начало

Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски

Граждански иск срущу лица от ЕС

Граждански иск срущу лица от ЕС

Мнениеот todorst » 01 Апр 2007, 09:26

Чел съм коментари от преди 01.01.2007 г. ,че може да се предяви иск в български съд срещу чуждестранен гражданин. Възможно е, бълг.съд да отсъди чуждестр.лице. Проблем е дали това решение ще има стойност в Германия, Франция и т.н. Сега ,след като сме в обединена Европа, непрекъснато синхронизираме нашето законодателство с ЕВРОПЕЙСКОТО, ако има общо такова за ЕС, има ли промяна?. Нормално ли е бълг.гражданин да съди чуждестранен в България и обратното. Ако имате информация , моля споделете я! Аз ще споделя следното: В насрочено гр.дело ответникът не се явява и представя болничен лист. Пълномощникът му адвоката редовно призован не се явява. Очаквах,че съдът ще даде ход на делото, съгласно ГПК. В последния момент обаче председателстващия отложи делото, с мотива :нещо от рода на хартата за правата на човека! Не съм го чел още в подробности.Смисълът е ,че ако лицето - ответник е възпрепятствано да се яви, не може в негово отсъствие да се решават касаещи го въпроси! Не е от значение,че адвоката ме е редовно призован.
Това второто е споделяне, но очаквам коментар по първия проблем.
todorst
Потребител

Мнениеот prof_prof » 04 Май 2007, 08:51

Ne pomnite li kak beshe osuden angliiski grazdanin - futbolen zapalianko. Za malko da beshe ubil 4ovek. Po konkretniq kazus triabva da se konsultirate s Kodeksa na mezdunarodnoto 4astno pravo i eventualno s dvustranni spogodbi, ako ima. [/list]
prof_prof
Потребител

Мнениеот todorst » 17 Фев 2008, 14:14

много мразя да ми пишат , тук у нас в България на латиница. Какво е оправданието -копютера. Е хай де де. Затова моля , не отговаряйте на тези пишещи на чужди азбуки. Та нали се гордеем с КИРИЛ и МЕТОДИЕВАТА азбука т.е КИРИЛИЦАТА. даже призната в ЕС. Е тогава от какъв ЗОР ! Сигурно знаете колко РЕВНИВО пазят езика си отделните членки на ЕС. Напр. Защо да не се приеме единен ИСПАНСКИ, ФРЕНССКИ, АНГЛИЙСКИ за ЕС Или пък НЕМСКИ. ДА ама НЕ ! Всяка общност иска неговата и така всички са признати, вкл. КИРИЛИЦАТА. Бъдете строги към употребяващити други азбуки. , вкл Латиница, макар че такава няма. Напр. нашата буква Ч Пишат я като
TSCH - немците. Хайде без повече примери и този е достатъчен ние си пишем с един знак Ч, а те ползват 4 знака. Е съдете сами, кой, кой е.
Да не говорим, че нашия ИВАН, те го произнасят Обидно като ХАЙВАН.
Според мен форума не е само за въпроси но и за споделане на мнения! Бъдете здрави!
todorst
Потребител

Мнениеот punisher » 17 Фев 2008, 15:02

[quote]много мразя да ми пишат , тук у нас в България на латиница. Какво е оправданието -копютера. Е хай де.[/quote]

Най-накрая някой да възруптае.Нека си уважаваме азбуката.Понеже културата се придобива не с дипломата по право или пък по професията,а по манталитета,който показваме. :P :P :P
punisher
Потребител

Мнениеот prof_prof » 17 Фев 2008, 15:26

След като бях надлежно сезиран за непростимата си грешка отпреди една година, идвам с желанието да ми се даде възможност да се поправя, ако уважаемите punisher и todorst, разбира се, благоволят да възприемат извиненията ми, че оскверних азбуката ни!!!!

