начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

Имат ли право данъчните...?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имат ли право данъчните...?

Мнениеот Васил » 08 Фев 2006, 16:02

Имат ли право данъчните, да затворят склада ми? Господата искат да ми направят ревизия, но щяло да им е по - удобно, ако затворят склада ми за 3 дни. Имат пълен достъп и тази мярка не е наложителна. Липсва им и писмен документ за това.
Имам ли право да откажа затварянето на склада? Подобно бездействие би ми причинило финансови загуби.
Предварително благодаря!
Васил

Мнениеот Васил » 09 Фев 2006, 09:46

Моля, дайте поне едно мнение.
Васил

отговор

Мнениеот отговор » 09 Фев 2006, 10:01

Моля Ви, не се осланяйте на електронно мнение, просто си наемете адвокат, има колеги, които предиобед са свободни.
И дано скоро всеки българин проумее, че личният, или семейният адвокат е по-скоро необходимост.
Джипита си имате, а пък адвокати - не щете, ами абонамента Ви излиза по-евтино.
отговор

Мнениеот Васил » 09 Фев 2006, 10:46

О, с отговора който ми дадохте много ми помогнахте. Как не се сетих сам? Знаете ли, имам едно предложение за вас - защо не си затворите форума? Или още по - добре... я прочетете значението на думата "взаимопомощ" в тълковния речник. С подобни отговори обясмисляте значението на форума.
Васил

Мнениеот Гост » 09 Фев 2006, 10:55

Погледнете новия ДОПК. Там са посочени правата и задълженията на данъчните. Мисля, че нямат право да Ви затварят склада тъй като ще претърпите загуби. За да пристъпят към съответните действия би трябвало да им е възложено извършването на ревизия и да Ви предоставят съответния документ за това.
Гост

Мнениеот Гост » 09 Фев 2006, 11:27

Това е форум на юридически сайт и взаимопомощ извън общото понятие от тълковния речник, тук придобива значение на взаимна помощ между равни, т.е. между юристи, - а очевидно Вие не сте!!
Ние също не сме търговци и нямаме складове и затова също не можем да Ви дадем взаимопомощ, а помощ!!
Но форума не е за това - помощ при адвокат!!!
Адвокатите също са хора и те дишат, хранят се, пият, и най-вече пазаруват, както и от Вашия склад, така и от други. Нека адвокат Ви свърши работата, за да може след това да Ви направи и оборот на склада!

Успех в борбата и Поздрави!!
Гост

Мнениеот Гост » 09 Фев 2006, 11:27

Това е форум на юридически сайт и взаимопомощ извън общото понятие от тълковния речник, тук придобива значение на взаимна помощ между равни, т.е. между юристи, - а очевидно Вие не сте!!
Ние също не сме търговци и нямаме складове и затова също не можем да Ви дадем взаимопомощ, а помощ!!
Но форума не е за това - помощ при адвокат!!!
Адвокатите също са хора и те дишат, хранят се, пият, и най-вече пазаруват, както и от Вашия склад, така и от други. Нека адвокат Ви свърши работата, за да може след това да Ви направи и оборот на склада!

Успех в борбата и Поздрави!!
Гост

Мнениеот Васил » 09 Фев 2006, 11:45

Първо не виждам за каква борба говорите. Колкото по зададения въпрос, аз предварително си намерих отговора в ДОПК /Глава осма,
Раздел I/. Просто ми трябваше второ мнение - явно нещо прекалено сложно като материя за да го получа от вас, уважаеми юристи.
Колкото до съвета даден от ОТГОВОР - вие също проумейте, че когато се научите да пишете правилно, тогава и ние ще се научим да ви се доверяваме. Колко вещ в правната материя е човек, който не е успял да изучи българския правопис? Според вас какво е значението на запетаята? Иначе очаквате да поверим съдбата си във вашите ръце......! :lol:
Васил

До ГОСТ

Мнениеот Васил » 09 Фев 2006, 11:54

Ами както сте си кръстили "Форум за юристи", така си променете името на този на "Взаимопомощ за юристи". Така простичките и обикновени хора като мен няма да се заблуждават да задават въпроси тук и да си губят времето с глупости.
Васил

DO VASIL

Мнениеот golemana » 09 Фев 2006, 12:09

Pravilno ste se orientirali v materiyata.Prilojimoto pravo v slu4aya se sudurja 4l.40al1-5 DOPK.Bravo na hora kato vas G-nVasil!!!
golemana
Нов потребител

Мнениеот Гост » 09 Фев 2006, 12:22

Отварям склад!! за запетаи и други....
Щом сте толкова вещ, защо питате.....
Гост

Мнениеот Васил » 09 Фев 2006, 12:37

Ами и аз това се запитах.
Васил

Назад към Взаимопомощ