начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Разваляне на договор за издръжка и гледане

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Разваляне на договор за издръжка и гледане

Мнениеот scorpiox » 11 Ное 2008, 20:15

Здравейте, искам да помоля за малко помощ във връзка със следния проблем:
Преди 25 години баба ми прехвърля на майка ми апартамент срещу издръжка и гледане, няколко години след това те развалят договора(фиктивно) поради неизпълнение, защото майка ми е искала да закупи друг апартамент, а по онова време не е можела да има два. След покупката, те отново правят прехвърлянето, тоест баба ми отново прехвърля апартамента на майка ми. 15 години по-късно, баба ми почива, но братът на майка ми има претенции за апартамента. След точно 5 години без 10 дни(срокът на давност е 5 години), той завежда иск за разваляне на договора за издръжка и гледане, като прилага документите от първото разваляне, и претендира че майка ми не е изпълнявала задължението си, което категорично е неистина. Няколко седмици след иска, съдийката по делото добавя и баща ми към исковата молба, като съпруг, но това е вече извън срока на давност, след 5те години. Въпросът ми е - може ли да се обяви искът за недействителен, след като не е спазен срока на давност за съпруга.
Ще съм много признателен на всякаква информация по темата. Благодя Ви!
scorpiox
Нов потребител

Re: Разваляне на договор за издръжка и гледане

Мнениеот scorpiox » 25 Ное 2008, 14:12

Адвокатът ни смята че има основание да се спре процесът, но аз просто питам за съвет, тъй като не съм компетентен в тази област. За съжаление, тук не срещнах хора, които да имат желание да помогнат, което е разбираемо, все пак тези услуги се заплащат. Благодаря все пак.
scorpiox
Нов потребител

Мнениеот octavia » 25 Ное 2008, 14:29

Ами щом адвокатът Ви така мисли, значи му вярвайте, затова сте го наели. Не разбирам за каква "помощ" питате, ако имате адвокат.
Dip trip, flip fantasia
octavia
Младши потребител

Мнениеот scorpiox » 25 Ное 2008, 16:53

питам, защото адвокатът ни не знае дали може да се позове да тази част от закона, колебае се дали ще има смисъл от това...?
scorpiox
Нов потребител

Назад към Договор за издръжка и гледане