Здравейте,
Имам следния проблем - преди 3г. закупих кола на инвалид със запор 3г.
Сега, когато изтекоха как мога да си я прехвърля на мое име като не мога на открия "инвалида" :)))
Имам пълномощно, но разбрах че е валидно само през първата година
На всичкото отгоре пък трябвало и някаква декларация от него че няма задължения към държавата.
та ако има някакъв вариант много ще съм Ви благодарен
- Дата и час: 22 Ное 2024, 16:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
МПС прехвърляне
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Re: МПС прехвърляне
Прочетете пълномощното, ако изрично не пише че е за срок от една година/ в което няма логика/ значи може да го ползвате и днес.Естествено трябва да пише че може да си я прехвърлите на себе си при усл. на 38/1/ от ЗЗД. За декларацията по ч. 226/2/ от ДПК нямам идея,ако някои друг колега се е сблъсквал с същия проблем..?
- Andreevska
никъде не пише за какъв срок важи
а има и такава точка - да продава, заменя, продава на себе си и на трети лица на цена каквато намери за добре
а има и такава точка - да продава, заменя, продава на себе си и на трети лица на цена каквато намери за добре
- Kalitак
В такъв случай ще може да ползвате пълномощното,но ще ви трябва и декларация по чл. 25/6/ от ЗННД ако е женен.
- Andreevska
Ако става въпрос за декларацията че жена му няма претенции към автомобила имам я и нея :)
а в КАТ при смяна на собственост освен заявлението,документите на автомобила и пълномощното искат и договор за покупко-продажба. Какво правя с него аз ли си го правя като упълномощен или.....
а в КАТ при смяна на собственост освен заявлението,документите на автомобила и пълномощното искат и договор за покупко-продажба. Какво правя с него аз ли си го правя като упълномощен или.....
- Kalitак
Договорът за покупко-продажба задължително минава през Нотариус вие прехвърляте на себе си и се заверява подписа,плаща се нот.такса,такса прехвърляне на МПС изчислени върху удостоверението за застрахователна стойност / издава се от всички застрахователи/.Трябва да е платена гражданската отговорност,пътния данък, а КАТ ще ви иска и еко такса около 80лв.
- Andreevska
Много благодаря засега
За твоя информация вече няма екотакса :))
единствено за нов внос автомобили
За твоя информация вече няма екотакса :))
единствено за нов внос автомобили
- Kalitак
Здравеите и ЧНГ на всички!!!! Искам да ви попитам, след като са ми изтекли трите години на инвалида как да си прехвърля автомобила на друг инвалид ?каква е процедурата?Благодаря ви предварително!!!!
- mira_78
- Нов потребител
Uvazaemi kolegi, samo iskam da otbeleza, 4e ot 01.01.2005g. ve4e ne se dylzi eko-taksa pri prehvyrlqne.
- petp
Как да се прехвърли МПС до 1800куб.см. на инвалид?Какви са условиата?
- Ангел Грозданов
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|