начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

ПР-що е то?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПР-що е то?

Мнениеот stoyanvtori » 13 Дек 2008, 18:00

При стартирана процедура на разработка на ПУП,общината утвърждава ПР за половината от квартала.Ние -собственици на имоти с обща граница с включените в сепаративния план имоти не сме уведомени за горното.Въпросите:
1.Законно ли е утвърждаването на ПР без наше уведомление? Атакуем ли е пред съда?
2.Какво задължитилно съдържа плана за регулация?
с надежда за помощ-стоян
stoyanvtori
Нов потребител

Re: ПР-що е то?

Мнениеот zestate » 17 Дек 2008, 20:06

Според мен (лично мнение) си е нарушение на закона. Аз имах обратни проблеми - при ПУП - ИПРЗ - ПЗ водихме безумна борба да открием непосредствените съседи за да им обявим плана и после - заповедта за влизане в сила на ПУП. В нашата община главния ахитект изрично държеше съсобствениците да бъдат уведомявани с писмо с обратна разписка или лично, именно за да избегне атакуването в съда.
Само съм чувал обаче че в други общини имали навика да правят това обявяване на табло в сградата. Доколко е законно.. аз не мога да кажа.
zestate
Младши потребител

Re: ПР-що е то?

Мнениеот lili575 » 10 Яну 2009, 14:10

ПР означава план за регулация. Обявява се на засегнатите страни. Непосредствените съседи са засегнати от ПР когато:
-се променя общата граница
-се променя предназначението на новообразуваните УПИ-та-/тези, които са в зелено/
- се отнема част от съществуващите УПИ за прокарване на улица
- е предвидено ново строителство на намалени отстояния от съседите /но за това се прави ИПРЗ, а не ПР/.
-се променят санитарно-хигиенни зони.
чл.131 от ЗУТ

Ако /това е частен случай/ в досегашния план сте били целия квартал в един общ парцел/УПИ/, и с изработения ПУП една част от квартала се обособява в нови УПИ-та, вие също сте обект на плана и трябва да бъдете уведомени.
lili575
Младши потребител

Назад към Строителство и регулация