- Дата и час: 22 Ное 2024, 16:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Има ли прецедент да е осъдена БТК от частно лице
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Има ли прецедент да е осъдена БТК от частно лице
Ако някой знае как да го направя,моля нека да даде съвет и аз да го последвам!
Ето как стоят нещата приятели.През 2000 год.трябваше да открия телефонен пост на името на фирмата,естественно от БТК(монополиста)-срещу такса от 240 лв. Тогава не си и помислих,че съм в някоя бяла държава,където има няколко телефонни такива компании,където освен че ти дават 3 месеца да ползваш услугите им безплатно,за да прецениш дали те устройва,и дали ще ви удовлетворят, дори подаряват и телефонен апарат,само и само да те привлекат за клиент,но у нас такива няма дълги години вече,ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЗАЩО .
Та:тогава,ползвах телефонния пост около година,като всеки месец ,освен изговорените импулси,си плащах и месечна такса-знаем за монопола,след което напуснах помещението и в суматохата съм забравил да заплатя последната сметка възлизаща на 28 лв.Преди 3 месеца получавам призовка за дело да заплатя сумата,която дължа,ОК казах,платих си с лихвите и всичките разноски по това дело,ето,но,на касата казват:телефоният номер сте го изгубили вече и не може да ви го върнем.ОК казвам аз,преди време платих за включване и номер сумата от 240 лв.,сега като нямям вече номер и не ползвам вашите услуги,би трябвало да си получа сумата обратно,нали?Като се чудех,как не ми изпратиха поне едно известие че ще го загубя,пък ме намериха да ми връчат призовката за съд!? Ааа не,казват ми от касата,всички плащат така и никой досега не е получил нищо обратно!
Мисля,че и на мен ми стана ясно вече,какво значи монополист-задължения,колкото ти сложат,а права нямаш никакви.
Затова ВИ моля,ако има нещо което е пропуснато в закона и аз мога да го използвам,БТК да си получи заслуженото,мисля че ще направя услуга на 8 милиона потребители.
Ето как стоят нещата приятели.През 2000 год.трябваше да открия телефонен пост на името на фирмата,естественно от БТК(монополиста)-срещу такса от 240 лв. Тогава не си и помислих,че съм в някоя бяла държава,където има няколко телефонни такива компании,където освен че ти дават 3 месеца да ползваш услугите им безплатно,за да прецениш дали те устройва,и дали ще ви удовлетворят, дори подаряват и телефонен апарат,само и само да те привлекат за клиент,но у нас такива няма дълги години вече,ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЗАЩО .
Та:тогава,ползвах телефонния пост около година,като всеки месец ,освен изговорените импулси,си плащах и месечна такса-знаем за монопола,след което напуснах помещението и в суматохата съм забравил да заплатя последната сметка възлизаща на 28 лв.Преди 3 месеца получавам призовка за дело да заплатя сумата,която дължа,ОК казах,платих си с лихвите и всичките разноски по това дело,ето,но,на касата казват:телефоният номер сте го изгубили вече и не може да ви го върнем.ОК казвам аз,преди време платих за включване и номер сумата от 240 лв.,сега като нямям вече номер и не ползвам вашите услуги,би трябвало да си получа сумата обратно,нали?Като се чудех,как не ми изпратиха поне едно известие че ще го загубя,пък ме намериха да ми връчат призовката за съд!? Ааа не,казват ми от касата,всички плащат така и никой досега не е получил нищо обратно!
Мисля,че и на мен ми стана ясно вече,какво значи монополист-задължения,колкото ти сложат,а права нямаш никакви.
Затова ВИ моля,ако има нещо което е пропуснато в закона и аз мога да го използвам,БТК да си получи заслуженото,мисля че ще направя услуга на 8 милиона потребители.
- Иван Иванов
Re: Има ли прецедент да е осъдена БТК от частно лице
На сайта на БТК - http://www.btc.bg , прочетете "ОБЩИ УСЛОВИЯ НА ДОГОВОРА МЕЖДУ БТК И АБОНАТИТЕ НА ТЕЛЕФОННИ ПОСТОВЕ НА ФИКСИРАНАТА ТЕЛЕФОННА МРЕЖА". Ще намерите отговор на всичките си въпроси. /С РЕШЕНИЕ № 21 ОТ 29.02.2000 Г. НА КОМИСИЯТА ЗА ЗАЩИТА НА КОНКУРЕНЦИЯТА, на БТК е наложена санкция именно заради клаузи в Общите условия, които са "злоупотреба с монополно или господстващо положение". Е, впоследствие "Общите условия" са променени и изпипани перфектно - като ги прочетете, ще се уверите/.
