начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Advokati v togi?!

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Advokati v togi?!

Мнениеот Nikolay Jordanov » 12 Юни 2004, 18:51

Smeshen plach otnovo v Rodinata....

Iskreno se samniavam, che pledoarii v togi shte se otraziat na kachestvoto i na advokatsvaneto v Bulgaria a i na pravorazdavatelnia protses kato tsialo.

Otnovo se opitvame chrez mehanichno kopirane na chuzdi traditsii da sazdadem useshtaneto za continuitet, dostolepnost i profesionalizam v bulgarskoto advokatstvo prostranstvo. Uvazenie kam pravoto i pravoprilaganeto obache otnema vreme, obrazovanie i obshtestveno saznanie a ne maskaradi.

Ne moga da ne komentiram, makar i kratko varhu sluchaia zashtoto sam vazpitanik na SU, Iuridicheski fakultet, no rabotia v shtatski sad v Connecticut, US. Tuk nikoi ot chlenovete na mestnia Bar ne pledirat v "togi", no sam ubeden che v po goliamata si chast sa na mnogo po visoko nivo ot bulgarskite si kolegi. Zalko e , che pak zakonodatelstvoto se zanimava s otkroveni gluposti, nadiavaiki se, che preoblichaneto na advokatite po koridorite na sadilishtata shte pridade tezest na sadebnata sistema v ochite na grazdanstvoto.....a i na sveta....

Pfu, porednata iztsepka na niakoe parvenu......

Nikolay
Nikolay Jordanov

Re: Advokati v togi?!

Мнениеот 6veda » 13 Юни 2004, 11:50

Изцяло съм съгласна с Вас. Разнасянето на тогите през целия град и след това преобличането в съдебните коридори ще направи фарса по-голям. Никой горе не вдява, че адвокатът е постоянно в движение и освен да се явява в съдебна зала е ангажиран с много други посещения. Представете си следната ситуация: В 9.00 ч.
адвокатът Х трябва да е в полицията /която е на другия край на града/, в 10.00 трябва да е в заседание в РС, а в 10.15 в ОС, след това 10.45 трябва да долети до Следствието. Трябва да спази часовете и няма време да мине през кантората си , която е отдалечена от съда. Какво ще прави с тогата и на каква ще заприлича тя?
6veda
Младши потребител

Мнениеот donna » 13 Юни 2004, 12:27

като не са решили да се носят перуки /от ония на буклички / пак добре
donna
Старши потребител

Мнениеот indi_AD » 13 Юни 2004, 13:03

хихихихихи,
предлагам следното решение на проблема:
Във всеки съд да сложат гардеробчета, пример: в СРС и СГС - по 5 000 бр. :-)

...and justice for all!!!
indi_AD

Мнениеот Andrea » 24 Юни 2004, 17:06

A zashto ne reshat da predavat sadebnite zasedaniq prqko po nqkoi kanal??/Taka shouto shte e palno...........................
Andrea

Мнениеот indi_AD » 25 Юни 2004, 20:39

Е, те ги предават по нета от Варна!!!

...and justice for all
indi_AD

Мнениеот Гери » 25 Юни 2004, 22:54

Абе аз до сега едно не хванах да изгледам :) всичко е нот авейлабъл, защото г-н подсъдимият не искали да го "заснемат" и "прожектират"...
Гери

Мнениеот vassiliy » 26 Юни 2004, 07:46

Kolegi , az sam tvardo za tezi izmenenia . Za6to si mislite , 4e vnositelite na tezi promeni svarzani s oblekloto na advokata sa po glupavi ot vsi4ki nas obiknovenite advokati. Nai malkoto tova sa go napravili s sel povi6avane na avtoriteta na advokata.Tova e na6ata provesia i kolkoto sme6no da vi zvu4i oblekloto e mnogo va6en atribut osobeno kogato stava vapros za sad.prosec . Nie vse pak otivame v Evropa /2007/a ne v USA.Za6to ne se pobazikate s Evropeiskite ni kolegi , 4e nosiat togi v po4ti vsi4ki Evropeiski dar6avi.
Ne zabraviaite za BG pogovorka : po drexite go posre6tat
Tova e Evropeiska 6kola i primera s nekadarnosta na BG advokati v sravnenie s USA im kolegi e priznak na niska kultura .
As ne sam vaspitanik na s.u.urid.fakultet i sam mnogo 6tastliv , 4e se razbi tozi post komynisti4eski .model na edin urid.fakultet , edna partia i t.n.
Radvam se , 4e se dade 6ans na mnogo mladi xora da zavar6at Pravo .

