начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

help

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

help

Мнениеот do4o » 06 Яну 2005, 17:17

При предявяване на обратен иск срещу подпомагаща страна плаща ли се държавна такса/като първоначалната/?
do4o

Re: help

Мнениеот 123 » 06 Яну 2005, 17:18

ДА!
123

Мнениеот do4o » 06 Яну 2005, 17:42

Ами как точно се формулира искането и трябва ли да представям доказателства, които вече ги има по делото?
do4o

Мнениеот Anastassia Terzieva » 06 Яну 2005, 17:46

Малко извън темата:
123, виждам че пишете от ....ubb.bg и затова предполагайки, че е възможно имам следната молба: моля ви да ми пратите типовия договор на ОББ за ипотечен кредит, в замяна мога да ви пратя същия на ПИБ, ако ви интересува.
anastassia.terzieva@lex.bg
Anastassia Terzieva

Мнениеот 123 » 06 Яну 2005, 17:54

Не, не мога! Изрично ни е забранено да разгласяваме обстоятелства, станали ни известни във връзка с работата! Моля Ви, не постъпвайте некоректно, като ме поставяте в неловко положение!!
123

Мнениеот Anastassia Terzieva » 06 Яну 2005, 18:09

Не съм искала да ви поставям в неудобно положение, смятах че тази информация не е и не следва да е тайна. Извинявам се за неудобството, смятах че можем да си бъдем взаимно полезни. Мой клиент има намерение да иска кредит, разполагам с информация за някои банки ,за други не - исках да знам дали мога да препоръчам ОББ.
За да сме честни някои банки постъпват много некоректно към клиентите си- искат да им се представи предварителен договор, тоест както е практиката в България човекът да плати 10% на продавача, без да знае дали ще получи кредита, да се обвърже със срок в който да плати останалата сума - най-често не повече от 3-5 месеца и след като му извият ръцете и го поставят на колене, M рискувайки да загуби тези 10%, които са не по-малко от 8-15000 лева, чак тогава да му покажат договора, в който вече могат да си пишат каквото си поискат и той е притиснат до стената.
Искам да помогна на хората, а не да ви поставям в неудобно положение, опитвам се да променя макар и само за моя клиент тази унизителна несправедливост. Защото това е изнудване и подигравка с бедността на хората.
Anastassia Terzieva

Мнениеот enigma » 06 Яну 2005, 18:25

Ами подава се "обратен иск" с искова молба и се прави искане съответните вече приложени по делото обстоятелства да се ползват и по обратния иск.
enigma

Мнениеот do4o » 10 Яну 2005, 09:51

Как точно да формулирам петитуума на обратния иск? Освен това, като се замисля, този иск се предявява като евентуален - ако се уважи първоначалния иск, значи ако се отхвърли първоначалния иск държавната такса по обратния иск на кого се присъжда?
do4o

Мнениеот do4o » 10 Яну 2005, 09:54

Как да се боря срещу първоначалния иск и да заявя, че е неосноватален инедоказан и същевременно да доказвам основателността на обратния иск?
do4o

Мнениеот donna » 10 Яну 2005, 10:01

ДОЧО ,ако си колега не ти прави чест да задаваш такива елементарни въпроси, вземи и прочети малко по-вече ,ако не си колега няма да се оправиш сам.
Най-малкото ако си колега иди в съда в архива и прегледай някой дело .
donna
Старши потребител

Re: Проблем с кола

Мнениеот Балък » 10 Яну 2005, 10:06

Здравейте, юристи много бих искал да си дадете мнението и по моя проблем. Наскоро си купих кола, ходихме при нотариус и т. н. от мой съсед, тъй като цената ми се стори доста изгодна,но след седмица един друг мой съсед като ме видя с "неговата" кола побърза да ми каже, че от достоверен източник знаел, че той имал фирма,която доста закъсала, теглил кредити от разни банки и колата била заложена към някоя банка.Въпросите са ми трябва ли нещо да предприема или да чакам намесата на банката и тя може ли да ми вземе колата, в случай че моят съсед не си погасява кредита, както разбрах и въобще какво е най-лошото което може да ми се случи. Надявам се специалистите в това право да ме консултират, много ще съм им благодарен.
Балък

Назад към Взаимопомощ