- Дата и час: 12 Дек 2024, 17:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ЗК Хилдън - Юпитер
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
19 мнения
• Страница 1 от 1
ЗК Хилдън - Юпитер
Здравейте колеги,
имам много неприятен случай със ЗК "Хилдън" АД /бивша Юпитер/.
Случката е травиална - ПТП и застраховка "Гражданска отговорност",
съдебно дело, издаден изпълнителен лист срещу ЗК, но ...
то ФАЛИРА. и сега се оказва, че въпреки че държавата е създала
Гаранционен фонд за вреди от ПТП когато нямаш изобщо застраховка.
Имаш ли обаче застраховка от филирала компания - пиеш една
студена вода. Това е абсурдно...
Всъщност нямам въпроси към вас, само споделям мнение.
имам много неприятен случай със ЗК "Хилдън" АД /бивша Юпитер/.
Случката е травиална - ПТП и застраховка "Гражданска отговорност",
съдебно дело, издаден изпълнителен лист срещу ЗК, но ...
то ФАЛИРА. и сега се оказва, че въпреки че държавата е създала
Гаранционен фонд за вреди от ПТП когато нямаш изобщо застраховка.
Имаш ли обаче застраховка от филирала компания - пиеш една
студена вода. Това е абсурдно...
Всъщност нямам въпроси към вас, само споделям мнение.
- kmonev
- Потребител
И аз съм на същото положение - до изпълнителен лист. Мислите ли все пак да заведете изпълнително дело, да търсите сметки, и има ли смисъл?
- adon
- Нов потребител
отг
вече, съм завел изпълнително дело. два месеца в СИС не мога
да ги накарам да се размърдат да запорират сметки. не вярвам
да има някакви пари обаче в тях. с решение от 06.04.2006
КФН е решено да се открива производство по несъстоятелност.
т.е. ще пием по една студена вода...
да ги накарам да се размърдат да запорират сметки. не вярвам
да има някакви пари обаче в тях. с решение от 06.04.2006
КФН е решено да се открива производство по несъстоятелност.
т.е. ще пием по една студена вода...
- kmonev
- Потребител
И мой клиент си има изпълнителен лист срещу "Юпитер". Изобщо не съм завел изпълнително дело, тъй като е безсмислено - очакваше се обявяването им в несъстоятелност, при което така или иначе се спират всички изпълнително дела. И аз смятам, че една бистра студена водица от чешмата е очакваното бъдеще за клиента ми, но все пак - някой има ли идея как ще се процедира оттук нататък, макар и при минимален шанс за успех?
- slavi_kotarov
- Младши потребител
Здравейте!
КФН е назначила синдик, на той не се допуска до офиса на ЗК "Хилдън" АД, поради тази причина няма смисъл да се изкарват изпълнителни листи - за съжаление.
КФН е назначила синдик, на той не се допуска до офиса на ЗК "Хилдън" АД, поради тази причина няма смисъл да се изкарват изпълнителни листи - за съжаление.
- yavor1704
- Младши потребител
отг
Колега, КФН не е назначила синдик, а квестор - някаква г-жа. от началото на Април 2006 обаче КФН е взела решение за обява в
несъстоятелност. Ще се радвам да науча кой е той и да му изпратя
документите по вземането ни. Дано да има имущество, за капитала
имам информация, че се стопил някак си...
несъстоятелност. Ще се радвам да науча кой е той и да му изпратя
документите по вземането ни. Дано да има имущество, за капитала
имам информация, че се стопил някак си...
- kmonev
- Потребител
Удар във въздуха
ЗК "Хилдън" отдавна е източена пред безпристрастния поглед на държавата.
Изваждането на изпълнителни листове срещу нея са "удар във въздуха", както обичаше да се изразява едни известен професор!
Изваждането на изпълнителни листове срещу нея са "удар във въздуха", както обичаше да се изразява едни известен професор!
- juristche
- Младши потребител
Какво ще посъветвате тези, които имат вземания от ЗК"Хилдън", но все още не са завели дела? Струва ли си разходите и усилията?
- dimitrova_d
- Нов потребител
Здравейте,
Не, не си струват никакви разходи за каквито и да е било действия по събиране на вземания от бившата ЗК Юпитер, просто защото на опашката има хиляди със заведени ИМ, образувани изп. производства, а КФН, освен да пише писма, не предприема никакви мерки да следи дали компанията има резервния фонд, за който колегата по-горе пише.
Желая Ви успех, аз имам да взимам 4200 лева от 2004-та по застраховка пожар и природни бедствия, чупих си нервите 1година и се отказах /дори да звучи пораженчески/.
А и компанията е източена от миналата година, така че на практика няма какво да й се вземе
Но..............проверете си пак, аз лично знам, че имаха имот на улица Любата. Не мисля обаче, че още е техен.
Не, не си струват никакви разходи за каквито и да е било действия по събиране на вземания от бившата ЗК Юпитер, просто защото на опашката има хиляди със заведени ИМ, образувани изп. производства, а КФН, освен да пише писма, не предприема никакви мерки да следи дали компанията има резервния фонд, за който колегата по-горе пише.