- случаен-N
Ne si gubete vremeto,naima smisyl da sydite BTK i ne za6toto ne giveete v biala dyrgava,a za6toto takiva sa pravilata na kompaniiata.Rabotila sym mnogo godini tam i sym naiasno s tezi pravila.2 meseza kato ne si plati6 te izklu4vat,a na tretia ti zakrivat telefona.Vie mnogo dobre ste znaeli,4e imate smetki za uregdane s BTK.I ne moga da poviarvam,4e ne sa vi izpra6tali pisma za tova,koeto dylgite,tyi kato dolkolkoto razbiram zadylgenieto e ot 2001-2002g .Pisma se izpra6tat mnogokratno,iavno na tozi adres ili niama nikoi ili ne e to4en,vie si znaete.Az giveia v biala dyrgava v momenta,kakto vie se izraziavate,no ne moga da si izbera kompaniiata,za6toto v raiona,kydeto givee6,v neia kompania se zapisva6 i 4aka6...1 sedmiza da ti pusnat signala,pri poligenie 4e tuk vsi4ko e prekarano,a ne kakto v BG tepyrva da go postroiavat i nai-vagnoto ti iskat kreditna istoria dali ne si imal predi tova takiva "zabraveni" smetki,ama taka te proveriavat i to ne samo telefona,a vsi4ko i ako nikyde ima6 lo6o dosie krai,niama telefon.Taka e v belite dyrgavi i vseki gleda da ne "zabravia".
Taka 4e vie si re6ete kakvo 6te pravite i uspex!
Taka 4e vie si re6ete kakvo 6te pravite i uspex!
- dani
- Младши потребител
Съгласен съм с Дани, аз работих 4 години като юрисконсулт в БТК и съм имал много такива случай като вашия. Постоянно се опитват клиенти да убедят съда, че не са знаели за задължението, че импулсите не са техни и т.н.. Импулсите били на техниците те разговаряли. Да 20 % от разговорите да са крадени останалите 80% са си на клиентите, щото иначе тези техници 5-6 на брой трябваше да не слизат от стълбовете за да говорят денощно по чуждите телефони. А Общите условия на договора с абонатите на БТК е част от издадената и лицензия и са много даже толерантни спрямо голяма група от клиентите./ физическите лица /, много по ощетени са фирмите / юридическите лица/. А върхът е че има и процедура по опрошаване на вземания който поради технически или др. причини БТК не може да докаже. Питам кой частник има такава процедура? Така че не ревете срешу бившия мономол, хубав си беше.
- знайко
Няма как да направите услуга на 8 милиона абонати, защото те са може би вече наполовина. Аз например, от 20 телефона на "любимата" БТК минах на 40 GSM-ма на Мобилтел. Пей сърце, плачи БТК!
- boba
ТОВА беше първата тема на която попаднах с търсачката ,касаеща БТК И НЕЙНИТЕ МАНИЕРИ НА ДЕЙСТВИЕ та да се оплача ...........
признавам ,че това БТК ми се е качило на главата ,само дето не мога да докажа защото става въпрос за телефонен разговор
ето какво се случи посред нощ нямаше и 4ч. звъни телефона ,аз не му обръщам внимание/той е в друга стая ,но се чува / ,но дъщеря ми притичва да го вдигне.На сутринта и направих забележка приятелчетата да не и звънят ..........по никое време .Да ама обаче тя ми вика бяха от БТК и казаха да си платиш телефона щот ще го изключат . Пращам съпруга в банката /аз плащам чрез нея / от там научавам ,че е платен още на 24 .11.04г. , освен мъжът ми в банката и много други хора които питат защо не им е платен телефона . Оказа се че за да се разправяме трябва да отидем в Търново /от там явно са дали на колекторска фирма/предполагам може и някоя тяхна телефонискка да е натоварена с тая важна задача / всички абонати ейтъй профилактично да им звънката няма значение кой платил кой не да плашим народа ,че да знае/ А и да се оплача какво ..........
