Здравейте,
Не успях да формулирам по-добро заглавие, така че моля за извинение. Въпросът ми е следният:
Наскоро чух, че във връзка с всеобщата инфлация скоро след въвеждане на еврото като обща валута сред първите страни, някой от органите на ЕС е наложил ограничение, според което една и съща стока не може да се продава в различните страни с повече от 2% разлика в цената.
Вярно ли е това? Имате ли представа къде бих могъл да намеря повече информация за това?
Благодаря ви предварително!
- Дата и час: 22 Ное 2024, 00:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Ограничение на цените в рамките на Еврозоната?
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Ограничение на цените в рамките на Еврозоната?
Незнам как ги смятате тези работи. Преди 2 седмици ходих в Будапеща. Един килограм свинско месо без кост струва 2,5 евро/като се преизчисли от тяхната валута щото те са на форинти/.
2 литра натурален сок ябълка е около 80 евро сента/200 и няколко форинта/.
Това е в TESKO ама все тая.
Техните заплати не знам колко са.
Та такива цени по Европата.
2 литра натурален сок ябълка е около 80 евро сента/200 и няколко форинта/.
Това е в TESKO ама все тая.
Техните заплати не знам колко са.
Та такива цени по Европата.
- popo45
- Потребител
Най-драстична обаче е разликата в прахът за пране. Аз обаче не купих и не помня колко беше цената щото то на едни големи торби, а и аз никога не съм купувал прах в България. Та много по-евтин е в пъти. Иначе навзех месо да има.
- popo45
- Потребител
Ама моля ви се, да не се оплакваме от цените. Форумът, а и темата визират законодателни мерки.
Ако някой може да ми отговори по същество, ще съм му безкрайно признателен!
Ако някой може да ми отговори по същество, ще съм му безкрайно признателен!
- zkvvoob
- Нов потребител
Предполагам говорите за конкурентното право на ЕС. Вижте чл. 81 и 82 ДЕО. Наистина съществуват определени ограничения в поставянето на различни цени, но само при определени положения. Потърсете и указанията на Комисията по прилагането на чл.81 и 82. В тях ще намерите конкретната процедура за установяване на нарушения по чл.81 и 82, която е установена на базата на решенията на Европейския съд. Всичко е дефинирано с точни цифри и предполагам двата процента, за които говорите са част от тях.
- dwdimov
- Младши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|