- Дата и час: 22 Ное 2024, 00:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Европейският съюз въвежда биометричен граничен контрол
|
|
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
razli4na, с малко закъснение Ви отговарям, че "Големият брат" е взет от книгата на Дж. Оруел "1984"г. Всеки , който я прочене ще си обясни много от нещата, които се случват сега, макар и 23 г. по-късно от предвиденото автора й.
А що ксе отнася до второто пришествие и идването на антихриста преди него, мисля ,че книгата от библията е "Окровението на Йоан".За по-сигуро ще проверя.
А що ксе отнася до второто пришествие и идването на антихриста преди него, мисля ,че книгата от библията е "Окровението на Йоан".За по-сигуро ще проверя.
- sunrise
- Активен потребител
legenora написа:fenix_f: Не съм я чела цялата, но съм срещала коментари на текстове, свързвани със знака на дявола, слаган на лявата или дясната ръка.
Права си.В светлината на това как ще коментирате новината , че motorola са разработили специални чипове , които ще се имплантират в ръцете и чрез които ще могат да се теглят пари от банкоматите, а така също ще съдържат и друга информация за личността.Май , май идва наистина апокалипсиса……………..
Бавно и неусетно ни налагат "робството", а хората не виждат гората от дърветата. Това ме плаши. Дано повече хора се противопоставят на слагането на чипове в телата им. Никога властимащите не са мислили за обикновените хора и за тяхното добро. Цялата ни история е жив пример за това. Защо хората очакват същите тези властимащи сега да направят нещо за тях, а не за себе си? И какъв е интереса на тези, които управляват? Техния интерес е да имат живи роби, хронично болни, ниско интелигентни, неинформирани, живеещи в страх и лесно контролируеми. Нима хората не разбират това. Не го ли виждат на всяка крачка в по-малка или по-голяма степен.
- fenix_f
- Потребител
sunrise, всички знаем за "Големият брат" на Оруел. Станал е нарицателен именно защото много неща в съвременния свят могат да бъдат обяснени. Само, че от изказването Ви останах с впечатление, че влагате конкретика, иначе би звучало безсмислено, а не е. В този смисъл беше и въпроса ми.
Към всички участници в темата- да, в последната от книгите на Библията, а именно в "Откровението на Йоана" се говори за последните времена, в това число и за възкресението /последното соча заради симпатичните изказвания на fenix_f/. Наистина се говори за поставяне на печат на ръката и на челото, като знак на антихриста. Винаги съм си мислела, че това е иносказание, но, очевидно, може и да не е.
Може би трябва да се замислим съвсем сериозно и конкретно как да се противопоставим на подобни решения, свързани със съществено нарушаване на основни човешки права.
Поздрави на всички участници в темата с желание да не поставят върху себе си печата на антихриста.
И пак към fenix_f- може да се окаже, че четенето на библейските текстове е полезно и никак не може да се отнесе към "ония", които имаше предвид в предходно изказване. Аз лично не съм чела нищо по- мъдро, истинно и непреходно.
Към всички участници в темата- да, в последната от книгите на Библията, а именно в "Откровението на Йоана" се говори за последните времена, в това число и за възкресението /последното соча заради симпатичните изказвания на fenix_f/. Наистина се говори за поставяне на печат на ръката и на челото, като знак на антихриста. Винаги съм си мислела, че това е иносказание, но, очевидно, може и да не е.
Може би трябва да се замислим съвсем сериозно и конкретно как да се противопоставим на подобни решения, свързани със съществено нарушаване на основни човешки права.
Поздрави на всички участници в темата с желание да не поставят върху себе си печата на антихриста.
И пак към fenix_f- може да се окаже, че четенето на библейските текстове е полезно и никак не може да се отнесе към "ония", които имаше предвид в предходно изказване. Аз лично не съм чела нищо по- мъдро, истинно и непреходно.
- razli4na
- Активен потребител
razli4na,кой е всъщност "Големият брат "извън книгата на Оруел и извън Нова телевизия, се мъча да разбера от доста време. Дали са тайни общества , в наличието на които без да страдам от някаква параноя май започвам да вярвам, някакво световно правителство или някоя от т.нар. Велики сили? Спомнете си за реакцията в съседна Гърция за въвеждането на кода 666 , който между другото присъства върху всяка стока, която си купуваме в магазина. За точно тази комбинация няма разумно обяснение от страна на учените ,като според тях няма и необходимост да е точно тя. Дали някой се подиграва просто с християнството или нещата са по-дълбоки и Библията съвсем не е иносказателна и освен притчи съдържа в себе си реални факти от миналото и бъдещи прогнози?
