начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

поръчител

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

поръчител

Мнениеот анонимен » 28 Яну 2006, 19:53

поръчител съм по кредит кредитът все още не е издължен напълно но реших да си търся парите които съм платил до момента с иск според вас по кой член трябва да е искът
анонимен

Re: поръчител

Мнениеот Гост » 28 Яну 2006, 20:19

Според мен чл.143 ЗЗД.Вие как мислите колеги?Аз съм още студент :)
Гост

Мнениеот Гост » 28 Яну 2006, 21:23

пази боже
стига сте се обаждали без да знаете
Гост

Мнениеот gega » 29 Яну 2006, 10:08

Ако е образувано вече изпълнително производство въз основа на издаден изпълнителен лист - по реда на чл. 326 ГПК. Ако ли пък сте платил преди да е насочено принудително изпълнение върху Ваши имуществени права - иск по реда на чл. 143, ал. 1 ГПК, във вр. с чл. 74 ЗЗД. Естествено, процесуалният ред по чл. 326 ГПК е за предпочитане!
gega
Потребител

Мнениеот анонимен » 04 Фев 2006, 17:23

gega написа:Ако е образувано вече изпълнително производство въз основа на издаден изпълнителен лист - по реда на чл. 326 ГПК. Ако ли пък сте платил преди да е насочено принудително изпълнение върху Ваши имуществени права - иск по реда на чл. 143, ал. 1 ГПК, във вр. с чл. 74 ЗЗД. Естествено, процесуалният ред по чл. 326 ГПК е за предпочитане!
Образувано е изп. производство и ми удържат от заплатата,но кредитът все още не е издължен.Не искам да чакам(ще ми удържат от заплатата още поне година,че и повече докато свърши кредитът)и затова моля да ми кажете по кой член трябва да е искът за платените до момента суми от мен(защото един ваш колега ми каза,че по 143ззд мога да внеса иск,ако изплатя целият кредит и то ако няма изп. проз. защото тогава е изгодно да се възползвам от изп. лист на банката)
анонимен

Мнениеот анонимен » 04 Фев 2006, 17:23

gega написа:Ако е образувано вече изпълнително производство въз основа на издаден изпълнителен лист - по реда на чл. 326 ГПК. Ако ли пък сте платил преди да е насочено принудително изпълнение върху Ваши имуществени права - иск по реда на чл. 143, ал. 1 ГПК, във вр. с чл. 74 ЗЗД. Естествено, процесуалният ред по чл. 326 ГПК е за предпочитане!
Образувано е изп. производство и ми удържат от заплатата,но кредитът все още не е издължен.Не искам да чакам(ще ми удържат от заплатата още поне година,че и повече докато свърши кредитът)и затова моля да ми кажете по кой член трябва да е искът за платените до момента суми от мен(защото един ваш колега ми каза,че по 143ззд мога да внеса иск,ако изплатя целият кредит и то ако няма изп. проз. защото тогава е изгодно да се възползвам от изп. лист на банката)
анонимен

Мнениеот анонимен » 06 Фев 2006, 16:52

никой ли не знае :(
анонимен

Мнениеот Гост » 06 Фев 2006, 18:12

Konsultirai se s advokat, za da si svur6i6 rabotata ka4estveno!
Гост

Мнениеот анонимен » 07 Фев 2006, 13:39

Anonymous написа:Konsultirai se s advokat, za da si svur6i6 rabotata ka4estveno!
Консултирах се,но искам да чуя и други мнения,защото адв. не ми изглеждаше много уверен.
анонимен

Мнениеот Гост » 07 Фев 2006, 15:10

Не съм много сигурна, но си мисля че това е чл.143 от ЗЗД.
Гост

Мнениеот Гост » 07 Фев 2006, 15:11

Гост

Мнениеот Гост » 07 Фев 2006, 15:11

Гост

Мнениеот Гост » 07 Фев 2006, 16:21

И аз съм поръчител който изплаща чужд кредит.Консултирах се с адвокат,който ми обясни,че първо трябва да изплатя целия кредит,а после мога да подам иск срещу другите поръчители и срещу длъжника.Като чета написаното тук,се чудя дали е бил прав.
Моля ако може да ми отговорите.
Гост

Мнениеот Гост » 07 Фев 2006, 16:36

Естествено, че е чл.143 ЗЗД и в самия член си го пише " поръчителят, който е ИЗПЪЛНИЛ задължението може да иска..........."%
Гост

Мнениеот Гост » 08 Фев 2006, 19:58

Anonymous написа:Естествено, че е чл.143 ЗЗД и в самия член си го пише " поръчителят, който е ИЗПЪЛНИЛ задължението може да иска..........."%
Но какъв е отговорът на въпроса ако не е изпълнено цялото задължение пак ли 4ленът е 143 ззд
Гост

Назад към Взаимопомощ