Спечелих дело срещу общинaта да ми върне неправомерно взети пари,но адвокатката не е писала в иска лихви и неустойки.Даже е забравила и хонорара си.Повече от година след подтвърждението от ВКС ми преведоха около 25% от сумата.
Въпроса ми е мога ли да заведа отделно дело за лихвите и евентуално за неустойки срещу общината и дали мога да поискам Общината да ми плати парите на веднъж?
- Дата и час: 22 Ное 2024, 11:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
дело за лихви
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: дело за лихви
Мисля.че може да се заведе дело и за лихвите и неустойките,а и за пропуснати ползи.Би трябвало да се спечели,щом като веднъж са присъдили във ваша полза.
Нямам опит в подобни дела,а практиката е по-меродавна от теорията.
Нямам опит в подобни дела,а практиката е по-меродавна от теорията.
- Камен
Искът е допустим. Но все пак вж. чл. 119 от ЗЗД. Готов сам да Ви водя делото.
- adviser
zdraveite
mojete da zavedete delo za lihvite, koeto pri polojenie che ste spechelili deloto za glavnicata ne e goliam problem
neustoikata se dalji samo ako ima izrichno ugovorena takava, koeto v sluchaia pr4edpolagam ne e taka
mojete sushto da gi sudite i za obezshtetenie za vredi,
mojete da zavedete delo za lihvite, koeto pri polojenie che ste spechelili deloto za glavnicata ne e goliam problem
neustoikata se dalji samo ako ima izrichno ugovorena takava, koeto v sluchaia pr4edpolagam ne e taka
mojete sushto da gi sudite i za obezshtetenie za vredi,
- Anastassia Terzieva
Ако не е минала тригодишната давност за лихвите може да осъдите общината,но добре е да не жи веете вече там.Може да поискате и обещетение от адвоката си,който не е защитил вашия интерес по най-добрия начин.Време е да видим и такова дело.Некадърните адвокати(обикновенно бивши ппокурори или следователи) е време да бъдат поразчистени.
- Patarok
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|