начало

Министърът на правосъдието възложи на над 70 водещи експерти промените срещу домашното насилие Министърът на правосъдието възложи на над 70 водещи експерти промените срещу домашното насилие

възможно ли е?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

възможно ли е?

Мнениеот mansan » 15 Юни 2005, 13:39

Възможно ли е работник, който е назначен по трудов договор на непълно работно време да бъде задължен да бъде и на разположение на работодателя през определено време от денонощието?

[%sig%]
mansan

Re: възможно ли е?

Мнениеот 789 » 15 Юни 2005, 13:41

ако в договора пише непълен работен ден при ненормирано работно време, да
789

Мнениеот mansan » 15 Юни 2005, 13:49

Благодаря за бързия ви отговор, но все пак не ми е ясно- съгласно КТ при ненормираното работно време работникът е този, който сам определя началото на работното си време, а работодателят определя само времето през което работникът задължително трябва да бъде на работа. Мен ме интересува може ли работника да работи примерно през ден или в определени дни от месеца, а в други дни да бъде на разположение на работодателя си?
mansan

Мнениеот mia » 15 Юни 2005, 15:33

Ненормирано работно време означава, че работникът е длъжен да спазва определеното от работодатяля работно време, но при необходимост да остава и извън него. За това му се полагат допълнително 5 работни дни.
mia

Назад към Взаимопомощ