Съжелявам само ,че детето е затворило телефона ,да видим ако бях им искала справка кой и звъни преди 4ч. сутринта щяха ли да ми отговорят .
ЕЙ на това му викам ПРОСТАЩИНА !!!!!!!!!!!!!!
признавам ,че това БТК ми се е качило на главата ,само дето не мога да докажа защото става въпрос за телефонен разговор
ето какво се случи посред нощ нямаше и 4ч. звъни телефона ,аз не му обръщам внимание/той е в друга стая ,но се чува / ,но дъщеря ми притичва да го вдигне.На сутринта и направих забележка приятелчетата да не и звънят ..........по никое време .Да ама обаче тя ми вика бяха от БТК и казаха да си платиш телефона щот ще го изключат . Пращам съпруга в банката /аз плащам чрез нея / от там научавам ,че е платен още на 24 .11.04г. , освен мъжът ми в банката и много други хора които питат защо не им е платен телефона . Оказа се че за да се разправяме трябва да отидем в Търново /от там явно са дали на колекторска фирма/предполагам може и някоя тяхна телефонискка да е натоварена с тая важна задача / всички абонати ейтъй профилактично да им звънката няма значение кой платил кой не да плашим народа ,че да знае/ А и да се оплача какво ..........
Съжелявам само ,че детето е затворило телефона ,да видим ако бях им искала справка кой и звъни преди 4ч. сутринта щяха ли да ми отговорят .
ЕЙ на това му викам ПРОСТАЩИНА !!!!!!!!!!!!!!
- donna
- Старши потребител
Това е автоматично телефонно съобщение, та да не може да ги ругаете. И други изрядни платци ги получават.
Което означава две неща: първо, че са напреднали с технологиите, и второ - че нямат връзка с главния мозък, пардон - компютър :)
Което означава две неща: първо, че са напреднали с технологиите, и второ - че нямат връзка с главния мозък, пардон - компютър :)
- случаен-N
за технологите не знам ,но че нямат връзка с главния мозък се уверих
- донна2
Не мога да кажа, че осъдих БТК (нямахме интерес да възстановят тел. пост), но ми остана удовлетворението, че на две инстанции им отхвърлиха иска за около 400 лв. + лихви като недоказан. Делото се водеше срещу моя приятел, но не можех да го представлявам пред съда, и той се явяваше сам. Явно ги е луднал с несъответствията "импулси-цени" в квитанциите, които издават. В интерес на истината дължахме около 250 лв., за останалата сума си представихме доказателства, че е платена. Оспорихме ССЕ в РС, ОС си назначи нова ССЕ, която беше около 5 стр. само цифри. И в крайна сметка не даваха отговор на въпроса кой колко си е изговорил и има ли да плаща. Яд ме е само, че нямаше какво да искаме от БТК - нямаше разноски по делото, вече не ни е нужен телефон на вилата...
Желая успех на всеки, дръзнал да се "заяде" с монополист.
Желая успех на всеки, дръзнал да се "заяде" с монополист.
- ТВ
Svoevoliata i arogantnostta na BTK niamat krai
- Petya S
И искам да кажа че това което казва Знайко - че телеф. техници не разговаряли от чужди телефони , въобще не отговаря на истината. И веднага ще обясня защо
Известно е че в автоматичната телеф. централа /АТЦ/ всеки телеф. пост си има два елемента. Тези елементи са 1)предизбирачът и 2)броячът на консумираните таксови единици /импулси/.
И още нещо. Докато електромерът, водомерът и топломерът се намират в дома на абоната, то броячът на телеф. импулси е в АТЦ и показанията му много лесно могат да се манипулират. Достатъчно е служебно лице от АТЦ да откачи двата проводника на случаен телеф. пост и на негово място да прикачи друг телеф. апарат. А с него само за БРОЕНИ МИНУТИ могат да се реализират десетки, дори стотици таксови единици чрез набиране на скъпи телефонни номера. И така броячът на откачения телеф. пост за нула време ще увеличи показанията си неимоверно. Така че не е нужно много време на телеф. техници за да причинят това злодеяние на някой абонат, а напротив - съвсем малко им трябва.
