начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Въпрос за надстрояване на къща ?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Въпрос за надстрояване на къща ?

Мнениеот anserk » 14 Сеп 2010, 13:14

salis написа:...Рових доста из нета (Такава каша си направил, че едва си намираме законите...) но не намерих подходящ закон за който да се хвана.Идеята ми е че ако този някой трябва да иска разрешение от мен да построй на 3 тия ми етаж....всъщност никой няма да се яви на тъга освен мен.... (Да бе ... да не се изненадаш като ни видиш някой от форума във вид "съсед" :roll: ) и така ще си спечеля правото на строеж. ???

Подсказка: ЗУТ, част Четвърта, Глава дванадесета от чл.180 до чл.189. Захващането за алинеята - оставам на теб :wink:
Не е лошо да хвърлиш и едно око на ЗОС (закон за общинска собственост) и ППЗОС (правилника). Има и още, но за сега това ти стига. Ако се озориш много, прескочи до някой адвокат да ти помогне в тълкуването ( те завалиите по две петилетки ги учат тия пусти членове и алинеи :D)
УСПЕХ!
anserk
Активен потребител

Мнениеот salis » 14 Сеп 2010, 19:29

БЛАГОДАРЯ МНОГО. само последно зут 2009 или 2010 или няма значение?
salis
Нов потребител

Мнениеот anserk » 14 Сеп 2010, 19:49

ZUT е в сила от 2001 г., но с много редакции.
Избери възможно най-последната - от вчера :D
anserk
Активен потребител

Предишна

Назад към Строителство и регулация