начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

апостил

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

апостил

Мнениеот max » 02 Ное 2004, 10:06

Колеги, къде в САЩ може да бъде поставен апостил на нотариално заверено пълномощно, което ще се ползва в България.
Желая Ви успешен ден.
max

Re: апостил

Мнениеот adresat » 02 Ное 2004, 10:21

Мисля, че всеки американски нотариус знае. Ползвала съм такова пълномощно и самият апостил се състои в заверка, че този нотариус пред който е направено упълномощаването е вписан като такъв т.е. че не е някой "менте". Но кой е точно органа не съм сигурна - мисля, че е Държавния департамент. Услугата не е много скъпа.
adresat

Мнениеот max » 02 Ное 2004, 10:32

Дадох им подобни указания. Но подписа на нотариуса е заверен от регистъра на нотариалните дела на щата -Register of Deeds of the aforesaid County, а в консулския отдел не признават тази заверка като апостил.
max

Мнениеот adresat » 02 Ное 2004, 10:37

Да и затова мисля, че беше от държавния департамент. След това правих само лицензиран, а не легализиран превод на пълномощното.
adresat

Мнениеот max » 02 Ное 2004, 10:54

Ще ми помогни ли легализиран превод или да пиша писмо до САЩ
max

Мнениеот adresat » 02 Ное 2004, 11:03

Мисля, че НЕ!!
adresat

Мнениеот max » 02 Ное 2004, 11:14

Приемам,че с легализиран превод ще се реши въпроса.
max

Мнениеот adresat » 02 Ное 2004, 11:19

Мисля, че няма да стане.
adresat

Мнениеот Thody » 02 Ное 2004, 12:12

Работил съм с нотариално заверено пълномощно от нотариус в САЩ, щата Минесота-апостилът беше от държавния секретар на щата.
Thody

Мнениеот j » 02 Ное 2004, 15:21

http://travel.state.gov/law/hague_forei ... tml#states

Probvaite tozi link moje da vi e ot polza.Tova e spisak na organite v USA koito mogat da slagat apostil na dokumentite po Hagskata konventzia
j

Назад към Взаимопомощ