начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

У-ние за търпимост за имот не в регулация

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: У-ние за търпимост за имот не в регулация

Мнениеот julyanvonemona » 08 Сеп 2010, 15:16

За облекчението - предвид административните общинарски практики - силно се съмнявам!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот noradimitr » 08 Сеп 2010, 15:17

Всъщност според мен има изменение на ОУП на СО
http://www.sofia-agk.com/esoft/planove/ ... ravila.pdf
noradimitr
Младши потребител

Мнениеот magodeoz » 08 Сеп 2010, 15:20

Това изменение е влязло в сила, и се нарича "изменение" просто за да се отличава от първоначално приетия ОУП.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 08 Сеп 2010, 15:22

Всъщност според мен има изменение на ОУП на СО
noradimitr, с горния цитат май ще почнем друга бира а?
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот noradimitr » 08 Сеп 2010, 15:30

Юлианов, не. Благодаря пак. Просто неурегулираните имоти във в.з. Войняговци според служители на Община Нови Искър ще бъдат заснемани след влизане на нов ОУП, каквото и да значи това (може би изменение на настоящия) и в момента са със стария си статут Жв, но до един момент.
Това го казвам във връзка с първоначалните си уточнения към въпроса за ПУП и Удостоверението за търпимост:
noradimitr написа:Статута на местността е ЖМ1 (Жв) и е вилна зона, на която предстои вкарване в регулация с нов ОУП в най-кратък срок от 2месеца, но е връщан 2 пъти тази година.
noradimitr
Младши потребител

Мнениеот magodeoz » 08 Сеп 2010, 15:35

noradimitr, моля, отново направете разлика между ОУП и ПУП. ОУП за тази територия е приет и действа, онова, което липсва, е ПУП. В тази връзка вероятно терминът "заснемане", който използвате, се отнася до изработването на кадастрална карта по ЗКИР, на базата на коята ще бъде направен ПУП.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот noradimitr » 08 Сеп 2010, 16:22

Магодеоз, не се усъмних, че има изменение в действащия ОУП при получената информация от служител в общината. Може би сте прав и това заснемане означава ПУП за регона и трасиране на регулационна линия на улиците и пътищата, които нямат такава и налични сгради и постройки в имотите, линии на застрояване и др. за кадастъра.
Простете за невежеството.
noradimitr
Младши потребител

Мнениеот magodeoz » 08 Сеп 2010, 18:57

За землището на с. Войняговци е открито производство по ЗКИР за създаване на кадастрална карта с регистри със заповед РД-16-29 от 07.07.2009 г. Правоспособното лице е "Родон" ЕООД. До момента няма данни да е приета.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 08 Сеп 2010, 20:00

Ясно! Наистина вече става въпрос за друга бира!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот noradimitr » 09 Сеп 2010, 08:14

Тук става въпрос за в.з. местност Русия (предполагам е в землището) като в близост дори има решение за ПУП, буквално на десетки метри от въпросния имот, но в ГИС дори и продължението на улицата след упоменатите парцели с римски букви (в следващия документ) не е урегулирано (с червена линия)http://www.sofiacouncil.bg/content/docs/c_f16689.pdf
noradimitr
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 09 Сеп 2010, 08:28

noradimitr, никого не интересува къде се намира ВЗ м. "Русия", особено като се вземе под внимание името на държавата, чието име носи тази вилна зона. Важното е де се знае какъв е устройствения и статут по сега действащите планове и закони, нещо което Ви убягва поне в обясненията които давате до сега. Трябва да стоите далеч от мисълта, че някой ще се заема да разчепква тоустройствен статут дори и да има пред очите си пълен набор от документи (планове, заповеди и пр.) освен ако не се съгласи да го наемете с/У заплащане. Предварително да Ви осведомя. Аз не искам!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот noradimitr » 09 Сеп 2010, 08:32

Благодаря за проявеното внимание и отделеното време. Статута ми убягва или наистина е неясен.
noradimitr
Младши потребител

Предишна

Назад към Строителство и регулация