А после нека този пострадал абонат да върви и да доказва че е отсъствал от жилището си, че не водил разговори с чужбина , нито с еротични и секстелефони и т.н. Отговорът на подадената от него жалба за надписани импулси е предварително написан на готов формуляр и гласи : "От направената техническа проверка на личните ви съоръжения се установи, че същите са в изправност и отчетените таксови единици са действителни"
Ето това е което се случи с един мой познат. Но то би могло да се случи и на всеки абонат на БТК. И той няма да успее да се защити
Защото едно е платиш за телеф. разговори които ти сам си провел, а съвсем друго е когато ги платиш, но някой друг ги е провел за твоя сметка и на твой гръб. Не го пожелавам на никого
Известно е че в автоматичната телеф. централа /АТЦ/ всеки телеф. пост си има два елемента. Тези елементи са 1)предизбирачът и 2)броячът на консумираните таксови единици /импулси/.
И още нещо. Докато електромерът, водомерът и топломерът се намират в дома на абоната, то броячът на телеф. импулси е в АТЦ и показанията му много лесно могат да се манипулират. Достатъчно е служебно лице от АТЦ да откачи двата проводника на случаен телеф. пост и на негово място да прикачи друг телеф. апарат. А с него само за БРОЕНИ МИНУТИ могат да се реализират десетки, дори стотици таксови единици чрез набиране на скъпи телефонни номера. И така броячът на откачения телеф. пост за нула време ще увеличи показанията си неимоверно. Така че не е нужно много време на телеф. техници за да причинят това злодеяние на някой абонат, а напротив - съвсем малко им трябва.
А после нека този пострадал абонат да върви и да доказва че е отсъствал от жилището си, че не водил разговори с чужбина , нито с еротични и секстелефони и т.н. Отговорът на подадената от него жалба за надписани импулси е предварително написан на готов формуляр и гласи : "От направената техническа проверка на личните ви съоръжения се установи, че същите са в изправност и отчетените таксови единици са действителни"
Ето това е което се случи с един мой познат. Но то би могло да се случи и на всеки абонат на БТК. И той няма да успее да се защити
Защото едно е платиш за телеф. разговори които ти сам си провел, а съвсем друго е когато ги платиш, но някой друг ги е провел за твоя сметка и на твой гръб. Не го пожелавам на никого
- Petya S
Тази практика наистина съществува - мой познат ми се е хвалел, че когато трябва да говори с чужбина със сина си, отива в АТЦ ,където работи племенника му. Следва гореописаната манипулация и човека си говори на воля.
Аз също съм патил. Преди влизах в интернет чрез телефонен модем. Сметките бяха около 50 лв. мес. След това се прехвърлих в lAN-мрежа. Следващия месец ми дойде същата сметка (все едно съм още на модем). Предупредих ги неофициално да не говорят на мой гръб, щото интернета не минава вече през тях. Веднага след това сметките се нормализираха. Ами ако не се бях обадил?
Аз също съм патил. Преди влизах в интернет чрез телефонен модем. Сметките бяха около 50 лв. мес. След това се прехвърлих в lAN-мрежа. Следващия месец ми дойде същата сметка (все едно съм още на модем). Предупредих ги неофициално да не говорят на мой гръб, щото интернета не минава вече през тях. Веднага след това сметките се нормализираха. Ами ако не се бях обадил?
- лунатик
Надявам се с това , което написах по-горе да съм изяснила на вси4ки които са обвързани с БТК, какво представлява всъщност тя. И как техниците в АТЦ издевателстват на гърба на нищо неподозиращия абонат.
Бих искала също да изтъкна 4е 4естото увели4ение на телеф. такси напоследък има своето обяснение, но не и оправдание. Мобилните телефони и интензивното разширение на GSM-операторите все пове4е отнемат клиенти от трафика на класи4еските телеф. връзки, а с това намаляват и приходите на монополиста БТК. А това я "принуждава" да търси компенсация в спекулативното повишаване на таксите.
А да не говорим 4е цената на предизбира4а и броя4а е къде-къде по-ниска от една годишна абонаментна такса. А експлоатационният им ресурс трае няколко
десетки години, доколкото съм се интересувала. Т.е. те са по4ти ве4ни. Следователно през тези десетки години абонаментната такса е една 4иста и неоправдана пе4алба на БТК.