- sunrise
- Активен потребител
И доколкото разбрах задължаването на собствениците на домашни любимци да им слагат чипове било подготвителен етап за поставянето на чипове и при хората... Не искам и да мисля понататък...
- reveta
- Младши потребител
sunrise написа:razli4na,кой е всъщност "Големият брат "извън книгата на Оруел и извън Нова телевизия, се мъча да разбера от доста време. Дали са тайни общества , в наличието на които без да страдам от някаква параноя май започвам да вярвам, някакво световно правителство или някоя от т.нар. Велики сили? Спомнете си за реакцията в съседна Гърция за въвеждането на кода 666 , който между другото присъства върху всяка стока, която си купуваме в магазина. За точно тази комбинация няма разумно обяснение от страна на учените ,като според тях няма и необходимост да е точно тя. Дали някой се подиграва просто с християнството или нещата са по-дълбоки и Библията съвсем не е иносказателна и освен притчи съдържа в себе си реални факти от миналото и бъдещи прогнози?
Ако имаш желание и малко време можеш да прочетеш "Бунтът на роботите", автор Дейвид Айк, издателство Аратрон. Книгата няма нищо общо с фантастиката, а дава един добър поглед върху историята ни, съвремието и хората, които действително ни управляват. Обичайно им викат "Световното правителство", но как точно ще ги наречеш е без значение. Важното е какво точно правят и какви възможности имат тези "хора".
РАЗЛИЧНА, благодаря Ви за коментарите и желанието да направите нещо реално. Единственото, за което аз се сетих е да дам информация на хората, за да имат избор. Предупреден, значи донякъде защитен. Но съм готова да направя и всяко друго смислено нещо, за да могат хората да бъдат по-защитени и по-осъзнати, а заедно с нас и планетата ни - опазена. Ако на някой това се струва прекалено ... има още и такива мечтатели като мен.
- fenix_f
- Потребител
fenix_f, благодаря за книгата , която ми препоръчвате. Ще се опитам да я намеря и прочета. И аз мисля ,че човечеството не трябва да се оставя да бъде управлявано по този начин, а средствата и начините ще стават все по-префинени - никой не би издал истинската си цел, а винаги ще се намира формулировка , която уж защитава правата ни като граждани и улеснява битието ни. Дали има смисъл? Бях чела наскоро една мисъл , която много харесах и ще си позволя да я цитирам по памет:"Смелостта не значи винаги да побеждаваш , а да имаш куража да се опълчиш , когато победата ти изглежда обречена."
Затова , може да се помисли за конкретни , законови действия в тази насока.
Затова , може да се помисли за конкретни , законови действия в тази насока.
- sunrise
- Активен потребител
И все пак, ако говорим като юристи, не може да не обърнем внимание на това, че биометричните данни се въвеждат, за да може да се преминава през границите в ЕС. От друга страна, Хартата за правата на човека предвижда и гарантира правото на всеки гражданин свободно да пътува. Право на всеки гражданин е също, да откаже манипулации или интервенции по отношение на тялото му.
Но, какво се получава, ако искаш да реализираш правото си да пътуваш, ще трябва да забравиш за правото си да се съгласяваш за манипулации и интервенции. Т. е. не можеш да реализираш едно свое право, ако сам не се откажеш от друго.
И на всичкото отгоре, цялата тази идея се "облича" с благородното обяснение, че по този начин се въвеждал по- строг контрол. Нищо подобно, фактите говорят, че колкото и строг да е котрола, той се отнася единствено и само към мирните граждани. Недобронамерените винаги намират начин и технологии да "прецакат" контрола.
Така че, не може гражданското общество и правовата държава да допускат ограничаване на права за сметка на други, колкото и благородни да са намеренията. Защото всеки компромис в тази насока е като бумеранг, пази Боже.
Но, какво се получава, ако искаш да реализираш правото си да пътуваш, ще трябва да забравиш за правото си да се съгласяваш за манипулации и интервенции. Т. е. не можеш да реализираш едно свое право, ако сам не се откажеш от друго.
И на всичкото отгоре, цялата тази идея се "облича" с благородното обяснение, че по този начин се въвеждал по- строг контрол. Нищо подобно, фактите говорят, че колкото и строг да е котрола, той се отнася единствено и само към мирните граждани. Недобронамерените винаги намират начин и технологии да "прецакат" контрола.
