Уважаеми колеги,
Имам за решавене един казус за който ми е необходима вашата помощ.
Срока за завеждане на иска за установяване на бащинство изтича на 10.06.2005
год.
Предполагаемият баща е австрийски гражданин. Интересуват ме следните
въпроси:
1. Имаме ли с Република Австрия подписан договор за правна /съдебна/ по-
мощ?
2. Ако имаме такъв договор къде мога да намеря пълния текст?
3. Предвижда ли се в този договор взаимното признаване на съдебните актове
или не се признава? По кои дела се признават евентуално? Дали се признават
Решенията по граждански дела?
4. Как евентуално може да бъде извършена ДНК експертиза?
По обясними причини не мога да искам пред каквито и да е институции екстрадирането на този гражданин от Република Австрия в Република България.
5. Как и пред кого да заведа иска. Деянието е извършено на територията на гр. София и според мен същия би трябвало да бъде заведен пред СГС.
Благодаря предварително на всички колеги които се отзоват с конкретен
съвет и помощ.
МОЛЯ ЗА СПЕШНОСТ!
[%sig%]
- Дата и час: 29 Ное 2024, 21:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Спешно търся помощ от всички колеги
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
16 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Спешно търся помощ от всички колеги
Е, човече, ти направо ме счупи. Ами ако ти отговоря на всички въпроси, ти какво правиш по това дело!? Все пак, каквото е да е, да не можеш да установиш дали имаме договор с Австрия ..... Дай някой правен проблем и да помагаме, но това което питаш са основно глупости и показва само мързел, нищо друго.
- enigma
Извинявай за тона, не ми е работа да ти преценям качествата, но наистина го мисля относно мързела, такова нежелание и безхаберие да се свърши поне техническата работата е ужасно.
- enigma
имам казус в Република Полша. Намерих всичко в Апис, но като цяло е трудно и бавно, нещо с цените на преводите ще закъсате. Договора ни с Полша е от 61г. и не е пригоден за новите условия. Направи запитване до нашия консул. В мояслучай се оказа страхотен човек.
- lu
Очевидно се касае за иск за установяване на бащинство?В т.5 пишеш за деяние,т.е.какво престъпление имаш предвид?!?
- адвокат
...и аз това се питам.
Някои хора са свикнали хонорарите да им ги изкарват колегите под формата на "дружеска консултация"!
Но както се казва не е луд, който яде баницата....
Някои хора са свикнали хонорарите да им ги изкарват колегите под формата на "дружеска консултация"!
Но както се казва не е луд, който яде баницата....
- juristche
- Младши потребител
Taka ли му се вика... деяние?
- infinity
- Нов потребител
Обадете се по телефона във Външно министерство , ще Ви кажат. Тези договори можете да ги търсите в law.dir.bg. Заведете си исковата молба да си спазите срока, а после ще уточнявате и т.н. В процеса ще си искате и ДНК експертиза, 500 лв. струва, не се плашете. Ако сладурът живее в Австрия ще го призовавате със съдебна поръчка. Но по-добре си го призовавайте чрез ДВ, ако е бълг. гражданин, не си усложнявайте работата. Гледайте практика по СК и вж. чл. 114, ал. 3 ГПК.
- лили
А на мене даже ми се скараха по мейла, че колегата е зает и няма време, та по тази причина ги задава тези въпроси. Е, аз ли да му свърша техническата работата по издирване на нормативните актове. Като е зает - няма ли партньор да му прехвръли делото и да си гледа останалата работа.
- enigma
Ало колега стоянов, нарочно те пиша с малка буква, щото твоето безхаберие е потресаващо.
Защо въобще си поел случай, от който нямаш предства? Или, може би понеже нямаш представа от нищо и нямаш избор?
Защо въобще си поел случай, от който нямаш предства? Или, може би понеже нямаш представа от нищо и нямаш избор?
- ares
- Младши потребител
Да, съзнателен, целенасочен човешки волев акт, породен от о п р е д е л е н а
(ясно е каква) потребност .
(ясно е каква) потребност .
- Sasheto
Колегата се е разсеял и е пропуснал да поиска образец за исковата молба. Да се надяваме, че добър съдия го е консултирал кога изтича срокът за предявявяване на иска му за бащинство.
[%sig%]
[%sig%]
- marianchica
ПОМОГНЕТЕ НА ЧОВЕКА ДЕ, КАКВО СТЕ СЕ ХВАНАЛИ ЗА ТОВА "ДЕЯНИЕ".
КЪДЕ Е КОЛЕГИАЛНОСТТА?
КЪДЕ Е КОЛЕГИАЛНОСТТА?
- Николай
Казусът е интересен , защо не кажете на колегата./За съжаление не мога да му помогна, иначе с удоволствие.Не практикувам семейно право/.
- OROR
16 мнения
• Страница 1 от 1
|
|