начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

Търся контакт с адвокат Д. Табанлиева

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Търся контакт с адвокат Д. Табанлиева

Мнениеот bojinov » 15 Фев 2006, 15:36

Във връзка с публикация във вестник "ВЯРА" от 30.01.2006г. съгласно чл. 2 ал. 2 от ЗВСОНИ.
Искам да обсъдя лично с адв. Табанлиева подобен мой проблем в гр. Петрич.
Ако е възможно да получа някъкви нейни координати.
Личния ми телефон е 0885 616 333.
Благодаря предварително.
bojinov
Нов потребител

Мнениеот Гост » 15 Фев 2006, 17:06

Гост

Мнениеот bojinov » 16 Фев 2006, 11:13

Много Ви благодаря.
bojinov
Нов потребител

Мнениеот адвокат » 17 Фев 2006, 16:28

Не знам кое ме накара да погледна темата, нито кое ме накара да вляза в сайта на колежката, но подобен начин на работа (особено консултациите по интернет) май превръщат адвокатската професия в нещо подобно на чисто търговска дейност - имате нужда от помощ, излагате си проблема (с 2-3 изречения) и.... Ви се дава "компетентен" отговор. Не е нужно да си юрист, за да знаеш, че и при най-елементарните на пръв поглед правни въпроси може да има такива "подробности", които да се нуждаят от доста дълго обмисляне, ровене в практиката и доктрината и които да доведат до някакъв правен извод, който да е твърде различен в сравнение с дадената след "пръв прочит" консултация. При това положение е ясно защо ЗА забранява предоставянето на правни услуги чрез посредник, ползването на търговска реклама при упражняване на професията и защо ние, адвокатите, нямаме единни цени за услугите си. Просто всичко е индивидуално - зависи от конкретния проблем, зависи от възможностите на адвоката да се справи с него (а не да се предлагат консултации "на бройка", като че ли се гони някаква трудова норма, макар и дейността да се извършва безплатно). Така че съветът ми е: Ако наистина имате правен проблем, не разчитайте на консултации по мрежата, медиите или по друг подобен начин - потърсете контакт със специалист в дадената област и застанете очи в очи с него, разберете какво той може да свърши и какво - не, уговорете ясно и точно правата и задълженията си.
А иначе личните страници на адвокати в интернет са си нещо оригинално, особено тези, които предлагат и безплатна правна помощ.
В такава "помощ" наистина се съдържат доста "оригинални" идеи... Аз се убедих!
адвокат

Назад към Взаимопомощ