Така че, не може гражданското общество и правовата държава да допускат ограничаване на права за сметка на други, колкото и благородни да са намеренията. Защото всеки компромис в тази насока е като бумеранг, пази Боже.
- razli4na
- Активен потребител
Откровението на Йоана
3:11 И видях друг звяр, който възлизаше от земята; и имаше два рога прилични на агнешки, а говореше като змей.
13:12 Той упражняваше всичката власт на първия звяр в неговото присъствие, и принуди земята и живеещите на нея да се поклонят на първия звяр чиято смъртоносна рана бе оздравяла.
13:13 И вършеше големи знамения, до там щото да направи и огън да слиза от небето на земята пред човеците.
13:14 И мамеше живеещите на земята чрез знаменията, които му беше позволено да извърши пред звяра, като казваше на живеещите на земята да направят образ на звяра, който беше ранен от сабята и оздравя.
13:15 И позволи му се да даде дишане на звяровия образ, така щото звяровият образ да продума; също и да направи да бъдат избити ония, които се не покланят на звяровия образ.
13:16 И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата им или на челата им;
13:17 за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име.
13:18 Тука е нужно мъдрост; който е разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек; а числото му е шестстотин шестдесет и шест.
3:11 И видях друг звяр, който възлизаше от земята; и имаше два рога прилични на агнешки, а говореше като змей.
13:12 Той упражняваше всичката власт на първия звяр в неговото присъствие, и принуди земята и живеещите на нея да се поклонят на първия звяр чиято смъртоносна рана бе оздравяла.
13:13 И вършеше големи знамения, до там щото да направи и огън да слиза от небето на земята пред човеците.
13:14 И мамеше живеещите на земята чрез знаменията, които му беше позволено да извърши пред звяра, като казваше на живеещите на земята да направят образ на звяра, който беше ранен от сабята и оздравя.
13:15 И позволи му се да даде дишане на звяровия образ, така щото звяровият образ да продума; също и да направи да бъдат избити ония, които се не покланят на звяровия образ.
13:16 И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата им или на челата им;
13:17 за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име.
13:18 Тука е нужно мъдрост; който е разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек; а числото му е шестстотин шестдесет и шест.
- fenix_f
- Потребител
Re: Европейският съюз въвежда биометричен граничен контрол
нема страшно, идвам Аз и ви спасявам...........
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
-
satir - Активен потребител
fenix_f написа:Е, това вече е прекалено. Бях чела за решения на т.н. "Световно правителство", но май нещата наистина стават сериозни. Ще ни описват като говеда, данни за ДНК, ретина, пълно здравно състояние и т.н., няма мърдане. За другите лични данни изобщо да не говорим. Да личните ни права и свободи също няма какво да кажем, просто са потъпкани тотално под привидния предлог, че ще ни пазят по-добре от разни там лоши терористи!
Няма нищо лошо или страшно в цялата тази работа . Аз лично бих се чуствала много по сигурна, ако знам качвайки се в самолет , влак, автобус, бих пристигнала на мястото за където съм тръгнала ...
Да, по несигурно ще е за хората , които имат какво да крият и , които имат лоши намерения спрямо другите. И какво като ще ми знаят данните ? Поне със сигурност , ако ми откраднат някъде си документите , няма да могат да се използват от други лица. Биометричните данни са уникални за всеки , така че със сигурност би помогнало и при намирането на изчезнали деца , ако бъдат открити след години, или отвлечени хора. Да трудничко ще е ако се знае кой кой е, но за това пък ще бъде и по сигурно за обикновения човек , който иска да живее по спокойно.
"Винаги има трети начин и той не е комбинация от другите два, а нов и съвсем различен."
Дейвид Карадайн
Дейвид Карадайн
-
daniela2008 - Младши потребител
Мен не ме интересува, какви идентификационни данни ще ми се въведат в системата. Не ме е страх от нищо. Не съм нарушил закона, не искам да бягам поради неизплатени задължения в големи размери, не съм извършил престъпление от общ характер, не съм следствен, нито подсъдим и не ме е страх.
Който го е страх - бучи. А като няма къде - във форума.
За съжаление, около 15 (може би 18, не съм сигурен) от извършители не тежки криминални престъпления (по смисъла на НК), които познавам лично, в момента се намират "... изван пределите на Р.България ...". И явно няма сила, която да ги върне за да си понесат отговорността.
Малко закъсняха с техническите нововъведения. Ама нищо. То още има доста за крадене, и хора за трепане. Та онези "новите" - дано ги хванат чиповете и ретинографиите.
Който го е страх - бучи. А като няма къде - във форума.
