начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

безмитен внос и след това смърт?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

безмитен внос и след това смърт?

Мнениеот alex4o » 15 Апр 2005, 16:05

Направих внос на лек автомобил на инвалид. Той почина след една година. Какво следва да направя? Трябва ли да уведомявам митницата за това, ако тя вече не е уведомена за това? И каква е възможността при това положение да си прехвърля колата на мое име след 3г., когато изтича ограничението на митницата. Само с пълномощното ще мине ли? Макар, че доколкото знам при прехвърлянето в КАТ следва да присъства и собственика на колата.
alex4o
Потребител

Re: безмитен внос и след това смърт?

Мнениеот Keity » 15 Апр 2005, 16:06

Ne e neobhodimo da uvedomavate nikogo.
Pochinaliat invalid ima li semeistvo?
Keity

Мнениеот alex4o » 15 Апр 2005, 16:10

ами той всъщност ми беше дядо, има семейство
alex4o
Потребител

Мнениеот Keity » 15 Апр 2005, 16:22

:) Ok. V takav sluchai MPS stava sobstvenost na naslednicite: prejivelia saprug, i tehnite deca. Edinia variant e, sled izti4ane na 3 god-a period, da izpovadate sdelkata pred notarius kato za celta shte vi e neobhodimo udostoverenie za naslednici, tahnoto prisastvie i kumulativno saglasie da vi prodadat sobstvenai si avtomobil. Sklu4vate dogovor za pok. - prodajba i registrirate avtomobila v KAT. No ne sam sigurna dali v ob6tinata, kadeto 6te si platite patnia danak za saotvetnata ! godina / ne za predi6nite 3 / nama da vi napravat nakakav problem. Moje bi 6te trabva da propusnete da spomenete fakta, 4e ste rodnina na po4inalia invalid.
A drugia variant e, otnovo sled izti4ane na 3god.-a period, naslednicite da vi upalnomo6tat / zaedno / da upravlavate i t.n. vaprosnia avtomobil.
Keity

Мнениеот Keity » 15 Апр 2005, 16:24

Moiat slu4ai be6e identi4en, s tazi razlika, 4e po4inaliat / bez az da znam / invalid ne mi be6e rodnina...
Keity

Мнениеот alex4o » 15 Апр 2005, 16:39

благодаря ти много
alex4o
Потребител

Мнениеот Keity » 15 Апр 2005, 16:54

A 6to se otnasia do palnomo6tnoto, to nemoje da proizvede jelanoto ot vas deistvie pri lipsa na podpisana ot strana na sobstvenika deklaracia po chl. 226 DPK...
Keity

Re: Виждам, че сте запозната с такива дела и ? от мен

Мнениеот Мишо » 15 Апр 2005, 17:13

В какви случаи има придобиване по давност на автомобил след 5-годишно мотаене по КАТ и временни талони за експертиза, която не е правена защото не може да установи, че автомобила има интервенции по № на рамата. Става въпрос да ми се издаде талон на мое име, при положение, че си имам нотариален договор.
Мишо

Мнениеот Keity » 18 Апр 2005, 15:48

Obasnete slu4aia malko po - podrobno, tai kato ot tova, koeto ste napisal li4i edinstveno, 4e problema e v nomera na ramata.
Keity

Мнениеот zingova » 21 Апр 2005, 19:11

Искам да попитам, след като пълномощника отиде при нотариус след изтичане на 3г срок, но при положение, че инвалида е починал след първата година, няма ли нотариуса, да откаже да изповяда сделката след като митото вече е дължимо, от наследниците, още повече че ако единия наследник прехвърля на другия идеална част от МПС, той попълва декларация по чл 226 ал2 а всъщност дължи митото.........?
zingova
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