Здравейте и честит празник на всички!
Ето какъв е моят случай:
Адвокат съм от повече от година ,но не смятах да практикувам.Наложи ми се обаче да помогна на три приятелки да защитят правата си.Първият случай беше за увеличаване на издръжка и мина без проблеми.Но другите два са трудовопавни,а именно неполучени възнаграждения по трудово правоотношение.Двете жени са работели при един и същ работодател но с различна длъжност и възнаграждения.Едната е получила възнаграждение за един мес ,а другата не е.Когато писах исковите молби ,публикувах казуса с питане дали молбата да е обща или отделни за двете жени.Вие ме посъветвахте да са отделни.Обаче двете дела са насрочени в един и същи ден и час:)Та първият ми въпрос е: Какво да кажа на съдията ако ме пита защо губя времето на съда да разглежда отделно делата?
Като доказателства разполагаме с трудовите им договори и копие от разходният касов ордер за полученото възнаграждение от едната клиентка.Нямаме извлечения от ведомостите за заплатите първо защото няма такива и второ защото председателят на кооперацията (чиито служителки са клиентките ми) се укрива.Тези доказателства обаче не ми се струват достатъчни за да изяснят факт. обстановка на съда.Мислех да разпитам като свидетелки клиенките ми? Всяка за нейният случай ли да свидетелства или за случая на другата.И ако ще свид. за своя случай ,трябва ли да стои в залата ,преди да дойде ред да я разпитам?
Извинете ме ,че съм така подробна но не искам да проваля клиентките заради некомпетентността си!
- Дата и час: 22 Ное 2024, 16:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
моля засъвет!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: моля засъвет!
Лиди,
Мисля, че всичко ти обясних.
1. Делата ти са в един и същи час по са последователни.
2. Наличието на трудов договор , който удостоверява размера на възнаграждението е достатъчно доказателство
3. Не може да свидетелства за себе си , а само да даде обяснения на отправени въпроси. Може да бъдат свидетелки една на друга.
4. Всеки свидетел се извиква поименно преди да бъде разпитан и е извън залата. След като даде показания, им аправо да остане в залата.
MONTESKIO
Мисля, че всичко ти обясних.
1. Делата ти са в един и същи час по са последователни.
2. Наличието на трудов договор , който удостоверява размера на възнаграждението е достатъчно доказателство
3. Не може да свидетелства за себе си , а само да даде обяснения на отправени въпроси. Може да бъдат свидетелки една на друга.
4. Всеки свидетел се извиква поименно преди да бъде разпитан и е извън залата. След като даде показания, им аправо да остане в залата.
MONTESKIO
- monteskio.
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|