За съжаление, около 15 (може би 18, не съм сигурен) от извършители не тежки криминални престъпления (по смисъла на НК), които познавам лично, в момента се намират "... изван пределите на Р.България ...". И явно няма сила, която да ги върне за да си понесат отговорността.
Малко закъсняха с техническите нововъведения. Ама нищо. То още има доста за крадене, и хора за трепане. Та онези "новите" - дано ги хванат чиповете и ретинографиите.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
-
doc03 - Активен потребител
аз "буча" и не шото ме е страх а защото не съм "Sony VAIO". ъндърстенд?
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
-
satir - Активен потребител
Решили са да става официално.Сега в БГ пак ви знаят всички „дани„ и те са в ръцете на лошите.Полиция , прокуратура , т.н. олигархия, няма измъкване от „очите„ и „ръцете„ на лошите, освен ако не сте пионка от „правилния„ отбор в „играта„ и не са решили да ви пожертват
- thepeasant
- Нов потребител
След като изгледах видеоматериала тук :
http://retv.bg/?video_cat_id=4
съм повече от убедена от необходимостта да се въведе биометричният контрол. Приятно гледане !
http://retv.bg/?video_cat_id=4
съм повече от убедена от необходимостта да се въведе биометричният контрол. Приятно гледане !
"Винаги има трети начин и той не е комбинация от другите два, а нов и съвсем различен."
Дейвид Карадайн
Дейвид Карадайн
-
thepeasant написа:Решили са да става официално.Сега в БГ пак ви знаят всички „дани„ и те са в ръцете на лошите.Полиция , прокуратура , т.н. олигархия, няма измъкване от „очите„ и „ръцете„ на лошите, освен ако не сте пионка от „правилния„ отбор в „играта„ и не са решили да ви пожертват
Лошите ..........
Горките "добри"!
Срамота ! Да не могат хората да си се друсат, да си продават дрогата, да си крадат, да си изнасилват когато си искат, да си се трепят (по пътищата или с пищови), а и да си се режат на парчета не могат ! Срамота ! Къде останаха правата на човека !
Горкия thepeasant, нищо човешко не са му оставили !
А видеоматериалът си е факт. Какво те учудва? Че е Франция ?!
-
doc03 написа:А видеоматериалът си е факт. Какво те учудва? Че е Франция ?!
doc3 не ме учудва че е Франция, а ме потресе отношението на Българския съд. Това е просто нечовешко - престъпникът да бъде оневинен в БГ, при доказана вина и ДНК доказателства. Безумие някакво !!!!
Дейвид Карадайн
Дейвид Карадайн
-
Има един участник. Marek. Та той каза "Нямало ги е двамата очевидци, случайно скрити в храстите". Та поради това "...съдът...".
То щом този казус те учудва, ако разбереш някои други неща, ще трябва да ти предписвам сънотворни.
Не се впрягай. Съдът съди "по закон и по съвест". А ние тук си говорим по "вътрешно убеждение".
И съм 03. Нулата е важна. Без нея - на никъде.
То щом този казус те учудва, ако разбереш някои други неща, ще трябва да ти предписвам сънотворни.
Не се впрягай. Съдът съди "по закон и по съвест". А ние тук си говорим по "вътрешно убеждение".
И съм 03. Нулата е важна. Без нея - на никъде.
-
zdraveite iskam da popitam njakoi ot foruma koito ima moja problem.zelaem sas saprugata mi da posetim njakolko evropeiski darzavi chlenki na EU,no saprugata mi e s ukrainsko grazdanstvo imame ofizialen brak i tai kato az sam evropeiski grazdanin i po evro zakonite tja pridobiva moite prava ima li njakakav problem za neinoto patuvane.blagodarja.
- pnp_69
- Нов потребител
thepeasant написа:Решили са да става официално.Сега в БГ пак ви знаят всички „дани„ и те са в ръцете на лошите.Полиция , прокуратура , т.н. олигархия, няма измъкване от „очите„ и „ръцете„ на лошите, освен ако не сте пионка от „правилния„ отбор в „играта„ и не са решили да ви пожертват
мНОГО СТРАННО ЗАЩО ВКЛЮЧВАШ В ЛОШИТЕ САМО ПОЛИЦИЯ И ПРОКУРАТУРА ????? А КЪДЕ СА АДВОКАТИТЕ , НОТАРИУСИТЕ , СЪДИИТЕ ???? ИЛИ ТЕ СА ДОБРИТЕ ??
- valery_an
- Младши потребител
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
|
|