Само първо да си поправят правописните грешки :roll:
Последна промяна prof_prof на 17 Фев 2008, 15:46, променена общо 1 път
Изображение
QUOD TIBI FIERI NON VIS, ALTERI NE FACERIS
prof_prof
Потребител

Мнениеот eurolex » 17 Фев 2008, 15:42

Драги PUNISHER, моля те не ме наказвай с това възрУптаване! Направо ме
Обиваш! Хайде със здраве!
eurolex
Нов потребител

Мнениеот todorst » 17 Фев 2008, 19:56

еДНО
Е ДА ПИШЕШ НА КОМПЮТЕР ИЛИ КАМПЮТЕР . ВЯРНО ЗАВИСИ ОТ КЛАВИАТУРАТА, ДЕБЕЛИТЕ ПРЪСТИ, НО ДОРИ И С ПРАВОПИСНИ ГРЕШКИ, ПЪЛЕН ИЛИ НЕПЪЛЕН ЧЛЕН СИ ПИШИМ НА КИРИЛИЦА. ЕТО ТОВА Е СЪЩЕСТВЕНОТО- зА ВСИЧКО СТЕ ИЗВИНЕН.
мОЛЯ АКО СТЕ БЪЛГАРИН ПИШЕТЕ НА БЪЛГАРСКИ. ТО И БРАТЯТА СЪРБИ НАПОСЛЕДЪК ПИШАТ НА КИРИЛИЦА, НО НЕ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК

. кАРАТ НИ ТЕЛЕГРАМИТЕ ЗАЧУЖБИНА ДА ПИШИМ С ЛАТИНСКИ ЗНАЦИ
вСЕ ЕДНО ЧИЧО ОТ СЕЛО миддемхайн ДА ПРАТИ ТЕЛЕГРАМА ОТ ГЕРМАНИЯ НА КИРИЛИЦА. а БЕ МЕГЛЕНА ОГРАМОТИ ГИ ТЕЗИ ЕВРОПЕЙЦИ. ТА НИЕ СМЕ В ЕВРОПА ПОНЕ МИЛИОНИ ГОДИНИ ПРЕДИ ТЯХ. И ДА СЕ ГОРДЕЕМ С ТОВА.
todorst
Потребител

Re: Граждански иск срущу лица от ЕС

Мнениеот diaida » 18 Фев 2008, 00:25

todorst написа:Чел съм коментари от преди 01.01.2007 г. ,че може да се предяви иск в български съд срещу чуждестранен гражданин. Възможно е, бълг.съд да отсъди чуждестр.лице. Проблем е дали това решение ще има стойност в Германия, Франция и т.н. Сега ,след като сме в обединена Европа, непрекъснато синхронизираме нашето законодателство с ЕВРОПЕЙСКОТО, ако има общо такова за ЕС, има ли промяна?. Нормално ли е бълг.гражданин да съди чуждестранен в България и обратното. Ако имате информация , моля споделете я! Аз ще споделя следното: В насрочено гр.дело ответникът не се явява и представя болничен лист. Пълномощникът му адвоката редовно призован не се явява. Очаквах,че съдът ще даде ход на делото, съгласно ГПК. В последния момент обаче председателстващия отложи делото, с мотива :нещо от рода на хартата за правата на човека! Не съм го чел още в подробности.Смисълът е ,че ако лицето - ответник е възпрепятствано да се яви, не може в негово отсъствие да се решават касаещи го въпроси! Не е от значение,че адвоката ме е редовно призован.
Това второто е споделяне, но очаквам коментар по първия проблем.

По мое скромно мнение, ако чужденецът с/у който ще завеждате гр. иск не живее в България е много важно в коя точно страна от ЕС живее и дали нашата страна (независимо, че вече е член на ЕС) има някакви подписани договори за правна помощ с тази държава и какви.
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот neonato » 18 Фев 2008, 00:30

===
Последна промяна neonato на 01 Юни 2008, 01:30, променена общо 1 път
neonato
Потребител

Мнениеот neonato » 18 Фев 2008, 00:36

===
Последна промяна neonato на 01 Юни 2008, 01:31, променена общо 1 път
neonato
Потребител

Мнениеот punisher » 19 Фев 2008, 15:52

След като бях надлежно сезиран за непростимата си грешка отпреди една година, идвам с желанието да ми се даде възможност да се поправя, ако уважаемите punisher и todorst, разбира се, благоволят да възприемат извиненията ми, че оскверних азбуката ни!!!!

Не с тоя сарказъм и "привидно" извинение,което не ми дължите уважаеми prof_prof.
А това не беше до вас лично адресирано,а до всички онези,които измъчват с този шрифт.
Един съвет:нахвърляйте се лично,когато персонално ви засяга дадено изказване.
punisher
Потребител

Назад към Право на ЕС