начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Продажба на апартамент в груб строеж

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Продажба на апартамент в груб строеж

Мнениеот vihrenm » 06 Окт 2008, 22:07

Здравейте,
може ли някой да ми помогне като ми каже къде точно е записано, че нотариусът трябва да изиска одобрен архитектурен проект на сградата, където се извършва продажба на апартамент в груб строеж?
Предварително благодаря!
vihrenm
Нов потребител

Re: Продажба на апартамент в груб строеж

Мнениеот barri » 06 Окт 2008, 23:32

И как според вас нотариусът ще индивидуализара обекта на продажбата без проекта....защото има някой, които се опитват да минат с ценообразуването само, но доста нотариуси ги режат.
barri
Потребител

Мнениеот vihrenm » 07 Окт 2008, 08:05

До barri,

аз също мисля като вас, но в моя случай се сблъсквам с нотариален акт, в който продажбата е станала без нотариуса да е упоменал одобрения проект в документите, които са му представени за издаване на нотариален акт. Затова ме интересува закона и съответния член от него, където това е упоменато за да мога да оборя така издаденият нотариален акт.
Поздрави
vihrenm
Нов потребител

Мнениеот kalahan2008 » 07 Окт 2008, 08:15

Чл. 580. Нотариалният акт съдържа:
..........
5. кратко обозначение на документите, удостоверяващи наличността на изискванията по чл. 586, ал. 1;

Чл. 586. (1) При издаването на нотариален акт, с който се прехвърля право на собственост или се учредява, прехвърля, изменя или прекратява друго вещно право върху недвижим имот, нотариусът проверява дали праводателят е собственик на имота и дали са налице особените изисквания за извършване на сделката.
(2) Правото на собственост се удостоверява със съответните документи. Когато праводателят не разполага с такива документи, правото на собственост се проверява по реда на чл. 587, ал. 2.
(3) Нотариусът удостоверява в акта и извършването на проверката по ал. 1, като посочва документите, удостоверяващи правото на собственост, и другите изисквания.
(4) Когато документът за собственост на праводателя не е вписан, нотариалният акт не се издава, докато този документ не бъде вписан.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Назад към Покупко-продажба