начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Купуване на имоти с пълномощно

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Купуване на имоти с пълномощно

Мнениеот pyggi1 » 05 Дек 2008, 21:35

Привет на всички. Мой познат иска да купувам на негово име и за негова сметка имоти в региона в който живея. За целта трябва да ме упълномощи, въпроса ми е: Генерално пълномощно ще върши ли работа или ще трябва за всеки договорен от мен имот отделно пълномощно с оглед на изискването имота предмет на сделката да бъде подробно описан в пълномощното /такива са изискванията при продажба/. Благодаря предварително!
pyggi1
Нов потребител

Re: Купуване на имоти с пълномощно

Мнениеот Melly » 05 Дек 2008, 23:01

Отговорили сте си сам, така е - за всеки имот отделно пълномощно. Същото се прилага в оригинал към нотариалното дело.
Не че не може да се изредят всички обекти в един документ....., но тогава трябва да си направите n-броя преписи.
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот pyggi1 » 05 Дек 2008, 23:39

Благодаря за бързия отговор, ако правилно съм Ви разбрала с генерално пълномощно няма да стане въпреки, че е по удобно :x
pyggi1
Нов потребител

Мнениеот Melly » 06 Дек 2008, 00:01

Няма такъв термин "генерално пълномощно".
Прочетете внимателно поста ми, там всичко е казано.
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот ceko1969 » 06 Дек 2008, 00:43

Мелли още веднъж много Ви благодаря.
Успех и Бог да е с Вас!!!
ceko1969
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 06 Дек 2008, 01:27

Колежката Мелли е права.
Но, ако Ви се заяжда с олигофрените от нотариалните кантори, от данъчното - може и с генерално пълномощно.
Вижте, макар и аз самия да се храня със скандали, предпочитам на клиентите си да оформям детайлизирани пълномощни.
Зависи от парите - айде малко Ваша фантазия - ако искате да си придадете важност пред клиента, изпраскайте му 16 пълномощни, сметнете му сто лева хонорар.
Ако е ВИП-аджия действайте с едно генерално пълномощно - нема, нема начин да не изплувате.
Просто с генералното ще Ви забавят с един ден повече, но не и да Ви върнат.
Просто разберете - пари на пари тежат, просто хората с които работите, ако са богати, работата ще стане. Просто така, без излишни действия, само с подкашляне.
Ако не са богати, или са Ваши роднини - направете си детайлно пълномощно.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот ceko1969 » 06 Дек 2008, 01:47

ivan_lawyer думите Ви са като приятна музика за мойте уши, но само ако знаехте какво е положенито при нас....Чакаме по 2 месеца да минем пред И.Д. Нотариуса и не можем да си позволим подобни фриволности за съжаление, но уви.... Май е по добре да "играем" на сигурно?
ceko1969
Младши потребител

Мнениеот Melly » 06 Дек 2008, 02:39

от Melly на 06 Дек 2008 12:59 am

Цеко, Цеко,
Откъде тръгна - през пълномощното на баба ти, а къде стигна. И защо беше нужна цялата тази гимнастика, я кажи бе момче?

Не можа ли по прекия път да минеш? :wink:

Жив и здрав!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот ceko1969 » 06 Дек 2008, 02:45

Моя първоначален отговор изчезна, но ще го повторя пак:
"Човек се учи докато е жив! Ти ли ме пита за самооценката...?
ceko1969
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 06 Дек 2008, 02:50

Ама не си мислете, че Ви бъзикам.
Когато трябва, юриста трябва да въвежда ред - генералното пълномощно е признато от цялата правна практика, не знам какво да кажа?
Генералното пълномощно, може и да е един (1) ред! - овластявам лицето (индивидуализирано според някакъв начин -име, ЕГН, л.к.)пда ме предствалява и да продаде. Аз съм виждал пълномощни от Аржентина, нескопосано направени, продават по реституция каквото си искат - въпрос на тежест.
Влезте в кантората на нотариуса тежко-тежко, все едно е голям клиент случая.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот ceko1969 » 06 Дек 2008, 03:10

ivan_lawyer и през ум не ми е минавало, че се бъзикате, просто се опитвам да Ви обясня каква е конкретната ситуация без да изпадам в подробности от етична гледна точка. Генералното пълномощно може и да е признато по целия свят, но в "нашия край на света" аз не бих се възползвал от него по вече понятни причини. Melly и ivan_lawyer благодаря Ви за прявената съпричасност към моите проблеми. Лека нощ и приятен уикенд!!
ceko1969
Младши потребител

Мнениеот donchev012 » 06 Дек 2008, 20:46

Който има пари за имоти да си плаща на адвокат за консултациите .
donchev012
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 06 Дек 2008, 21:03

Ох, какви са тези юнашки псувни.
Ако гледаш перспективно - на такъв клиент колко ще му вземеш?
Адвоката повече води дела, където е съсредоточен материален интерес. По-малко даваме консултации - те са толкова безсмислени, че направо ме е срам да взимам пари от клиентите, та така си вървя засрамен.
1. Има тарифа на адвокатските услуги - за пълномощно от 3 лева, как ще определиш тарифата, тя е минимум 10 лв. за устен съвет и справка.
2. Човека и да ми даде 20 лева за консултацията, нали ми ги е дал, така че - какво от това, че е питал по Интернет.
3. Интернет е всеобщо достъпен и е полезен за всички - ако си адвокат, трябва да знаеш, че професионалната квалификация е ден за ден - непрекъснато трябва да тичаш, за да не загубиш форма, нищо че Марин Марковски е по-пълен от останалите.
4. Видиш ли незакован пирон - закови го. Човека те пита нещо елементарно, едва ли съм изхабил и 3 калории да му отговоря. Половината ми клиенти са социално слаби, така че дори и заеми им давам, когато трябва. Храня се редовно, вече ми е леко, чувствам се добре.
5. Не се заяждай с адвокат, който се кара с адвоката си, губи.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот ceko1969 » 06 Дек 2008, 23:41

ivan_lawyer не му обръщайте внимание на donchev012 той е за малко във форума, след няколко часа ще престане да съществува :D , а Вие ме кефите с исказванията си!!!
ceko1969
Младши потребител

Назад към Покупко-продажба