Желая Ви успех, аз имам да взимам 4200 лева от 2004-та по застраховка пожар и природни бедствия, чупих си нервите 1година и се отказах /дори да звучи пораженчески/.
А и компанията е източена от миналата година, така че на практика няма какво да й се вземе
Но..............проверете си пак, аз лично знам, че имаха имот на улица Любата. Не мисля обаче, че още е техен.
- ania
- Потребител
Водихме дело с/у Юпитер за изплащане на заплати,отпуски на служител за връщане на трудовата книжка която отказваха да върнат и за нанасяне на стажа.Трябва да ви кажа ,че изчезнаха доказателства по делото от сада ,сами си правете сметката нататък.....
- raia_g
- Потребител
отг
колеги,
искам да споделя нещо, извън качеството си на адвокат -
смятам че трябва да се водят дела срещу тези хора от Юпитер,
смятам че трябва да се вземат изпълнителни листове и да се
образуват изпълнителни дела, да се свърши всичко което е
възможно по процеса. ДОРИ И БЕЗПЛАТНО като адвокатска
услуга. И в него момент - когато на всеки един от нас, му стане
ясно че приказката - ПАРИ НЯМА, ДЕЙСТВАЙТЕ важи с пълна сила
и че отново сме изправени пред ДЪРЖАВНА БЕЗОТТОВОРНОСТ
да пратим, всички заедно, документите на ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ
и на чичковците с дебели очила - англичани, американци, французи
и германци и да им покажем каква всъщност е ситуацията в
България... не че те не знаят ...
искам да споделя нещо, извън качеството си на адвокат -
смятам че трябва да се водят дела срещу тези хора от Юпитер,
смятам че трябва да се вземат изпълнителни листове и да се
образуват изпълнителни дела, да се свърши всичко което е
възможно по процеса. ДОРИ И БЕЗПЛАТНО като адвокатска
услуга. И в него момент - когато на всеки един от нас, му стане
ясно че приказката - ПАРИ НЯМА, ДЕЙСТВАЙТЕ важи с пълна сила
и че отново сме изправени пред ДЪРЖАВНА БЕЗОТТОВОРНОСТ
да пратим, всички заедно, документите на ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ
и на чичковците с дебели очила - англичани, американци, французи
и германци и да им покажем каква всъщност е ситуацията в
България... не че те не знаят ...
- kmonev
- Потребител
juristche, защо не си пуснеш пак мейла и не предложиш срещу заплащане да решиш въпроса ? Или и платените ти консултации ще бъдат в смисъл "... това упражнение е безмислено...
Излишно харчене на средства, време, нерви...Изваждането на изпълнителни листове срещу нея са "удар във въздуха", както обичаше да се изразява едни известен професор!"
Излишно харчене на средства, време, нерви...Изваждането на изпълнителни листове срещу нея са "удар във въздуха", както обичаше да се изразява едни известен професор!"
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
-
gudio - Активен потребител
До колегата Гъдю,
Здравейте колега Гъдю,
Не отричам, че съм поласкан от вярата Ви в моите експертни възможности, но какво да се прави, когато дори и те не могат да заместят безхаберието на държавата!
Аз обичам да си предлагам услугите там, където има реални шансове за защита на субективни права.
Мисля, че ще се съгласите с мен, че е много по-морално да се каже на даден клиент истината относно безнадежността на положението, отколкото да се вземат пари за борба срещу "вятърни мелници".
А в случая воденето на дела и издаването на изпълнителни искове към източената ЗК "Хилдън" е нещо такова!
Аз не съм Дон Кихот колега, пък и не обичам да вземам пари напразно.
Поздрави,
Не отричам, че съм поласкан от вярата Ви в моите експертни възможности, но какво да се прави, когато дори и те не могат да заместят безхаберието на държавата!
Аз обичам да си предлагам услугите там, където има реални шансове за защита на субективни права.
Мисля, че ще се съгласите с мен, че е много по-морално да се каже на даден клиент истината относно безнадежността на положението, отколкото да се вземат пари за борба срещу "вятърни мелници".
А в случая воденето на дела и издаването на изпълнителни искове към източената ЗК "Хилдън" е нещо такова!
Аз не съм Дон Кихот колега, пък и не обичам да вземам пари напразно.
Поздрави,
- juristche
- Младши потребител
отг
става така, че държавата гарантира частично влоговете в Търговските банки, но като говорим за ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА застраховка ГО ни хвърля на вълците. Това ако не е пирамида, не знам кво е. Знам че имаше предложение в новия Застрахователен кодекс да има
текст, с който държавата да гарантира задължителните застраховки на фалирали ЗК, както гарантира и обезпечава вредите кагато изобщо нямаш застраховка. Този текст обаче не е минал в НС. Защо правете си изводите сами.
Няма оправия...
текст, с който държавата да гарантира задължителните застраховки на фалирали ЗК, както гарантира и обезпечава вредите кагато изобщо нямаш застраховка. Този текст обаче не е минал в НС. Защо правете си изводите сами.
Няма оправия...
- kmonev
- Потребител
19 мнения
• Страница 1 от 1
|
|