Не точно . Ние фирмата на която аз съм юрисконсулт го бяхме наели специално по това дело . А то беше за с Данъчните за непризнат дан. кредист . И се тръгна по мъките . Първо рехение на СГС , обжалване оред ВАС . ВАС върна за ново разглеждане делото пред СГС .СГС обяви акта за нищожен. И три години на вятъра . На средата колегата заряза работата и заяви че е време да му се плаща . А дори няма как да се изчисли точно дължимата му сума защото не я знаем . С него съм сключила договор за поръчка . И възнаграждението му е 10 % от спечелената сума . Сумата се формира от неизплатен данъчн кредит по дан . ревизия .
Сега мисля 4е не знае че е излезнало решение и АА е обявен за нищожен . Мислех да му заплатя някаква сума за усилията , но сега ще се боря и няма да му дам и стотинка .
- Дата и час: 22 Ное 2024, 10:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
претенции за хонорар !!!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
36 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
ДО ВСИЧКИ АМАТЬОРИ!!!
1. Това е internet! както всичко сложно(без да е необходимост, а просто едно странно правило), и тук си има неписани правила. В тях е включено и това "4" - или по друг начин казано изписването на "ч"! Така или иначе правилата са тръгнали към опростяване (справка - не е нужно да учиш 16 времена в анг. език, а само 4, наложени от нормалната и всекидневна употреба), та използването на "4" вместо буквата "ч" е разбираемо, прагматично и странно хитро. Въпрос на стил! Навика за изплозването идва от писането на латиница - айде напишете "ч", "ш" или "щ" - успех, естествено, че ще се използват "4", 6" и "6т"!!!!
2. Договор за поръчка между фирма (или физ. лице) с адвокат??????? Тази стара вратичка, с помоща на която е възможно да се уговарят бъдещи хонорари.... хихихихи - СУПЕР! Защо не вземете да пуснете сигнал до АК? все пак налице е формално нарушение на ЗА от страна на "хитрия" колега????
П.С. Пишете на БГ, това е български форум!
...and justice for all!!!
2. Договор за поръчка между фирма (или физ. лице) с адвокат??????? Тази стара вратичка, с помоща на която е възможно да се уговарят бъдещи хонорари.... хихихихи - СУПЕР! Защо не вземете да пуснете сигнал до АК? все пак налице е формално нарушение на ЗА от страна на "хитрия" колега????
П.С. Пишете на БГ, това е български форум!
...and justice for all!!!
- indiAD
Re: претенции за хонорар !!!
1.Трудът на адвоката, възнаграждението му и резултатът от един съдебен процес са три съвсем различни неща.
2.Аз самата съм юрисконсулт и знам, че работата ми е да "пазя гърба" на работодателя си и да "разчиствам" пред него-затова получавам трудово възнаграждение ежемесечно.
3.Адвокатът, потърсен ad hoc, извършва дейността възмездно.Той не е в благотворително дружество и му се полага възнаграждение.
4.Много е грозно-поне аз го виждам така-да са такива колегиалните отношения.Аз си позволих да коментирам работата на колега, но след като съм платила определения от него хонорар.
5.Към kafeto-съжалявам, ако съм създала погрешно впечатление!!Напротив, просто репликата ми беше тип "потупване по рамото".Няма ирония или лоша мисъл.Просто реакцията Ви беше на място-като сте за критика-да, но сега сте за стимулиране.
2.Аз самата съм юрисконсулт и знам, че работата ми е да "пазя гърба" на работодателя си и да "разчиствам" пред него-затова получавам трудово възнаграждение ежемесечно.
3.Адвокатът, потърсен ad hoc, извършва дейността възмездно.Той не е в благотворително дружество и му се полага възнаграждение.
4.Много е грозно-поне аз го виждам така-да са такива колегиалните отношения.Аз си позволих да коментирам работата на колега, но след като съм платила определения от него хонорар.
5.Към kafeto-съжалявам, ако съм създала погрешно впечатление!!Напротив, просто репликата ми беше тип "потупване по рамото".Няма ирония или лоша мисъл.Просто реакцията Ви беше на място-като сте за критика-да, но сега сте за стимулиране.
- sunshine_75
- Потребител
Re: sunshine_75
Не сте създала погрешно впечатление! Напротив - поласкан съм! :)
- kafeto
- Потребител
Колега Sonia, важното в крайна сметка е окткъде сте излязла, а не откъде пишете...Защото второто може и да се промени, но първото - никога.И май не kafeto, а Вие сте се взела много насериозно.Това е форум за юристи.Колегиалността изисква, поне според моите представи, да не третирате останалите като "моето момче" и "откачалка".Kafeto е малък, може и да е самонадеян дори.Но се старае-да бъде етичен, да слуша какво говорят другите, да се учи.....Вие обаче явно сте голяма, може би сте надскочила самоувереността и сте стигнала успешно до последната й фаза - самонадеяността.Или поне се стараете...
