начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Регистрация на фирма в съда

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Регистрация на фирма в съда

Мнениеот Мария » 17 Мар 2005, 14:11

Моля за помощ. Може ли са се регистрира ЕТ в Окръжен съд гр. Плевен , при наличие , че постоянният адрес по л.к. е в гр.София , а практиката /лицето е доктор / ще се извършва в с. Еница ; общ.Кнежа ; обл.Плевен.
Съвсем се загубих в районите и адресите.
Мария

Re: Регистрация на фирма в съда

Мнениеот Д » 17 Мар 2005, 14:13

Не,не може да стане регистрация
Д

Мнениеот Мария » 17 Мар 2005, 14:15

А къде трябва да се обърне човекът , или е по добре да промени постоянния си адрес ?
Мария

Мнениеот Ч » 17 Мар 2005, 14:17

Може, много ясно!!
Ч

Мнениеот RADI 19 » 17 Мар 2005, 14:18

може, естествено, щом седлището и адресът на управление са в Елешница
RADI 19

Мнениеот RADI 19 » 17 Мар 2005, 14:21

може, щом седалището и адреса на управление са в ЕлешницаRADI 19 написа:
RADI 19

Мнениеот Ч » 17 Мар 2005, 14:21

Седалището и адреса на управление ще бъде в с. Еница, което ще удостовериш с договор за наем.
Ч

Мнениеот Мария » 17 Мар 2005, 14:21

Много благодаря. Трябва да Ви призная , че сте много бързи.
Приятен слънчев ден. С тази информация и на мен слънцето ми се усмихна.....
Мария

Мнениеот адвокат » 17 Мар 2005, 14:22

не съществува пречка за такава регистрация, в случай, че седалището е в района на Плевенска област
адвокат

Мнениеот Мария » 17 Мар 2005, 14:24

Да мога да направи лицето договор за наем първо към Здравната служба , където е кабинета , и второ като наем за квартира. С последното пак ме объркахте малко .не съм юрист и понятията малко са ми чужди.
Този наем трябва ли да се регистрира в съда .до сега нищо не съм срещала за наеми....
Мария

Мнениеот адвокат » 17 Мар 2005, 14:25

възможно е и с договор за безвъзмездно предоставяне на офис, в случай, че не е желателно оформянето на възмезден договор за наем
адвокат

Мнениеот Мария » 17 Мар 2005, 14:27

Но къде се посочва този наем
Мария

Мнениеот Ч » 17 Мар 2005, 14:29

Трябва да удостовериш с някакъв документ седалището и адреса на управление: договор за наем, нотариален акт или л.к. -но при тебе не е актуална защото адреса ти е в София.
Ч

Мнениеот prijatellка » 17 Мар 2005, 14:29

Чл.56 от ТЗ във връзка с местожителството изисква единствено лицето да е с местожителство в страната, т.е. не обвързва постоянния адрес със седалището на фирмата. Хубав ден и от мен!

Определение

Чл. 56. Като едноличен търговец може да се регистрира всяко дееспособно физическо лице с местожителство в страната.

Ограничения

Чл. 57. Не може да бъде едноличен търговец лице, което:
1. е в производство за обявяване в несъстоятелност;

2. (изм. - ДВ, бр. 63 от 1994 г.) е невъзстановен в правата си несъстоятелен;

3. (нова - ДВ, бр. 63 от 1994 г.) е осъдено за банкрут.

Чл. 58. (1) Едноличният търговец се регистрира въз основа на заявление, в което се посочват:
1. името, местожителството, адресът на лицето и единният граждански номер;

2. фирмата, под която ще се извършва дейността;

3. седалището и адресът на управлението на дейността;

4. предметът на дейност.

(2) Със заявлението се представя образец от подписа на търговеца и декларация, че не е лишен от правото да упражнява търговска дейност.

(3) (Нова - ДВ, бр. 124 от 1997 г.) В регистъра се вписват данните по ал. 1.

(4) (Предишна ал. 3 - ДВ, бр. 124 от 1997 г.) Едно лице може да регистрира само една фирма като едноличен търговец.

Фирма на едноличния търговец

Чл. 59. Фирмата на едноличния търговец трябва да съдържа без съкращения личното и фамилното или бащиното име, с което е известен в обществото.
Мария написа:

> Моля за помощ. Може ли са се регистрира ЕТ в Окръжен съд гр.
> Плевен , при наличие , че постоянният адрес по л.к. е в
> гр.София , а практиката /лицето е доктор / ще се извършва в с.
> Еница ; общ.Кнежа ; обл.Плевен.
> Съвсем се загубих в районите и адресите.
prijatellка

Мнениеот адвокат » 17 Мар 2005, 14:31

не е необходимо представяне на договор за наем на квартира. що се отнася до наема на помещение за офис, практиката на съдилищата е различна. обикновено такъв се изисква при подаване на последващата декларация в данъчното подразделение. според мен, обаче не е необходимо да се променя постоянния адрес, във връзка със съдебната регистрация
адвокат

Мнениеот Ч » 17 Мар 2005, 14:34

Много ясно, но при нас искат!
Ч

Мнениеот Мария » 17 Мар 2005, 14:35

А трябва ли в декларацията да се посочва , че лицето не дължи данъци, такси и други вземания на държавата.
Мария

Мнениеот адвокат » 17 Мар 2005, 14:40

имах предвид декларация по образец, в която се предоставят данните на вече регистрираният съдебно търговец. това са , които следват получаването на съдебното решение и обикновено са в следната поредност - получаване на съдебното решение, регистрация по Булстат, регистрация в НОИ, регистрация в данъчното подразделение. има определени срокове, при спазването на които се налагат санкции - глоби.
адвокат

Мнениеот Ч » 17 Мар 2005, 14:40

Какви данъчни декларации при регистрация!
Ч

Мнениеот адвокат » 17 Мар 2005, 14:41

имам предвид при неспазването на които /за сроковете/
адвокат

Следваща

Назад към Взаимопомощ