As sam i BG advokat /ne sam zavar6il Sof.univ./rabotia v Law Firm v New York .
Uva6avam mnogo kolegite mi v BG i ne sam saglasen da se postaviat po dolu ot US im kolegi.
vassiliy
Младши потребител

Мнениеот донна2 » 26 Юни 2004, 08:11

би ли ми обяснил това изречение мисля че си много нагъл

"Tova e Evropeiska 6kola i primera s nekadarnosta na BG advokati v sravnenie s USA im kolegi e priznak na niska kultura ."
донна2

Мнениеот 6veda » 26 Юни 2004, 12:05

За да се повиши авторитетът на адвокатът са необходими много други работи.
Предполагам, че всички сте се сблъсквали с не дотам добро отношение на някой съдии към нас, макар, че и до сега съгл. ЗА ни се дължеше същото уважение, като на съдията, но не го получавахме. Дали ако облечен тогите, съдиите и служителите в съда ще си променят отношението към нас?
6veda
Младши потребител

Мнениеот браво » 27 Юни 2004, 11:26

Ами! И сега ни гледат като неканени гости , пък с тогите ще ни гледат като извънземни.Всеки ден се карам с накоя служителка дето се прави на повече от колкото е и раздава акъл какво може и какво не може. Не могат да разберат че са сложени само за да слагат вх. номера или печати и че те не са тези които решават кое може и кое не . Тогите няма да оправят нещтата. Трябва някой да въведе РЕД а не тоги. В Разни странни съдилища като Пирдопския например - ЧИСТАЧКАТА иска да приема документи щото няма служители та камо ли входящи номера. Ако съм с тога това ще промени ли нещата.
браво

Мнениеот Nikolay Jordanov » 28 Юни 2004, 18:15

Vassiliy,

Da, mnogo sam gord , che sam uchil v SU a ne v Susurlevo primerno...Kogato kandidatstvah priemaha 5 % ot donabornitsite ot okolo 3000 kandidati. Ako mislish, che dori tozi prost fakt ne se otraziava na kachestvoto na studentite i saotvetno na obrazovanieto si prosto naiven. Da ostavim nastrana, che v prodalzenie na desetiletia po edni ili drugi prichini pravnata misal na Bulgaria beshe kontsentrirana v SU. Uchl sam i v US law school i znam kakvo e ot znachenie za profesionalnoto izgrazdane na edin advokat ot edin student po pravo. Ne znam dali imash vazmoznost da rabotish v sad v NY, goliama chast ot advokatite tuk po tsial den si proveriavat email-ite i pishat brefs. Ako si v sad mislia , che bi ti bilo iasno kakvo imam predvid kritikuvaiki mehanichnoto kopirane na chuzdi traditzii bez da se osaznava, che pravoprilaganeto i advokatsvaneto e izkustvo a ne samo forma. Good luck in NY-taka kato gledam niama da e lesno.

Nikolay
Nikolay Jordanov

Мнениеот 2222 » 28 Юни 2004, 18:24

Kolega,

kak taka si proveriavat emailite i kakvo pishat tam advokatite mi stana interesno.
2222

Мнениеот Nikolay Jordanov » 28 Юни 2004, 19:05

Mnogo prosto, kolega:). Goliama chast ot advokatite tuk (poneze sme tolkoz mnogo) ne se zanimavat s praktikuvane v smisal iaviavania v sad i kontakt s klienti. Mnogo kolegi se zanimavat samo s research (namirane na prilozimoto pravo) i s pisane na memorandumi v tazi vrazka. Mladi i neutvardeni juristi obiknoveno prekarvat niakolko godini pred edin komputar v pisane i niamat i poniatie kak izglezda sadebna zala.
Shte spodelia edno nabludenie-mnogo priateli i kolegi v BG imat neviarna predstava (do goliama stepen sazdadena ot populiarni seriali) za praktikuvaneto na advokatskata profesia v US. Neshtata sa dosta po razlichni i dalech ne tolkoz rozovi:))

Pozdravi ot men, Nikolay
Nikolay Jordanov

Мнениеот nobody » 06 Юли 2004, 15:45

Колега и аз съм против да се поставяме по-долу от другите, но когато човек види с очите си визитка, на която пише:

ДИПЛОМИРАН АДВОКАТ
еди коя си

видах го и се чудих да плача или да се смея
nobody

Мнениеот донна2 » 06 Юли 2004, 15:58

лели ........
донна2

Мнениеот Гери » 06 Юли 2004, 16:06

Стига колега, майтап си правите нали? Надявам се да е шега.... :)
Гери

Мнениеот nobody » 06 Юли 2004, 16:07

КОЛЕГИ ПРАВЯ ФИРМА!!! (не адвокатско дружество) И ТЪРСЯ СЪДРУЖНИЦИ!!!
ПРЕДМЕТ НА ДЕЙНОСТ: Изработка на ултратънки, леки, немачкаеми, нецапаеми, побиращи се в орехова черупка АДВОКАТСКИ ТОГИ !!!
nobody

Мнениеот nobody » 06 Юли 2004, 18:22

За огромно съжаление на всички нас не сиправя майтап.
Действително преди няколко години видях такава визитка - показа ми я брокер на недвижими имоти и каза, че това била адвокатката, к която фирмата работи.
Опитах да му обясня, че това е като да напишеш "дипломиран директор", за да ме разбере човекът, защото остана изненадан и обиден от моя смях.
Съжалявам, че не запомних името на "дипломираната адвокатка" :((
nobody

Мнениеот shveda » 06 Юли 2004, 21:58

Супер! Каква е фирмата?
shveda
Потребител

Следваща

Назад към Взаимопомощ