09 Окт 2010, 11:22

В случая нямам мълчалив отказ за РС , имам протокол от РЕСУТ който казва , че има съставен констативен акт за незаконен строеж и поради тази причина не може да се издаде РС. Въпреки , че констативния акт не е административен акт , който може да се обжалва по съдебен ред и поради това не може да бъде пречка за издаване РС. Вече около година не издават заповед по констативния акт , която мога да обжалвам по съдебен ред. Фактически повече от година не издават какъвто и да било административен акт , който да може да се обжалва по АПК. След мотане от една година , последно РДНСК изпрати писмо до районната община с указания да завършат процедурата , тоест районния кмет да издаде заповед , която вече ще мога да обжалвам и която заповед съгласно ЗУТ е трябвало да бъде издадена в 3-дневен срок след съставянето на констативния протокол.
kirile
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 09 Окт 2010, 19:03

kirile,Отново подай молба да ти бъде издадено разрешение за строеж и дебни главния архитект за сроковете. Нека видим, ако откаже на какво основанеие ще бъде, макар че ако действително има незаконен строеж той има пълното законово основание за товачл.148(7) ЗУТ. И не се самозалъгвай! В един от постовете си по темата magodeoz е стоманено прав, в твърдението си че строежа в режим на търпимост не е законен строеж.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот kirile » 10 Окт 2010, 10:02

Дали има или няма незаконен строеж е единствено в компетенцията на съда да прецени , но както казах вече година не издават заповед , която да се обжалва по съдебен ред. Освен това от този чл.148 ал.7 не ми е ясно как се узаконява незаконен строеж , в моя случай преустройство - смяна на предназначението , при положение , че преди година съм започнал процедурата за преустройство и до този момент не ми е издадено РС ? Изобщо как приключва тази процедура по принцип , след което се задвижва процедурата за РС ?
kirile
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 10 Окт 2010, 16:25

kirile, подай отново молба за РС и не се май!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот kirile » 10 Окт 2010, 17:10

Имате в предвид допълнителна молба към образуваната преписка по първата ми молба ?
kirile
Потребител

Мнениеот anserk » 10 Окт 2010, 17:17

Не става, защото не си е изтеглил проектите и документите по предходната преписка (производство)за същия обект и тя все още не е прИключила :D
anserk
Активен потребител

Мнениеот kirile » 10 Окт 2010, 18:14

Бях изтеглил само проекта , но от общината го поискаха отново , защото от РДНСК им го поискаха. В момента всичко си стои в преписката и аз не знам какво да правя ?
kirile
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 12 Окт 2010, 09:58

Бъди упорит и пак го внеси отново придружен с молба за издаване на РС!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот magodeoz » 12 Окт 2010, 18:14

И пет пъти да го внесе - все тая! Проблемът е, че крайният резултат от исканото преустройство се базира на търпим, но не и законен строеж.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 12 Окт 2010, 18:28

magodeoz , знам но разчитам на досадата от капката вода приложена в една точка.kirile е доказал, че е баш хаканъ биринджи експерт в тази област!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот magodeoz » 12 Окт 2010, 18:33

Нас мъчиш, не него. Той чака на майката - държава да му реши проблемите с комшиите, ма май ще трябва Ахмед Доган да вземе властта за тази цел.
magodeoz
Активен потребител

Предишна

Назад към Строителство и регулация