Бях спряна за несветещ ляв фар на автомобила ми.Поскаха ми документите за проверка.Дежурният ги пое с думите"Оооооооо,и мирише на алкохол!"Миришех на лук и чесън,възможно е и на бира,защото бях изпила 2 водни чащи/200 мл/-не халби.Стана ми неудобно,заради вонята на чесън и лук, лапнах дъвка.Пристигна друг екип на КАТ и ми нареди да захапя Дрегера.Отчете 1,1промила.Не повярвах на очите си.!?друг път ми се е случвало да употребявам бира и да шофирам,но никога не съм допускала,че е възможно да бъда опиянена до такава степен!?
Поисках кръвна проба,която трябва да е готова през следващата седмица и съм сигурна,че в никакъв случай не може да даде същите стойности.Знам,че трябва да покаже по-вече от Дрегера.Но знам също така,че съм пила точно 2 водни чаши бира,от които половината беше пяна.Приятели ме светнаха за номерата на КАТ,
Тампонче със спирт,поставено в Дрегера предварително,което дава и съответните промили.Начин за пълнене на хазната,рушвет на място за оторизираният орган,или клиент на съдебната система!Както ти харесва и каквото предпочетеш.
Невероятно жертвата има избор!?
Конкретен въпрос:след излизане на кръвната проба,ако резултата е в допустимите граници,предвидени в Закона ще ми бъде ли върната шофьорската книжка и поднесени извинения за причинените неудобства ,загуба на време и причинени неудобства с отнемане на правото ми за шофиране,Благодаря,С уважение към институцията и доброволецът,който се наеме да ме светне!
- Дата и час: 02 Дек 2024, 01:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
отнета шофьорска книжка
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: отнета шофьорска книжка
Защо пиете и карате? Две бири, две водки, две бутилки... Ако бяхте ударили някого? Колкото до памучето със спирт, нали си представяте ако се сложи чист спирт в дрегера какво ще покаже...
- Отговор
Адвокат съм и Ви съветвам след лабораторното изследване на кръвта - ако разбира се е във Ваша полза и установи под 5 промили алкохол в кръвта, да заведете дело на РДВР по Закона за вреди,причени от държавата на граждани.
С него поискайте обезщетение за вредите,/материални и морални/,последвали за Вас от отменането на свидетелството за правоуправление и за цялотго време,през което сте била лишена от правото да управлявате МПС.
А извинение от МВР не чакайте - няма да Ви се случи. Вероятно за тяхните органи "извинение" би било, ако сте им платила на място 200 лв. - тогава щяха да Ви "извинят.
Иначе на Бойко Борисов все ние - адвокатите ,/но и съдии,следователи и прокурори/, сме му виновни.
С него поискайте обезщетение за вредите,/материални и морални/,последвали за Вас от отменането на свидетелството за правоуправление и за цялотго време,през което сте била лишена от правото да управлявате МПС.
А извинение от МВР не чакайте - няма да Ви се случи. Вероятно за тяхните органи "извинение" би било, ако сте им платила на място 200 лв. - тогава щяха да Ви "извинят.
Иначе на Бойко Борисов все ние - адвокатите ,/но и съдии,следователи и прокурори/, сме му виновни.
- ЦАНОВ
Значи, конкретно - ако алкохолната проба покаже липса на алкохолна концентрация /тоест в норма/, книжката ще Ви се върне веднага. Незабавно. Това положение е категорично. Тя има приоритет пред отчитанията с дрегери. А пък извинения и прочее - едва ли стоят на дневен ред. Не се формализирайте. А за памучето със спирт това не е вярно. Не ми е известен случай на такава постановка. Но дори и да има, при една алкохолна проба - всичко ще стане ясно. Но все пак - не пийте когато карате. Това е най - добрата защита от недобросъвестни органи по контрол на пъртоно движение.
- hahu
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|