начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

ПОЖИЗНЕНА ИНВАЛИДНА ПЕНСИЯ ? - ПРИ КАКВИ УСЛОВИЯ СЕ ДАВА ?

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПОЖИЗНЕНА ИНВАЛИДНА ПЕНСИЯ ? - ПРИ КАКВИ УСЛОВИЯ СЕ ДАВА ?

Мнениеот borissoff » 05 Юни 2010, 21:40

На 41 г. съм. От 5г. получавам инвалидна пенсия, имам 72% инвалидност от трудова злополука с множество увреждания-счупен череп и реконструкция с имплант и операция на мозъка (в епикризата не го пише ,но ми е изрязан 1см3 от мозъка в областта на челото),както и запушен байпас в главната артерия на единия крак,-също и остатък от ангиографски катетър в другата такава артерия на другия крак,....-и всичко последващо от тези травми. --Психически и физически проблеми. Комисията на ТЕЛК ми правят на 3 години преглед за преосвидетелстване ! - И питам защо? Не може ли да ми дадат ПОЖИЗНЕНО ЗАГУБЕНА РАБОТОСПОСОБНОСТ ? Понеже травмите ми са непоправими-т.е. и 100 години да минат - няма да ми порастне кост на черепа-нито мозък ще ми израстне??? аз и сега не мога да кихна,не мога да стоя на вятър -камо ли на студ!-главата ме боли! а и оросяването на единия крак (този със запушената главна артерия на 3-тия ден след поставянето на байпаса ми) е 50% от това на другия крак, а и той има 2,5 см и фи 2мм остатък от ангиографски катетър което означава че и там артерията ми е със съсирек.....,- и следователно и там е слабо оросаването със кръв. Краката ми изтръпват на 100 метра по равно !!!!! не мога да седна, ....и т.н.- Е, това няма да се оправи !!! Според докторите оперирали ме-дори и след нова операция! Така че защо не ми дават ПОЖИЗНЕНО ЗАГУБЕНА РАБОТОСПОСОБНОСТ а ме викат на 3г. и искат да обиколя всички болници където са ме оперирали и да взимам бележки за да видят в ТЕЛК дали не съм оздравял? А това са пари и нерви, да не говорим за шока ...! То не стига че тичам при тях при всеки проблем.
Моля, кажете ми как се дава решение на ТЕЛК със по-голям срок или пожизнено (мисля че моя случай е такъв !).
П.П.
Извинявам се че написах толкова подробности от здравословното ми положение, разбирам че това не е медицински форум, също и аз не мога да чета за чужди проблеми, опитах се да съм максимално лаконичен и не съм изпадал в подробности.-Но написах тези неща с цел да може по-добре да разберете моя случай ,-за да може и отговорите да са по-добри.

Предварително БЛАГОДАРЯ на ВСИЧКИ които ще ми отговорят!
borissoff
Младши потребител

Re: ПОЖИЗНЕНА ИНВАЛИДНА ПЕНСИЯ ? - ПРИ КАКВИ УСЛОВИЯ СЕ ДАВА ?

Мнениеот TheOldMan » 05 Юни 2010, 22:39

Наистина, мисля, че въпроса ви не е за тук. По-скоро за някой медицински форум...
Пожизнена пенсия се дава за увреждане, което е необратимо. При вас явно е така, но всичко зависи от епикризата, която ви е издадена при лечението. Как точно е формулирано заболяването ви.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Данъчно право