начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Обезпечение на бъдещ иск и доказателства

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обезпечение на бъдещ иск и доказателства

Мнениеот zvezda » 17 Яну 2005, 15:33

Предстои ми да подам молба за обезпечение на бъдещ иск. Ще искам възбрана върху имот на длъжника. За доказване на факта, че длъжника разполага с такъв, имам копие на нот. акт, в който той е вписан като собственик, но от преди 7 години. Струва ми се обаче, че съда ще ми иска по-актуални данни. В службата по вписванията ми отговориха, че удостоверение за това, че еди-кой си има на негово име еди-какви си имоти, не издават, пък аз си мислех, че точно от там ще се снабдя с такова. Вярно - направих си компютърната справка, но какво от това. В данъчната служба важи "служебната тайна" и от там не мога нищо да взема. Какъв документ да приложа, за да докажа, че лицето е собственик на имот.
Може би въпросът ми е тъп, но в момента не мога да се ориентирам. Благодаря на пишещите!
zvezda
Потребител

Re: Обезпечение на бъдещ иск и доказателства

Мнениеот адв. » 17 Яну 2005, 15:42

Ако компютърната справка не показва нови сделки, то защо да не приложите нея ?
адв.

Мнениеот zvezda » 17 Яну 2005, 15:53

Ами няма подпис, печат - все едно аз съм си я написала.
zvezda
Потребител

Мнениеот НИНА » 17 Яну 2005, 16:08

И какъв ти е проблема, стига да мине. При мене мина. А после искай да ти издадят удостоверение и си направи справка освен в данъчното и в службата по вписванията и за това дали не е държавен, за да няма изненади.
НИНА

Назад към Взаимопомощ