- sunshine_75
- Потребител
Awe hora kvo ste se hvanali za pravopisa.... kak se pi6elo tova i onova :) a we VIE dulboko uvajavani 4oveka vi pita nay-u4tivo kakvo mislite za negoviq kazus a ste sednali da se pripirate za tova kak se pi6e ne6to si ne na Kirilica a na Metodievica ....:) ami taka ey taka se pi6e na toizi mi ti ezik. Are poZdrav ot mene :)
- Baste
Колеги ,
определено съм разочарована от тава на къде изместихте поставената от мен тема . Явно няма какво да кажете , но аз ще ви дам някои разяснения как се разви делото , защото то беше днес . Нямаше нужда да представям коза си / решението / ами направих нещо по умно просто казах на съда 4е има такова решение и поисках да ми исдаде Съдебно удостоверение с което да си получа заверен препис .
А по вашата подтема : Мисля че за нас юристите една от негативните черти която развиваме особено с годините е непрекъснатия стремеж да демонстрираме превъзходство и всезнание . Това за съжаление със страшна сила важи и в отношенията ни по между си / млади - стари / . Точно вчера отново се сблъсках с това .
определено съм разочарована от тава на къде изместихте поставената от мен тема . Явно няма какво да кажете , но аз ще ви дам някои разяснения как се разви делото , защото то беше днес . Нямаше нужда да представям коза си / решението / ами направих нещо по умно просто казах на съда 4е има такова решение и поисках да ми исдаде Съдебно удостоверение с което да си получа заверен препис .
А по вашата подтема : Мисля че за нас юристите една от негативните черти която развиваме особено с годините е непрекъснатия стремеж да демонстрираме превъзходство и всезнание . Това за съжаление със страшна сила важи и в отношенията ни по между си / млади - стари / . Точно вчера отново се сблъсках с това .
- гала
Re: Sonia
хехехе - Скъпа моя, пошлостта Ви е крещяща, личи си от разстояние, че сте простодушен човек! И какво - опазвате ли ги паметниците?? Къщата на баба ми в Мало Бучино се рути, поради няква гадна корозия - тичайтеееееее . . .
P.S.: Ако бяхте поне малко запозната с кратката ми биография и битие и най-вече с тези на родителите ми, гарантирано щяхте да умрете от срам! С това "Юнеско" предизвиквате единствено и само силен гръден кикот у мен! Да не говорим, че каква сте Вие там?!? От кога на обслужващия персонал се осигурява достъп до персонален компютър и Интернет?!? Това е абсолютно разхищение!!! После да се чуди човек къде изтича бюджетът отделен за реставрация на къщата на баба ми!!! :)))))))
P.S.: Офффффф, колко време загубих в една излишна колизия със семплата вИ личност!
P.S.: Извинявам се на останалите колеги и участници във форума, че отново се наложи да падам на нивото на пролетариата!
P.S.: Ако бяхте поне малко запозната с кратката ми биография и битие и най-вече с тези на родителите ми, гарантирано щяхте да умрете от срам! С това "Юнеско" предизвиквате единствено и само силен гръден кикот у мен! Да не говорим, че каква сте Вие там?!? От кога на обслужващия персонал се осигурява достъп до персонален компютър и Интернет?!? Това е абсолютно разхищение!!! После да се чуди човек къде изтича бюджетът отделен за реставрация на къщата на баба ми!!! :)))))))
P.S.: Офффффф, колко време загубих в една излишна колизия със семплата вИ личност!
P.S.: Извинявам се на останалите колеги и участници във форума, че отново се наложи да падам на нивото на пролетариата!
- kafeto
- Потребител
Mai ste prekalili s kafeto mi se struva,neshto mnogo se prevuzbudihte.Samochuvstvieto mi na profesionalist se gradi edinstveno na tova,koto sama sum postignala,faktori kato semeistvo i priateli e smeshno,tvurde orientalsko i prosto tupo da se spomenavat.A UNESCO ,dragi ne se zanimava edinsveno s pametnitzi na kulturata...Ne vijdam prichina da umiram ot sram pred kogoto i da e,a moje bi Vashite roditeli shte umrat ot sram ako prochetat za jalkoto Vi perchene i fukane.
