начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

счупен нос

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

счупен нос

Мнениеот далия » 18 Мар 2005, 20:31

колко според вас може да бъде обезщетението за счупени носни кости - имам предвид претърпени болки и страдания....
далия

Re: счупен нос

Мнениеот ang_elika » 18 Мар 2005, 20:48

В зависимост кой съд ще ви решава делото - имам предвид, че в различните съдилища практиката е различна .. все пак ако стигнете да ВСК ,както и в зависимост от много други обстоятелства шансът ви нараства!! Действате на принципа "Искай повече , а пък колкото ви датат" Така на сляпо ви казвам да искате 5000 лв. Успех
ang_elika
Младши потребител

Мнениеот галина » 19 Мар 2005, 14:58

Вие си искайте,пък........колкото ви дадат! Съмнявам се обаче,че някой ще ви даде 5000 лева за счупен нос.Ваше право е да искате,но ако трябва да дам своето мнение,то то е- не повече от 500 лева.Зависи много от съда.Практиката е различна в различните съдилища.Успех!
галина

Мнениеот Гери » 19 Мар 2005, 15:06

Аз много се извинявам, но по памет счупения нос (според практиката на някои съдилища) си е средна телесна повреда. Зависи разбира се какво разстройство на здравето е причинено... защото от счупено до счупено има разлика.
Гери

Мнениеот lubimec 13 » 20 Мар 2005, 19:47

frakturata na nosna kostica 6te vi donese nai malko 1000 lv obez6tenie za preturpenite neimu6testveni bredi - bolki i stradaniy . su6tata sustavlyva leka telesna povreda , priema 4e tova e susutoynie , koeto e dovelo do vremenno razstroistvo na zdraveto , koeto ne e opasno za jivota . ako ima materialni pretencii - za le4enie , snimka , namestvane , lekarstva , koito sa pridrujeni s recepta , kasova belejka ili faktura za zakupuvaneto im , to te se pisujdat izcylo.
li4no az imam delo , koeto zavur6i sus sudebno re6enie za 1000 lv plus vsi4ki raznoski i razxodi po le4enieto , i drugo , koeto sus izvunsudebva spogodba predi davane xod na tujbata v s.z. zaplatixa na klienta mi 1500 lv i 200 lv raznoski ob6to 1700 lv. no tujbata ni be6e srie6tu 2 izvur6iteli , a v purviy slu4ai sre6tu edin.
to tova nyma nikakvo zna4enie , no .....postradaliyte imaxa samo po 1 nos. no kakvo da gi pravi6 - sud v bg .
lubimec 13

Назад към Взаимопомощ