Бих искала също да изтъкна 4е 4естото увели4ение на телеф. такси напоследък има своето обяснение, но не и оправдание. Мобилните телефони и интензивното разширение на GSM-операторите все пове4е отнемат клиенти от трафика на класи4еските телеф. връзки, а с това намаляват и приходите на монополиста БТК. А това я "принуждава" да търси компенсация в спекулативното повишаване на таксите.
А да не говорим 4е цената на предизбира4а и броя4а е къде-къде по-ниска от една годишна абонаментна такса. А експлоатационният им ресурс трае няколко
десетки години, доколкото съм се интересувала. Т.е. те са по4ти ве4ни. Следователно през тези десетки години абонаментната такса е една 4иста и неоправдана пе4алба на БТК.
- Petya S
добре, съгласна съм , че къквито са общите условия, такива или трябва да се приемат от клинта или просто той да не сключи догово с БТК, т.е. да се откаже от услугата, но все пак когато се подписва договора същите следва да са на разположение на клиента, за да може последния да се запознае с тях и да направи своя избор. и когато аз например сключвах с компанията договор за откриване на нов тел. пост - такива нямахар т.е. аз трябваше или да се съглася с тях без да съм ги видяла или да ходя да се моля и проверявам няколко пъти. Това считам аз за НЕнормално
- ziordanova
- Нов потребител
как така Донна 2 не пропустна поне веднъж да се обади. ако и бях мъж, щях да я съдирам от бой понве 2 пъти седмично. Много лоша комбинация - многознайство и безделие
- СТЮ
ti triabva da si niakoi kompleksiran tikvenik s takqv kato teb se spravim ot raz
- donna22
В момента имам сьщия проблем и сьм решил сьщо да съдя ВЕЛИКИТЕ. В надписаната ми за този месец доста сметка и исканата разпечатка присьствуват по часове една купчина разходи през нощта и то с чужбина, а офиса ми е свьрзан сьс СОТ и искрено се надявам чрез тях да им натрия носа, колкото и да ми струва.
- П.Петров
Вие сте в правото си, а освен това по принцип всеки (дори и нашите любимци) има нужда от профилактика....
Пишете, дали СОТ са успели да свидетелстват, че след заключването в 20h (примерно) никой не е влизал в офисаа ви. Но не можете ли първо да накарате БТК да твърди, че разговорите може да са извършени само оттам?
@ СТЮ (---.stz.orbitel.bg) - що дири този идеот тука?
Пишете, дали СОТ са успели да свидетелстват, че след заключването в 20h (примерно) никой не е влизал в офисаа ви. Но не можете ли първо да накарате БТК да твърди, че разговорите може да са извършени само оттам?
@ СТЮ (---.stz.orbitel.bg) - що дири този идеот тука?
- Пионерче
Вече имахме модем и за сметка от 56 лв. поискахме разпечатка. Съдържаше шест разговора???
Трябва да се задължи БТК към месечната сметка да изпраща разпечатка. Това не трябва да бъде самостоятелна услуга. Ако предварително не си заявил, че искаш гакава, ти дават разпечатка за разговори или само с аналогови или с цифрови - липсвала техническа възможност. В т.нар.бели държави е така.Разпечатка по дати, час, насрещен абонат, минути. Филми не гледам, но детайли такива впечатляват - как домакините американки от една такава сметка или ще открият контактите на децата си, или на съпруга/та и т.н.
Трябва да се задължи БТК към месечната сметка да изпраща разпечатка. Това не трябва да бъде самостоятелна услуга. Ако предварително не си заявил, че искаш гакава, ти дават разпечатка за разговори или само с аналогови или с цифрови - липсвала техническа възможност. В т.нар.бели държави е така.Разпечатка по дати, час, насрещен абонат, минути. Филми не гледам, но детайли такива впечатляват - как домакините американки от една такава сметка или ще открият контактите на децата си, или на съпруга/та и т.н.
- Moron
Дори и БТК да издава разпечатки, това не й пречи да надписва телефонни импулси при изпращане на сметките за телефон.
Защото как можеш да докажеш че надписаните разговори не са твои ? Никак
По-горе съм написала подробно как стоят нещата
Защото как можеш да докажеш че надписаните разговори не са твои ? Никак
По-горе съм написала подробно как стоят нещата
- Petya S
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|