![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Работата е много проста, цялата ситуация се развива в малка бедна селска община някъде в България. Естествено щом то е бедна и селска Евро програмите са направени точно като за нея. Желаещи много знаещи малко защо да не се възползва ме от това.
И тук се появява ВЛАСТ имащия общински служител(примерно Гл. Архитект) щом то има власт и знае че закона го защитава (а и в повечето случай седи подписа на к-та на общината а той какво ли разбира от ЗУТ) и административната глоба която ще отнесе е минимална да речем 500лв, защо да не си спретне една малка корупциона схема:
Още в СТАНОВИЩЕ-то за изменение на ПУП по постъпило Инвестиционно предложение, се казва:
” на Основание чл.108 ал.1 чл.109 ал.2 и чл.110 ал.1,т.3 и чл.112 ал.2, т.10 от ЗУТ (опааа.. сред толкова много член-чета и алинеи-ки защо да не сложим и чл.112 ал.2, т.10 „леко превишаване на правомощията” на "недосегаемия ВЛАСТ имащ")
ДОПУСТИМО И ЗАКОНОСЪОБРАЗНО
Да се изработи проект за ПУП-ПЗ и Трасировъчен план за УПИ ххххххххххх (дойдох ме си и на думата Трасировъчен план още няколко член-чета, алинеи и наредби нарушени и пренебрегнати от "недосегаемия ВЛАСТ имащ" ) “
Логично и в ПРЕДПИСАНИЕ-то на к-та на общината пише същото нали все пак е базирано на становището на Главния архитект.
И се почва системния тормоз към така наречения инвеститор да се предостави Трасировъчен план „иначе няма да може да ти одобрим ПУП-ПЗ ето в предписанието е записано” естествено човек почва да се притеснява какво да прави с този трасировъчен, пита в общината за геодезист - няма такъв. И тогава се появява иначе така любезния "недосегаем ВЛАСТ имащ" и ти препоръчва човек.
Той ти изтърват една сума и ти викат ако искаш другия вариант е да си доведеш от 150км някои да ти свърши работата „и то дали ще е като нашата община го иска”?!?!
Искаш не искаш си ПЛАЩАШ, а че ПУП може да не се одобри, че може някой от заинтересованите лица да има претенции към твоите намерения, че може никога да НЕ си изготвиш инвестиционен проект. Тях не ги интересува те искат да си платиш предварително!
И когато го предоставя въпросния трасировъчен план, тъй като няма какво да го правят те карат да им го внесеш с ЗАЯВЛЕНИЕ за одобряване на ПУП(по образец) и ти пускат някаква „смешна” процедура на основание чл.128 ал.3 то ЗУТ -> Проект за Трасировъчен план относно УПИ (досещате се подписа и печата са на к-та на общината)!!!
И така нашия "недосегаемия ВЛАСТ имащ" (Гл. Архитект) с няколко леки превишавания на правомощията и пренебрегване на членове и алинеи от ЗУТ облагодетелства трети лица. А третите лица дали се отблагодаряват по някакъв начин на "недосегаемия ВЛАСТ имащ" няма как да докажа.
За това МОЛЯ ако има някой компетентни лица (примерно прокурори, адвокати и др.) които могат да вземат отношение по тази корупциона схема за незаконно облагодетелстване на трети лица.
Да ми обяснят можем ли да изпросим отстраняване на "недосегаемия ВЛАСТ имащ"?
По данни от общински решения които съм видял освен мен има още 8 такива проекти по същата схема направени, а мисля че са поне 15!
Благодаря ВИ!