- Дата и час: 22 Ное 2024, 10:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
всичко за юрист - консулта
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
52 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: всичко за юрист - консулта
За4ите се колега, какъв по - явен стаж от този по трудов договор във фирма .
- гала
Значи, ако съм работил 2 години като юрисконсулт, мога да отида и да се регистрирам като адвокат?
- craghack
- Младши потребител
Тоз човек вероятно знай само да лай, доколкото идна лама можи да лай! :))))))
- Объркан
Може ако шефът е "женен за фирмата"... :)))
Сериозно: не, колегите по-горе са прави.
Сериозно: не, колегите по-горе са прави.
- Объркан
първо:правилното название и изписване е: юрисконсулт,второ:няма нормативен
акт,който да регламентира статута на юрисконсулта.Единствено в чл.20 ГПК мимо
ходом се споменават юрисконсултите.редацията на чл.20 ГПК допуска и тълкуван
ие,че юрисконсулта може и да не е юрист по образование.
акт,който да регламентира статута на юрисконсулта.Единствено в чл.20 ГПК мимо
ходом се споменават юрисконсултите.редацията на чл.20 ГПК допуска и тълкуван
ие,че юрисконсулта може и да не е юрист по образование.
- ipon
- Потребител
като започнах работа в началото в окръжният съд ми поискаха да представя освен пълномощното ,трудовия договор и удостоверение за правоспособност
и сега ми се случвало на места където не ме познават и където отивам за прйв път да ми искат трудовия договор
и сега ми се случвало на места където не ме познават и където отивам за прйв път да ми искат трудовия договор
- донна2
Re: всичко за юрисконсулта
Аз също не видях никъде изискване за образование на юрисконсулта
значи ли че мога да си се назнача за такъв
значи ли че мога да си се назнача за такъв
- Lubitel40
Колеги след, като работиш като юрисконсулт и ти сев зачита за юридически стаж, не е възможно да си без нужното образование.
- raiн
Колеги , как може да се коментира това изобщо . Естествено че е нужно завършено юридическо образованиеи преминат стаж и издържан теоритико- практически изпит. От момента на издаването на Удостоверението от мИНИСТЕРСТВОТО може да ти тече стаж на Юрисконсулт . И естествено този стаж се зачита за така нужните ни няколко години опит за да кандидастваме за адвокат или в съдебната система .
- гала
naucete se purvo da izpisvate dumata i sled tova poiskayte da vi obasnim za kakvo stava duma-"s kakvo se zanimava i t.n."
- a.kokoev
Колега, къде си да дойда и аз!!!!!!!
Зарязвам веднага адвокатлъка!!!!
Защото когато бях юрисконсулт не помня да имах мързелив ден - често се прибирах и в 12 през нощта, имах по 15-16 дела на ден и въобще не знаех какво е почивка...
Зарязвам веднага адвокатлъка!!!!
Защото когато бях юрисконсулт не помня да имах мързелив ден - често се прибирах и в 12 през нощта, имах по 15-16 дела на ден и въобще не знаех какво е почивка...
- nobody
52 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
|
|