- sonia
- Младши потребител
Не се опитвайте да изопачавете думите ми - тук и следа от парадиране нямаше - смисълът беше по-тънък! НО НЕКА ЗАБРАВИМ ВСИЧКО - ДНЕС ТРЯБВА ВСИЧКИ ДА БЪДЕМ ЕДНО ЦЯЛО!!!
! ! ! П О Б Е Д А _ Б Ъ Л Г А Р И Я ! ! ! П О Б Е Д А _ Б Ъ Л Г А Р И Я ! ! ! П О Б Е Д А _ Б Ъ Л Г А Р И Я ! ! !
! ! ! П О Б Е Д А _ Б Ъ Л Г А Р И Я ! ! ! П О Б Е Д А _ Б Ъ Л Г А Р И Я ! ! ! П О Б Е Д А _ Б Ъ Л Г А Р И Я ! ! !
- kafeto
- Потребител
По същество. Не е съвсем пълна информацията от страна на поставилата въпроса, но аз разбрах нещата така. Налице е бил данъчен ревизионен акт, с който ревизионният орган не признава данъчен кредит в размер на ххххх лв. на въпросната фирма. Интересът са били точно тези хххххх лева /ако ревизията е била само по ДДС/.
Какво е направил колегата ?
1.Обработва цялата информация /само колеги, които не са имали такива дела, не знаят за какво става въпрос; имала съм случай с ДРА от 400 стр. без приложенията/.
2.Обжалва ДРА по административен ред /иначе не би било допустимо съдебното обжалване/.
3.Обжалва ДРА по съдебен ред.
4.Дело в СГС. Резултат - не казахте какъв е, но при всички положения актът е поствърден частично или изцяло.
5.Жалба до ВАС.
6.Дело във ВАС. Резултат - отмяна на решението на СГС /с какви мотиви и указания?/ и връщане на делото за разглеждане от друг състав в СГС.
7.СГС отменя ДРА като нищожен.
И вие твърдите, че сте в изходна позиция, и адвокатът едва ли не нищо не е направил!!!
И ПРЕЗ ЦЯЛОТО ТОВА ВРЕМЕ НИЩО НЕ Е ПЛАТЕНО НА КОЛЕГАТА ! /така ли е?/
Според мен позицията Ви е абсолютно неколегиална /независимо, че вероятно това е позиция на Вашия работодател, Вие сте я приели като своя/! Да не говорим за морала!
Какво е направил колегата ?
1.Обработва цялата информация /само колеги, които не са имали такива дела, не знаят за какво става въпрос; имала съм случай с ДРА от 400 стр. без приложенията/.
2.Обжалва ДРА по административен ред /иначе не би било допустимо съдебното обжалване/.
3.Обжалва ДРА по съдебен ред.
4.Дело в СГС. Резултат - не казахте какъв е, но при всички положения актът е поствърден частично или изцяло.
5.Жалба до ВАС.
6.Дело във ВАС. Резултат - отмяна на решението на СГС /с какви мотиви и указания?/ и връщане на делото за разглеждане от друг състав в СГС.
7.СГС отменя ДРА като нищожен.
И вие твърдите, че сте в изходна позиция, и адвокатът едва ли не нищо не е направил!!!
И ПРЕЗ ЦЯЛОТО ТОВА ВРЕМЕ НИЩО НЕ Е ПЛАТЕНО НА КОЛЕГАТА ! /така ли е?/
Според мен позицията Ви е абсолютно неколегиална /независимо, че вероятно това е позиция на Вашия работодател, Вие сте я приели като своя/! Да не говорим за морала!
- protekta
- Потребител
И още нещо, Вие какво направихте, като се явихте на последното дело ? С какви аргументи се "борихте"? С Ваши ли, или ползвахте наготово чуждия труд /КОЙТО СЕГА НЕ ЖЕЛАЕТЕ ДА ПЛАТИТЕ/?
Преписът сега Ви е най-малкият проблем! Даже мисля, че съдебното решение ще бъде аргумент в полза на позицията на адвоката!
Преписът сега Ви е най-малкият проблем! Даже мисля, че съдебното решение ще бъде аргумент в полза на позицията на адвоката!
- protekta
- Потребител
Съгласна съм с протекта ,що се отнася до последната инстанция явяването не е задължително ,една обстойно написана жалба върши добра работа ,може и с
писмена защита .
Така ,че дори и да сте явили на делото някой друг е написал жалбата , комплектовал я изпратил е в съда и т.н. това все пак е положен труд .
писмена защита .
Така ,че дори и да сте явили на делото някой друг е написал жалбата , комплектовал я изпратил е в съда и т.н. това все пак е положен труд .
- донна2
36 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|